به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پایگاه خبری «۸ صبح» افغانستان به نقل از این نشریه آمریکایی افزود: با فرار «اشرف غنی» رئیس جمهوری سابق دولت افغانستان در روز ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) از کابل، کنترل پایتخت و دیگر شهرهای کشور به دست گروه طالبان افتاد.
«وال استریت ژورنال» مینویسد: مامورانِ مخفی طالبان در پوشش مردم عادی سالها پیش به تمامی شهرهای افغانستان و به ویژه « کابل » اعزام شده و در وزارتخانه ها، دانشگاه ها و سازمان های کمک رسانی دولت پیشین افغانستان نفوذ کرده بودند.
این گزارش می افزاید: هنگامی که نیروهای آمریکایی در ماه اوت مشغول ترک افغانستان بودند، ماموران سری و مخفی طالبان در کابل و دیگر شهرهای این کشور فعالیتشان را به شکل عمومی درآورده بودند. سپس به سرعت با همکاری با طالبان کنترل تمام کشور را در کمال ناباوری به دست گرفتند.
« مولوی محمدسلیم سعید » از فرماندهان ارشد طالبان که طراح عملیات انتحاری و ترور اشخاص در زمان دولت پیشین افغانستان بود، طی مصاحبه با روزنامه « وال استریت ژورنال » گفت "طالبان در تمام ادارات و سازمان ها و بخش های دولت پیشین افرادی را داشته است". وی افزود: در واقع این ماموران مخفی بودند که کنترل قسمت ها و مکان های استراتژیک را بدست آوردند. افراد عضو گروه « مولوی محمد سلیم سعید » از جنگجویان گروه « بدری-۳۱۳ » شبکه حقانی بودند.
براساس گزارش این رسانه آمریکایی، طالبان بیش از چیزی که به نظر می رسد طی ۲۰ سال گذشته با نیروهای افغان و آمریکایی در هم آمیخته بودند. در هر حال، نیروهای امنیتی آمریکایی و افغان تلاش می کردند تا کنترل بخش های روستایی را در دست داشته باشند. اما این بازی به نفع طالبان و با شبکه مخفی عملیاتی اش در شهرها تمام شد.
در روز ۱۵ اوت و پس از فرار « اشرف غنی » از کابل همان نیروهای مخفی در پوشش مردم عادی بودند که کنترل شهر را بدست گرفتند در حالی که نیروهای معروف و شناخته شده طالبان هنوز خارج از دروازه های شهر کابل بودند.
در این گزارش همچنین آمده است: « محمدرحیم عمری » یکی از فرماندهان نیروهای طالبان در گروه « بدری-۳۱۳ » به شکل مخفیانه در تجارت نفت با کابل دست داشته است. این جنگجوی طالبان در گفت و گو با رسانه های آمریکایی اعلام کرده که به همراه ۱۲ نفر دیگر به مرکز سرویس اطلاعاتی شرق کابل فرستاده شده بود، جایی که افسران دولت پیشین افغانستان را ابتدا خلع سلاح کرده و سپس از نابود کردن مدارک و اسناد و کامپیوترها در آن مرکز جلوگیری کردند.
بدین ترتیب بقیه ماموران مخفی در حالی که نیروهای آمریکایی در تلاش برای انجام عملیات تخلیه اضطراری گسترده بودند، به فرودگاه بین المللی کابل رفته تا دیگر پایگاه های دولتی و ارتشی را به تصرف خود درآورند. ماموران مخفی طالبان تا صبح روز بعد کنترل فرودگاه بین المللی را در دستور کار خود داشتند و این موجب شد که جنگجویان این گروه از شهرهای دیگر و مناطق اطراف وارد کابل شوند.
پیش از این گمانه زنی های بسیاری درباره چگونگی سقوط کابل و شهرهای استراتژیک دیگر مطرح شده بود. برخی مقامات دولت پیشین افغانستان نیز اعتقاد داشتند که طالبان مردمی را به شهرهای افغانستان فرستاده بودند اما گزارش جدیدی که این نشریه آمریکایی منتشر کرده است به روشنی این حدس و گمان ها را تایید می کند. بسیاری از ولایت های افغانستان بدون هیچ مقاومتی تسلیم طالبان شدند. کابل نیز از شهرهایی بود که بدون شلیک گلوله ای بدست طالبان افتاد.
نظر شما