جواد رحمتی روز دوشنبه در جلسه کارگروه امور زیربنایی شهرستان ورزقان با اشاره به زیرترافیک رفتن قطعات ۲، ۳ و ۴ بزرگراه خواجه-ورزقان، افزود: ادامه این بزرگراه به مرز نوردوز در توسعه آذربایجان شرقی و اتصال مسیرهای ترانزیتی کشور به کشورهای اوراسیا، بسیار مهم و حائز اهمیت دانست.
وی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از قطعات اول تا پنجم این پروژه تحت عنوان بزرگراه تبریز-ورزقان-نوردوز به طول ۶۰ کیلومتر اجرا شده و ۵۲ کیلومتر باقی مانده از ورزقان تا مرز نودوز نیز با برآورد اولیه ۲ هزار میلیارد تومان توسط مجتمع مس سونگون و شرکت ملی مس ایران تأمین مالی خواهد شد.
رحمتی ادامه داد: نقشههای اجرایی مسیر فوق توسط مشاور در دست بررسی است که پس از تأیید نهایی در مراجع ذیصلاح، از طریق برگزاری مناقصه به پیمانکار صلاحیتدار واگذار خواهد شد.
وی در خصوص اهمیت امتداد بزرگراه ورزقان به نودوز، اضافه کرد: در شهرستانهای شمال آذربایجان شرقی به لحاظ کریدورهای کشوری خلاء هایی وجود دارد که از این طریق برطرف شده و مرکز استان با فاصله کمتر به مرز متصل میشود.
رحمتی اتصال خطوط راهآهن به شهرستان ورزقان و از آنجا به مرز با جمهوری ارمنستان را از جمله اقداماتی دانست که میتواند نقش توسعهای در استان داشته و مبادلات تجاری با کشورهای همسایه را رونق بخشد.
به گزارش ایرنا، فرماندار ورزقان نیز در این جلسه با اشاره به وجود ظرفیتی مهم چون سد حاجیلرچای در شهرستان، اظهار داشت: ایجاد شهرهای گلخانهای و شیلاتی با بهرهگیری از تخصیص آب این سد، ظرفیتی مهم در شهرستان خواهد بود که در کنار احداث بزرگراه، ورزقان را در مسیر توسعه جهشی قرار خواهد داد.
محمدباقر خانی با تأکید بر لزوم واگذاری امتیاز سرمایهگذاری در قالب شهرکهای مذکور به سرمایهگذاران صلاحیتدار، گفت: اجرای بزرگراه خواجه-ورزقان-خاروانا-نودوز نقش اساسی در توسعه متوازن شهرستان داشته و ارتباطات منطقهای و فرا منطقهای تسهیل خواهد کرد.
وی، ایجاد زیرساختهای گردشگری و حفظ و احیا بناهای تاریخی را از دیگر اقداماتی دانست که میتواند در توسعه بیشازپیش شهرستان نقش ایفا کند که در این راستا موافقت شرکت ملی صنایع مس ایران نیز برای حفظ و احیا آثار تاریخی ازجمله سنگنگارههای قوشاداش، کتیبه سغندل و آغجهقلعه اخذ شده است.
شهرستان ۵۰ هزار نفری ورزقان در ۷۰ کیلومتری شمال شرق تبریز واقع شده است.
نظر شما