استاندار سابق: همه منابع توسعه در خراسان جنوبی وجود دارد

بیرجند - ایرنا - استاندار سابق خراسان جنوبی گفت: همه منابع توسعه در خراسان جنوبی وجود دارد و زیبنده نیست که با این ظرفیت‌ها و منابع به عنوان یک استان کمتر توسعه‌یافته و محروم از آن یاد شود.

حمید ملانوری روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه استاندار خراسان جنوبی که با حضور "احمد وحیدی" وزیر کشور در سالن فرهنگسرای شهر بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: خراسان جنوبی با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، بیش از این باید در مسیر توسعه قرار گیرد و از مجموع ۱۱ شهرستان استان در حال حاضر ۲ شهرستان توسعه‌یافته و بقیه محروم هستند.

وی گفت: خراسان جنوبی که ۵۹ کانی معدنی دارد، دارای چهار اثر ثبت جهانی و حدود هزار اثر ثبت ملی است، سه محصول استراتژیک زعفران، زرشک و عناب دارد، دارای راه‌های مواصلاتی غنی، مرز مشترک و منابع انسانی غنی است که می‌تواند زمینه‌ساز توسعه استان باشد.

استاندار سابق خراسان جنوبی با اشاره به اقداماتی که در یک سال گذشته در این استان انجام شده است، افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته سقف اعتبارات تملک دارایی خراسان جنوبی در سال جاری ۵۰ درصد افزایش یافته و اعتبارات استان از ۷۸۳ میلیارد تومان در سال مالی گذشته به هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافت.

وی گفت: علاوه بر این ۱۵ میلیارد تومان از محل فروش اموال مازاد در خراسان جنوبی درآمد داشته‌ایم که تمامی آن صرف استان شده است.

ملانوری با اشاره به ۱۳ ماه خدمت خود در خراسان جنوبی گفت: بنده در زمان پیک سوم کرونا وارد استان شدم و همه تلاش‌ها بر این متمرکز شد که با مدیریت بومی و هماهنگی بین دستگاهی از آن پیک گذر کنیم و امروز بعد از گذشت یک سال و اندی تجربیات موفقی در این استان به برکت نظام کسب کردیم.

وی بیان کرد: علیرغم اینکه طی یک سال گذشته به‌واسطه پایان کار دولت، انتخابات، انتقال دولت، شیوع کرونا و حوادث مرز شرایط بسیار سختی داشتیم اما خدا توفیق داد و توانستیم با استفاده از تجارب و دانش سال‌های خدمت آنچه مدنظرمان بود را در حد توان عملیاتی کنیم.

استاندار خراسان جنوبی افزود: برنامه محوری از اصول اولیه کار ما در خراسان جنوبی بود و برگزاری انتخابات و پایان کار دولت تاثیری در دنبال کردن برنامه‌ها نداشت، برای همه دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی در سال جاری برنامه‌ اجرایی و توسعه‌ای تعریف کردیم و تا براساس این برنامه به اهداف مورد نظر برسند.

وی بیان کرد: راه‌های خراسان جنوبی از نظر رشد از متوسط کشوری عقب‌تر بود که با پیگیری‌ها روند اجرای طرح‌ها سرعت بخشیده شد، طرح هاب شتر، تامین آب استان و طرح مسکن محرومان از جمله برنامه‌های استاندار قبلی بود که پیگیری و به نتیجه رسانده شد.

ملانوری با بیان اینکه حقوق و پاداش پایان خدمت کارکنان ۲۳ دستگاه‌ اجرایی استان را کاملا پرداخت کردیم و هیچ بدهی در این زمینه نداریم گفت: در زمینه پروژه‌های عمرانی از جمله بیمارستان نهبندان، بیمارستان زیرکوه و محور بیرجند به قاین مجوز ماده ۲۳ را گرفته‌ایم و برای برخی پروژه‌های دیگر در دست اقدام است.

وی با اشاره به اقدامات حوزه بهداشت و درمان خراسان جنوبی در یک سال گذشته گفت: ۶۶ پروژه بهداشت و درمان با ۱۰۳ میلیارد تومان اعتبار افتتاح شد که نقش موثری در ارتقای زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی استان داشت.

استاندار خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر هم در حوزه بهداشت و سلامت ۴۲ پروژه جدید با ۷۰ میلیارد تومان اعتبار در استان آماده افتتاح است.

وی افزود: دهه فجر سال گذشته ۹۰ کیلومتر باند دوم را در استان افتتاح کردیم و در حال حاضر هم ۳۰ کیلومتر دیگر آماده افتتاح است که قراردادهای حوزه راه در خراسان جنوبی از هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ به میزان ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده است.

ملانوری با اشاره به اینکه در بخش مسکن هم ۶ هزار نفر در طرح اقدام ملی مسکن واجد شرایط بوده‌اند گفت: برای تمام افراد زمین را آماده کردیم و در طرح نهضت ملی مسکن هم اکنون در ۷۰ درصد شهرها سامانه باز است و مردم می‌توانند ثبت‌نام کردند و طرح ۱۰ هزار واحدی مسکن محرومان هم در مراحل نهایی قرار دارد.

ملانوری بیان کرد: در توسعه حمل و نقل هوایی با توجه به بی‌نظمی پروازها توانستیم مذاکره کنیم، در چند ماه اخیر چند شرکت هواپیمایی ورود پیدا کردند و به غیر از روز پنجشنه در تمام روزهای استان پرواز داریم.

وی با اشاره به پیگیری ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری خارجی برای تکمیل مجتمع‌های آبرسانی استان هم گفت: با توجه به خشکسالی در تابستان امسال به ۴۵۰ روستای خراسان جنوبی آبرسانی سیار انجام شد.

استاندار سابق خراسان جنوبی اظهار داشت: ۹۶ درصد روستاهای خراسان جنوبی از نعمت گاز برخوردار هستند و از ابتدای سال جاری آبرسانی پایدار به ۵۰ روستای استان انجام است.

وی با بیان اینکه در یک سال گذشته ۲۰۰ کیلومتر فیبرنوری اجرا و ۸۰ سایت جدید در استان راه‌اندازی شد گفت: در این مدت بیش از ۱۵ هزار خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند و اکنون ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار خراسان جنوبی از خدمات تلفن همراه استفاده می‌کنند و بیش از ۶۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل است.

ملانوری گفت: در یک سال گذشته ۴۲ ایستگاه دیجیتال در سطح استان راه‌اندازی شد و در حال حاضر پوشش شبکه‌های دیجیتال در خراسان جنوبی به ۹۷.۵ درصد رسیده که بیشتر از میانگین کشور است.

وی با اشاره به طرح انتقال آب به خراسان جنوبی گفت: برای پروژه انتقال آب خلیج فارس به استان هم مصوبه دولت را گرفته‌ایم و در حال حاضر مطالعات بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم کار شتاب بگیرد تا مشکل آب شرب استان مرتفع شود.

استاندار سابق خراسان جنوبی با اشاره به تشکیل ستاد توسعه خاوران و صدور مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری گفت: تاکنون ۲۵ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری با ۶ هزار میلیارد تومان در ستاد توسعه خاوران منعقد شده و ۴۰ مجوز بی‌نام برای ارائه به سرمایه‌گذاران هم آماده است.

وی عنوان کرد: خراسان جنوبی پیشران‌های توسعه‌ای خوبی دارد، سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بهترین و شفابخش‌ترین نسخه حل مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور است.

ملانوری از تشکیل قرارگاه‌های آب، نهاده‌های دامی و مرغ در یک سال گذشته در استان خبر داد و گفت: توزیع نهاده دامی از سه هزار تن را شروع کردیم به ۲۲ هزار تن در سال جاری افزایش یافته است.

وی افزود: انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در کمال امنیت و سلامت در استان برگزار شد و رتبه اول مشارکت مردم را در کشور کسب کردیم.

"احمد وحیدی" وزیر کشور ظهر امروز (دوشنبه) به منظور شرکت در آیین تکریم و معارفه استاندار خراسان جنوبی از طریق فرودگاه بین‌المللی شهید کاوه بیرجند وارد مرکز این استان شد و پیش از این مراسم بدو ورود به بیرجند با حضور در گلزار شهدای  این شهر به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

"جواد قناعت" که در جلسه چهارشنبه سوم آذر ماه هیات وزیران به عنوان نهمین استاندار خراسان جنوبی رای اعتماد گرفت، امروز (هشتم آذر) با حضور وزیر کشور، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، رییس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی معارفه شد و رسما آغاز به کار کرد.

همچنین در این آیین از "حمید ملانوری" استاندار سابق خراسان جنوبی که از آبان سال گذشته تاکنون این مسئولیت را برعهده داشت، قدردانی شد.

حمید ملانوری، محمدصادق معتمدیان، محمدمهدی مروج‌الشریعه، سید علی‌اکبر پرویزی و وجه‌الله خدمتگزار از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ سکان استانداری خراسان جنوبی را برعهده داشتند. همچنین سید صولت مرتضوی و قهرمان رشید استانداران خراسان جنوبی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ در دولت‌های نهم و دهم بودند. ابراهیم رضایی‌بابادی نیز اولین استاندار خراسان جنوبی در سال‌های ۱۳۸۳ و ۸۴ بود.

استان مرزی خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha