به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، لوکاشنکو در گفت و گو با خبرگزاری ریانووستی اعلام کرد: در صورتی که ناتو در خاک لهستان سلاح هسته ای مستقر کند، بلاروس هم به روسیه پیشنهاد استقرار تسلیحات هسته ای در خاک خود را خواهد کرد.
رسانه ها امروز اعلام کردند که ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو گفته است که در صورتی که آلمان از استقرار تسلیحات هسته ای در خاک کشور خود منصرف شود، این سلاح ها در کشورهای دیگر اروپایی ازجمله مناطق شرق آلمان مستقر می شود.
رئیس جمهوری بلاروس در پاسخ به این پرسش که موضوع استقرار کدام نوع تسلیحات در بلاروس مطرح است خاطرنشان کرد: ما در این مورد (با روسیه) به توافق خواهیم رسید.
وی افزود: تسلیحات هسته ای که در چنین موقعیتی موثرترین سلاح ها باشد در بلاروس مستقر خواهد شد. ما در بلاروس برای استقرار چنین تسلیحاتی آمادگی داریم.
پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، دهها کلاهک هسته ای موشک های قاره پیمای توپول و بیش از ۱۰۰۰ کلاهک هسته ای تاکتیکی در بلاروس ماند. مینسک با خارج سازی این تسلیحات و تحویل آن به روسیه پس از عقد قرارداد عدم انتشار سلاح های هسته ای موافقت کرد.
الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس با هشدار به کشورهای غربی و همسایگان عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد که بلاروس از امکانات و توانمندی لازم برای مقابله و پاسخ دادن به تهدیدهای نظامی برخوردار است.
یه گزارش ایرنا، لوکاشنکو روز دوشنبه در جمع مقام های وزارت دفاع بلاروس گفت: ستاد مشترک ارتش بلاروس باید بطور دقیق پیش بینی کند که دشمنان در چه جهاتی حمله می کنند و چگونه باید به این حملات پاسخ بدهیم.
وی خطاب به مقام های نظامی بلاروسی افزود: یک نیروی واکنش سریع باید ایجاد شود که در طول ۲-۳ ساعت در هر نقطه ای برای مقابله با دشمن وارد عمل شود.
رئیس جمهوری بلاروس گفت که این کشور واحدها و نیروهای نظامی ورزیده و کارآزموده ای دارد که در طول سه ساعت می توانند در هر نقطه کشور بلاروس حضور یابند.
وی گفت: موضوع نیروهای مسلح بلاروس و نه فقط ارتش این کشور مطرح است که شامل نیروهای وزارت کشور و سازمان امنیت بلاروس می شود و این واحدها می توانند در صورت نیاز برای مقابله با دشمن وارد عمل شوند.
ویکتور خرنین وزیر دفاع بلاروس نیز در دیدار لوکاشنکو با مقام های بلاروسی گفت که نگران خریدهای تسلیحاتی پیشرفته کشورهای همسایه بلاروس است.
رئیس جمهوری بلاروس با بیان اینکه آمریکا اهداف خود را در مساله پناهجویان دنبال می کند، اظهار داشت: مقامهای آمریکایی آشکارا می گویند که پیمان ناتو نیز باید به این مساله ورود کند.
وی افزود: ورود ناتو به این مساله به چه معناست؟ این به معنای آغاز جنگ است و آنها ما را برای چنین جنگی تحریک می کنند.
لوکاشنکو خاطرنشان کرد که آمریکا به این جنگ نیاز دارد.
رئیس جمهوری بلاروس تصریح کرد که آمریکا همیشه می خواهد با استفاده از دیگران بجنگند و در این منطقه نیز در پی آغاز مناقشه هستند. آنها نظاره گر این جنگ خواهند بود و به کشورهای دیگر سلاح می فروشند و تلاش خواهند کرد تا ما همدیگر را بکشیم و اقتصادمان سقوط کند.
نظر شما