کرونا، بحران گرسنگی در آمریکای لاتین را تشدید کرد

تهران - ایرنا - طبق اعلام سازمان ملل متحد در حالی که ده‌ها میلیون نفر در آمریکای لاتین و کارائیب با بحران گرسنگی مواجه هستند، همه‌گیری کووید-۱۹ بحران سوء تغذیه در این منطقه را به بدترین سطوح خود در دو دهه اخیر رسانده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپانیایی سی‌ان‌ان، براساس گزارش جدید سازمان ملل متحد پیرامون «چشم‌انداز منطقه ای امنیت غذایی و تغذیه»، تنها در یکسال (۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰) تعداد افرادی که با معضل گرسنگی زندگی می‌کنند، ۳۰ درصد (۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر) افزایش داشته است.  

بر اساس برآوردهای سازمان ملل در حال حاضر ۵۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در این منطقه با معضل گرسنگی مواجه هستند که بالاترین میزان از سال ۲۰۰۰ میلادی است.

در حالی که ویروس کرونا تهدیدی در ظاهر بهداشتی است اما پیامدهای اقتصادی ناشی از این بیماری، منطقه آمریکای لاتین و کارائیب را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. ماه‌ها تعطیلی کسب‌وکار به ویژه در مشاغل غیر رسمی و محدودیت‌های سفر در منطقه آمریکای لاتین که از دست رفتن یک روز کاری به معنای نداشتن غذای روز بعد است، شرایط دشواری را رقم زده است.

طبق اعلام سازمان ملل، گرسنگی و ناامنی غذایی، آسیب پذیرترین افراد جامعه و به ویژه زنان را تحت تاثیر قرار داده است.  

براساس داده‌های ارائه شده، در سال ۲۰۲۰ میلادی در مقایسه جمعیت ۳۲ درصدی مردان، حدود ۴۲ درصد زنان در آمریکای لاتین و کارائیب در وضعیت ناامنی غذایی متوسط یا شدید قرار گرفته اند. بر اساس این گزارش، این نابرابری در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش یافته است و از ۶.۴ درصد به ۹.۶ درصد در سال نخست همه‌گیری کووید-۱۹ افزایش یافته است.

«خولیو بِردِگه» نماینده منطقه ای «سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد» (فائو) وضعیت حاکم بر آمریکای لاتین و کارائیب را «بحرانی» توصیف کرد و افزود شیوع یروس کرونا به طور چشمگیری ناامنی غذایی موجود را تشدید کرده است.

در سطح منطقه‌ای، کشورهای آمریکای مرکزی شاهد بیشترین آسیب بوده اند.

در گواتمالا حدود نیمی از جمعیت از ناامنی غذایی رنج می‌برند و در السالوادور و هندوراس نیز به ترتیب حدود ۴۷ درصد و ۴۶ درصد از جمعیت از گرسنگی رنج می‌برند.

این سه کشور در اصطلاح به عنوان «مثلث شمالی» شناخته می‌شوند که نقطه آغاز حرکت کاروان پناهجویان به مرزهای جنوبی آمریکای شمالی محسوب می‌شوند.

بر اساس این گزارش در آمریکای جنوبی نیز آرژانتین چشمگیرترین افزایش ناامنی غذایی را در سال‌های اخیر تجربه کرده است به طوری که بیش از یک سوم از جمعیت این کشور دسترسی محدودی به غذا دارند که نتیجه رکود اقتصادی طولانی مدت و ابَر تورم در آرژانتین است.

در همین حال، شکل دیگری از سوءتغذیه گریبانگیر این منطقه شده است: چاقی.

بر اساس این گزارش، حدود ۱۰۶ میلیون نفر یا از هر چهار بزرگسال یک نفر اضافه وزن دارند و چاقی کودکان همچنان در حال افزایش است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha