قرارداد طرح جهش تولید با بیش از ۳ هزار کشاورز کردستانی منعقد شد

سنندج - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تاکنون با سه هزارو ۶۷۲ نفر از کشاورزان استان در قالب طرح جهش تولید عقد قراداد شده است.

به گزارش ایرنا، محمد فرید سپری عصر چهارشنبه در پنجمین جلسه طرح جهش تولید در دیمزارهای استان با بیان اینکه ۱۸درصد طرح جهش تولید کشور در کردستان اجرا می شود، اظهار داشت: این طرح با محوریت توسعه کشاورزی حفاظتی در استان اجرا می شود که در سال جاری تاکنون ۱۴ هزار و ۳۵۸ هکتار به صورت کشت مستقیم و بدون شخم در استان انجام شده است.

وی اضافه کرد: طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور از سال گذشته در ۶ استان به طور محدود آغاز شد و امسال در گام دوم این طرح با همراهی و پشتیبانی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در ۱۵ استان دیم‌خیز به اجرا درآمده است. 

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: برای اجرای کشاورزی حفاظتی در اکثر اراضی استان زدن زیرشکن لازم بوده و باید کشاورزان قبل از کشت محصول اقدام به زدن زیرشکن کنند.

وی با اشاره به اینکه کشت گیاهان دارویی یکساله در قالب طرح جهش تولیدکشت می شود، گفت:د با توجه به ظرفیت استان در کشت گیاهان دارویی ستاد فرمان اجرایی امام(ره) در قالب طرح جهش تولید با همکاری سازمان جهاد کشاورزی از کشت گیاهان دارویی حمایت می کند.

سپری پیشرفت فیزیکی طرح  جهش تولید در استان را خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: اجرای این طرح در بعضی از محصولات مثل گندم به طور صددرصدی انجام شده است.

وی افزود: کشت محصولاتی همچون، نخود، ماشک، نخود علوفه ای و گلرنگ نیز به صورت کشت انتظاری در قالب طرح جهش تولید در استان ادامه دارد و امیدواریم برنامه ابلاغی به طور کامل در استان به اجرا درآید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با تاکید بر اینکه ستاد فرمان اجریی امام(ره) با پرداخت یارانه از بیمه محصولات کشاورزی حمایت می کند، تاکید کرد: زارعان استان هرچه سریعتر نسبت به بیمه محصولات کشاورزی خود اقدام کنند تا در صورت هرگونه خسارت، بخشی از ضرر کشاورزان جبران شود.

سپری افزود: خسارت بیمه محصولات کشاورزی سال زراعی گذشته پرداخت شده و تنها ۲۰۰ میلیارد ریال آن باقی مانده که به زودی به حساب کشاورزان واریز می شود.

وی یادآور شد: ۴۲۶ نفر متقاضی خرید ادوات کشاورزی برای بهره مندی از تسهیلات ارزان قیمت به ستاد فرمان اجرایی امام معرفی شده اند که انتظار می رود ستاد به زودی شرایط لازم برای پرداخت این تسهلات را فراهم کند.

 ۴۸۰ هزار هکتار از اراضی دیم کردستان زیر پوشش  طرح جهش تولید قرار می گیرد که بالاترین سطح در کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا، کردستان یک میلیون و ۱۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۷۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود و ۳۵۰ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۲ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است.

از ۷۷۳ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۶۷۸ هزار هکتار آن دیم و ۹۵ هزار هکتار آن هم آبی است.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار واحد دامی، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی استان کردستان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha