کلاهبرداری در فضای مجازی با عنوان رمالی و دعانویسی

تهران- ایرنا- رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا نسبت به کلاهبرداری افراد شیاد با عنوان دعانویسی و رمالی در فضای مجازی به شهروندان هشدار داد.

به گزارش روز پنج‌شنبه ایرنا از  پلیس فتا، سرهنگ دوم علی محمد رجبی افزود: دعانویسی، رمالی، فالگیری و ... یکی از شگردهای کلاهبرداری از کاربران در فضای مجازی است که متأسفانه به رغم رشد و توسعه تکنولوژی و بالا رفتن سطح تحصیلات در جامعه، باز هم افرادی هستند که سراغ اینها بروند.

وی یادآور شد: در چند سال اخیر با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا، شاهد افزایش فعالیت این شیادان در فضای مجازی هستیم که با ایجاد صفحات جعلی در شبکه‌های اجتماعی و به صورت ناشناس اقدام به فعالیت می‌کنند. بنابر این اعتماد به این افراد می‌تواند کاربران را متحمل ضررهای مالی کند.

سرهنگ رجبی ادامه داد: این افراد دارای فن بیان خوبی بوده و خود را فردی متبحر و کارآمد قلمداد می‌کنند و با تبلیغات گسترده تحت عنوان رفع مشکلات خانوادگی و زناشویی، طلسم بچه دار شدن، دستیابی به ثروت و ...  افراد را ترغیب به گرفتن فال و دعانویسی کرده و از این طریق اقدام به کلاهبرداری از کاربران می‌کنند.

 رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا درباره نحوه عملکرد این افراد اظهار کرد: این کلاهبرداران با ارائه یک شماره حساب که اغلب بی هویت است، از قربانیان می‌خواهند پول را به حساب اعلامی آن ها واریز کنند تا نسخه رمالی یا دعانویسی را دریافت کنند.

وی درباره بعد دیگری از این کلاهبرداری بیان کرد: همیشه این موضوع به دریافت مبلغی از کاربران ختم نمی‌شود و این کلاهبرداران با سوء استفاده از ناآگاهی افراد، آنها را به صفحات فیشینگ هدایت کرده و اقدام به سرقت اطلاعات کارت اعتباری آن‌ها و سوء استفاده های مالی می‌کنند.

سرهنگ رجبی در ادامه از شبکه‌های‌اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و کلاب هاوس به عنوان بسترهای فعالیت این کلاهبرداران نام برد و به شهروندان توصیه کرد: از اعتماد نابجا به افراد ناشناس در شبکه‌های اجتماعی و افشای اطلاعات خانوادگی خودداری و برای حل مشکلات خود به مشاوران و متخصصان مجرب مراجعه کنند.

وی همچنین از ترویج مسائل خرافه در شبکه‌های اجتماعی به عنوان یکی از شگردهای این شیادان نام برد و گفت: کاربران باید با تقویت باورهای دینی و افزایش سواد سایبری، راه سوء استفاده و سودجویی را از کلاهبرداران بگیرند.

سرهنگ رجبی به شهروندان توصیه کرد که هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرند و در صورت اطلاع از هر گونه فعالیت مجرمانه در فضای ‌مجازی یا پیام‌رسان‌های ‌موبایلی، موضوع  را از طریق وبسایت پلیس ‌فتا به نشانی www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha