به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیاکبر محرابیان» احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه انرژیهای تجدیدپذیر را یکی از برنامههای خود در هنگام معرفی به عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم برشمرده بود.
وی افزود: گرچه این برنامه بلندپروازانه به نظر میرسد، اما تلاش بر عملیاتی شدن آن خواهد بود.
چندی پیش هم «محمود کمانی» رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران در جمع خبرنگاران بر اجرایی شدن این برنامه تاکید کرد و از اعلام فراخوان پذیرش سرمایهگذاری در این زمینه خبر داد.
روزهای اخیر وزیر نیرو اعلامکرد: ۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید انرژیهای تجدیدپذیر تا تابستان سال آینده به توان تولید برق کشور افزوده خواهد شد.
در تازهترین اظهار نظر «محمدجعفر سیگارودی» سخنگوی ساتبا افزود: اکنون ۲۵۰ مگاوات از ۵۰۰ مگاوات نیروگاه مورد تاکید وزیر نیرو در حال ساخت است.
وی ادامهداد: کار احداث این نیروگاهها از قبل آغاز شده و منابع مورد نیاز از محل خرید تضمینی برق تامین شده است که امید میرود تا زمان اموج بار تابستان وارد مدار شود.
سخنگوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران گفت: ۲۵۰مگاوات جدید نیز با کمک سرمایه گذاران ساخته خواهد شد.
سیگارودی افزود: منابع مالی این ۲۵۰ مگاوات از روش جدید تامین مالی خواهد شد.
وی خاطرنشانکرد: به این ترتیب با احداث این نیروگاهها، ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور رشد خوبی خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، از مجموع کل انرژیهای تجدیدپذیر کشور، نیروگاههای خورشیدی با تولید ۴۵۵.۵ مگاوات برق و سهم ۵۰.۳۸ درصدی مقام نخست را به خود اختصاص دادهاند.
نیروگاههای بادی نیز در مهرماه امسال با تولید ۳۱۰.۲ مگاوات برق و سهم ۳۴.۳۱ درصدی از مجموع انرژیهای تجدیدپذیر در مقام دوم قرار گرفتند.
این در حالی است که در هفتههای اخیر رییس ساتبا از شناسایی ۱۰۰ هزار مگاوات ظرفیت در زمینه انرژی خورشیدی و ۴۰ هزار مگاوات در زمینه انرژی بادی در کشور خبر داده است که هنوز مورد استفاده واقع نشده است.
سهم نیروگاههای برقآبی کوچک از مجموع سهم انرژیهای تجدیدپذیر با تولید ۱۰۴.۷ مگاوات برق، ۱۱.۵۸ درصد در مهرماه امسال بود.
نظر شما