مهارت‌آموزی بهبودیافتگان از اعتیاد ضروری است

مشهد- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: برگزاری دوره‌های مهارت‌آموزی و صیانت اجتماعی بهبودیافتگان از اعتیاد در فرآیند درمان آنان از اهمیت ویژه‌ برخوردار است.

محمدحسین صالحی روز شنبه در گفتگو با خیرنگار ایرنا با تاکید بر ضرورت همراهی مدیران عضو این شورا و آحاد مختلف جامعه در حمایت از معتادان بهبود یافته و ایجاد اشتغال آنان افزود: باید صیانت اجتماعی معتادان بهبود یافته را جدی بگیریم تا از بازگشت آنها به اعتیاد پیشگیری شود.

وی ادامه داد: موضوع معتادان در اولویت حوزه مبارزه با موارد مخدر است. در خراسان رضوی بیش از ۹ هزار معتاد متجاهر وجود دارد که در حال حاضر حدود چهار هزار نفر از این تعداد در مراکز ساماندهی هستند و بر اساس دستور استاندار، ساماندهی و جمع‌آوری معتادان متجاهر ادامه دارد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی جمع‌آوری معتادان متجاهر را یکی از مطالبات اصلی مردم استان دانست و گفت: ساماندهی معتادان متجاهر دارای چندین مرحله است که اول شامل جمع‌آوری آن‌ها با دستور مقام قضایی و ارجاع آن‌ها به مراکز نگهداری برای درمان می‌باشد پس از پروسه درمان، دوره‌های مهارت‌آموزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که این دوره‌ها در مراکز ماده ۱۶ مردان و زنان انجام می‌شوند.

وی با تاکید بر ورود جدی تمام دستگاه‌های متولی در حوزه مبارزه با مواد مخدر افزود: فرهنگ‌سازی پیشگیری از اعتیاد و توسعه مشارکت‌های مردمی در این زمینه، درمان، صیانت و مقابله با اعتیاد بسیار با اهمیت است و باید مورد توجه باشد.

صالحی ادامه داد: ساماندهی معتادان و به خصوص معتادان متجاهر فقط به انتقال آنها به کمپ‌های ترک اعتیاد خلاصه نمی‌شود، ترک اعتیاد بدون توانمندسازی و اشتغال این افراد، بازگشت دوباره به اعتیاد است. صیانت از آسیب دیدگان از اعتیاد در درمان آنان بسیار مهم است تا زمانی که رویکرد صیانت از بهبودیافتگان و خانواده‌های آسیب دیده از اعتیاد مورد توجه نباشد نمی‌توانیم خروجی ملموس در حوزه درمان داشته باشیم.

وی از اجرای طرحی برای ساماندهی معتادان متجاهر با مشارکت شهرداری و شورای شهر مشهد خبر داد و گفت: در این طرح، ابتدا ساماندهی و اشتغال هزار معتاد متجاهر در دستور کار قرار گرفته‌ است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: در این طرح سعی می‌شود به جای اقدامات کلی برای جمعیت ۹ هزار نفری معتاد متجاهر، این جمعیت به صورت گام به گام و مرحله‌ای ساماندهی و اقدامات بازپروری، توانمندسازی و اشتغالزایی برای آنها انجام شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر نیز با مشارکت شهرداری، تعدادی از بهبودیافتگان در فعالیت‌های شهرداری به کارگرفته شده‌اند که این اشتغالزایی نقش مهمی در توانمندسازی آن‌ها دارد.

صالحی با بیان اینکه اگر طرح ساماندهی کامل هزار معتاد متجاهر در مشهد اجرایی شود، اقدام بزرگ و کم‌نظیری در این حوزه خواهد بود گفت: باید با پای کار آمدن همه دستگاه‌های متولی و استفاده از ظرفیتهای استان در ریشه کن کردن اعتیاد تلاش کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha