«محمدسعید هوشیار» روز جمعه به ایرنا افزود: کشت کلزا در مناطق معتدل و سرد استان از ۱۵ شهریور تا ۱۰ مهر ماه و در مناطق گرمسیری استان از اول آبان ماه به مدت یک ماه انجام شد.
هوشیار گفت: بیشترین سطح زیرکشت کلزا در مناطق گرمسیری مربوط به شهرستان قصرشیرین با ۵۵۰ هکتار است که با رشد ۳۵۰ درصدی روبرو بوده است.
وی سپس با بیان اینکه عمده کشت کلزای استان کرمانشاه به صورت کشت قراردادی است، گفت: ۲ هزار و ۲۷۷ هکتار از اراضی کلزای استان در قالب کشت قراردادی با مجتمع کشت و صنعت ماهیدشت است.
هوشیار افزود: تحویل کود شیمیایی به ارزش سه میلیون تومان در صورت درخواست کشاورز طرف قرارداد و پرداخت بهای محصول خریداری شده حداکثر هفت روز کاری به حساب کشاورزان از جمله مزایای کشت قراردادی است.
کُلزا روغنی است که از دانههای کلزا به دست میآید. روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسید های چرب آن مشاهده میشود.
دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتیین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است. کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند.
روغن کلزا فاقد کلسترول بوده و نسبت به همه روغنهای خوراکی در جهان کمترین چربی اشباع را دارد. دانه های کلزا دارای روغن فراوانی است، از روغن این گیاه در انواع صابون ها و شوینده ها استفاده می شود.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه مشغول فعالیت هستند.
نظر شما