۱۲ آذر ۱۴۰۰، ۲۲:۳۱
کد خبرنگار: 2137
کد خبر: 84564296
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اروپا در مذاکرات وین چه می خواست؛ توافق خوب یا خواسته‌های فرابرجامی؟

تهران-ایرنا-با پایان یافتن دور اول مذاکرات ایران و ۴+۱ اخبار و تحلیل های مختلفی پیرامون نتایج این دور مذاکرات در حال انتشار است.

به گزارش ایرنا، تیم ایرانی در این دور تمرکز خود را بر روی پیشبرد مذاکرات بر اساس پیش نویس های ارائه شده از سوی خود قرار داد و همین مساله باعث شد تا طرف های اروپایی حاضر در مذاکره به دلیل عملیاتی بودن پیشنهادات ایران و نبود دستورالعمل، تقاضای تعویق مذاکرات را برای کسب تکلیف از پایتخت های خود، مطرح کنند.

نکته قابل تامل مواجهه اروپا در مذاکرات وین با پیش نویس ایران است که بر مبنای فضاسازی رسانه ای برای فشار به عملکرد تیم ایرانی طراحی شده است.

سه کشور اروپایی با محوریت انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ابتدای نشست وین تاکید کردند که "مذاکرات بر مبنای ۶ دور قبلی (مذاکرات انجام شده در دولت پیشین) ادامه خواهد داشت"

این اظهارنظر با واکنش مذاکره کننده ارشد ایران مواجه شد؛ علی باقری تاکید کرد که متون قبلی تنها پیش نویس است نه توافق"

کشورهای اروپایی در تلاش برای اجرای عملیات روانی خود، سعی داشت پیش نویس ایران را در تعارض با مذاکرات قبل عنوان کند؛ این در حالی است که برخلاف ادعای اروپا مبنی بر افزایش سطح خواسته های طرف ایرانی، دو پیش نویس ارائه شده از سوی تیم مذاکره کننده ایرانی دقیقا بر اساس توافق هسته ای و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بوده.

بر اساس اطلاعات موجود، سه کشور اروپایی خواهان پذیرش تعهدات فرابرجامی از سوی ایران  بودند، اما پیش نویس های ایران مانع طرح این خواسته ها از سوی اروپا به نمایندگی از آمریکا در جریان مذاکرات شده است.

در این بین پیروی سه کشور اروپایی از خواسته های آمریکا و اختلافات جناح های داخلی این کشور در مواجهه با ایران، باعث اثرگذاری منفی در مذاکرات شده تا جایی که نشریه سعودی الشرق الاوسط در یادداشتی آورده است که "سردرگمی و اختلاف در دولت آمریکا درخصوص اتخاذ رویکرد در قبال ایران موجب اختلال در مذاکرات هسته‌ای وین شده است. "

مسئول تیم مذاکره کننده ایرانی نیز پس از پایان مذاکرات با اشاره به شیوه مواجهه تیم های اروپایی با پیش نویس های ایران، تاکید کرد که "هیچ کدام از تیم های اروپایی نگفتند که پیشنهادهای ایران مبنای حقوقی و قانونی مورد قبول دو طرف را ندارد. "

 تلاش اروپا برای کشاندن مسیر مذاکرات به  درخواست های فرابرجامی مطرح شده در دوره های پیشین را می توان عامل اصلی توقف مذاکرات تا هفته آینده دانست.

پافشاری ایران بر پیش نویس‌های عملیاتی خود باعث تا کشورهای اروپایی حاضر در مذاکرات تلاش کنند تا مسئولیت عدم نتیجه گیری از مذاکرات را متوجه تیم ایرانی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha