۱۴ آذر ۱۴۰۰، ۸:۳۰
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 84564780
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

افزایش واکسن گریزی و ارایه راهکار در آسیا

۱۴ آذر ۱۴۰۰، ۸:۳۰
کد خبر: 84564780
افزایش واکسن گریزی و ارایه راهکار در آسیا

تهران- ایرنا- در شرایطی که حدود نیمی از جمعیت جهان حداقل یک دوز واکسن کووید-۱۹ را دریافت کرده‌اند و سویه جدید «ویروس کرونا» موسوم به «اومیکرون» در جهان به ویژه منطقه آسیا-اقیانوسیه شیوع پیدا کرده است، برخی از افراد همچنان در برابر واکسینه شدن مقاومت می کنند.

به گزارش ایرنا، نگاهی به دلایل عدم تمایل برخی از افراد در برابر واکسینه شدن نشان می‌دهد، نگرانی آنها در مورد عوارض جانبی یا ایمنی واکسن و بی‌اعتمادی به دولت یا پزشکی از یک سو و نیز زیر سوال بردن مزایای واکسیناسیون از دیگر دلایلی است که اغلب افراد واکسینه نشده برای پرهیز خود از واکسینه شدن اعلام می‌کنند، برخی از مخالفان واکسن، بیماری و ترس از زدن واکسن را بهانه می‌کنند و عده‌ای دیگر نیز معتقدند حتی پس از واکسیناسیون هم نمی‌توان از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد، پس زدن آن چه فایده‌ای دارد؟ برخی افراد نیز به دلایل دیگری همانند اختلافات سیاسی، حزبی و غیره تمایلی به دریافت واکسن در جهان به ویژه در منطقه آسیا-اقیانوسیه ندارند.

در حال حاضر کشورهای مختلف راهکارهای متفاوتی برای برخورد با افرادی که تمایل به زدن واکسن ندارند، در پیش گرفته‌اند.

آمارها سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد اگرچه بیش از ۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دوز واکسن در سراسر جهان تزریق می‌شود، با این حال روند واکسیناسیون در جهان به ویژه در آسیا همچنان رضایت بخش نیست و جمعیت قابل توجهی از افراد در کشورهای کم درآمد نیز هنوز واکسینه نشده‌اند.

این درحالی است که مقامات بهداشتی دنیا معتقدند تنها با واکسینه کردن جمعیت بالایی از افراد جهان می‌توان این بیماری را مهار کرد و  واکسیناسیون کرونا تنها ابزاری است که اکنون جهان برای پیشگیری و مهار کرونا در اختیار دارد.

به استناد آمارهای سازمان بهداشت جهانی، گسترش واکسیناسیون در بسیاری از کشورها توانسته است میزان مرگ و میر کرونا را در این کشورها کاهش دهد.

به گزارش پایگاه خبری هندی «ویون»، نظر به افزایش شمار مبتلایان به ویروس «اومیکرون»، سازمان بهداشت جهانی به شماری از کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه در برابر شیوع بیشتر این بیماری هشدار داده است و از آنها خواسته است اقدامات لازم برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری را اتخاذ کنند.

بر پایه این گزارش در حال حاضر مواردی از ابتلا به سویه جدید کرونا در هند، ژاپن، مالزی، سنگاپور و کره جنوبی گزارش شده است.

به باور سازمان بهداشت جهانی، بستن مرزهای در منطقه آسیا-اقیانوسیه راهکاری برای جلوگیری از شیوع بیشتر سویه جدید کرونا به شمار می‌آید.

افزایش واکسن گریزی و ارایه راهکار در آسیا

آمارها نشان می دهد روند واکسیناسیون در این منطقه به کندی پیش می‌رود و در برخی از کشورها نیز مردم تمایلی به واکسینه شدن ندارند و واکسن گریز هستند.

بر اساس این گزارش یکی از کشورهایی که روند واکسیناسیون در آن به کندی پیش می رود، اندونزی است.

آمارها نشان می دهد تا کنون فقط ۳۵ درصد از کشور اندونزی با جمعیتی حدود ۲۷۰ میلیون نفر، در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند و شماری از مردم اعتقادی به واکسیناسیون ندارند.

به باور کارشناسان مقاومت گروه‌ها و افراد مخالف واکسن و میزان ناکافی واکسیناسیون حتی در کشورهای پیشرفته آسیایی در واکسیناسیون موجب بازگشت روند افزایشی همه‌گیری و افزایش موارد ابتلا و مرگ شده است.به همین علت کشورها برای ترغیب افراد جامعه به واکسن زدن و رسیدن به میزان اطمینان بخش ۸۵ تا ۹۵درصدی جمعیت واکسن زده، سیاست‌های تنبیهی مانند ممنوعیت ورود به محل کار، مرخصی اجباری بدون حقوق، جریمه مالی یا اخراج از محل کار یا سیاست‌های تشویقی مانند دادن جایزه نقدی، بلیت‌های سرگرمی یا بن خرید مواد غذایی به کسانی که واکسن زده اند را به کار می‌گیرند.

با نگاهی به چند دهه گذشته در می یابیم که مخالفت با واکسیناسیون از زمان کشف واکسن‌ها تا امروز وجود داشته است. به عنوان مثال زمانی که تاثیر عظیم واکسیناسیون را بر فلج اطفال، آبله، آنفلوآنزا و بسیاری از بیماری‌های عفونی دیگر در نظر می‌گیریم، متوجه می شویم واکسیناسیون تاثیرات شگرفی برای از بین بردن بیماری ها دارد.

به باور پزشکان و محققان سراسر جهان، واکسیناسیون یکی از ۱۰ دستاورد برتر بهداشت عمومی توصیف شود، با این حال، مخالفت با واکسیناسیون در برخی از کشورهای آسیایی سبب شده است نگرانی ها در خصوص از سرگیری شیوع بیماری کرونا به ویژه در شرایطی که سویه جدید کوید- ۱۹ شیوه یافته است روز به روز در حال افزایش است.

افزایش واکسن گریزی و ارایه راهکار در آسیا

راهکار کشورها برای ترغیب به زدن واکسن در آسیا

شرکت‌های هندی برای افزایش انگیزه در مردم برای واکسینه شدن هدیه و پیشنهادهای تشویقی در نظر گرفته‌ اند و در برخی فروشگاه‌ها، رستوران ها و مراکز هند، برای افرادی که واکسینه شده‌اند تخفیف در نظر گرفته می‌شود. 

همچنین تعدادی از شرکت‌های مالزیایی به کارمندان واکسینه شده خود بسته‌های مالی می‌دهند و تعدادی دیگر آن‌ها را به سفر و تعطیلات با هزینه شرکت می‌فرستند.

در هنگ کنگ نیز به افرادی که واکسینه می شوند جوایزی مختلف به قید قرعه مانند طلا، بیلط هواپیمای رایگان و حتی آپارتمان به ارزش یک میلیون و ۳۹۰ هزار دلار داده می شود.

در فیلیپین شرکت های خصوص و دولتی به افرادی که واکسینه می شوند جوایزی را مانند زمین، احشام، موتورسیکلت و مواد غذایی از جمله کیسه برنج هدیه می‌دهند.

در کره جنوبی نیز دولت برای افراد و سالمندان واکسینه شده، استفاده از استخرهای شنای عمومی را آزاد کرده است. در این کشور همچنین وعده‌های غذایی رایگان به دارندگان کارت واکسیناسیون کرونا ارائه می‌شود و درهای مراکز رفاهی و اجتماعی به روی سالمندانی که هر دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند، باز است.

در اندونزی نیز که از نظر شمار مبتلایان به کرونا در آسیا در جایگاه دوم قرار دارد، برای تشویق مردم به واکسینه شدن طیور زنده هدیه می دهد.

در کشور ما ایران نیز با توجه به فرهنگ جامعه، اکثریت مردم از تزریق واکسن استقبال کرده‌اند اما هنوز حدود ۱۲ میلیون نفر از افراد بالای ۱۲ سال برای تزریق واکسن مراجعه نکرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha