پیش از شیوع کرونا روزانه ۲ تا سه هزار تبعه جمهوری آذربایجان، بدون الزام به داشتن روادید، از مرز زمینی آستارا وارد ایران می شدند و عده کثیری از آنها بعد از خرید مایحتاج خود به کشور خویش باز می گشتند و برخی نیز برای درمان، زیارت و دیدار با اقوام خویش به سایر شهرها و استان های ایران سفر می کردند.
رفت و آمد روزانه گردشگر و مسافر داخلی و خارجی از مرز، در چرخه اقتصادی این شهرستان و حتی استان گیلان تاثیرگذار بود و بنا بر اعلام اتاق اصناف آستارا، محدودیت رفت و آمدها سبب تعطیلی نزدیک به ۱۰ غرفه در بازار ساحلی و تعدادی دیگر از اصناف در پاساژها شده است.
اکنون تردد افراد در مرز آستارا به موارد خاص و ضروری محدود شده، به طوری که مدیرکل گمرک این شهرستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد کل ترددکنندگان از مرز در هشت ماه گذشته را ۱۶ هزار و ۳۳۳ نفر اعلام کرد.
دکتر کریم رسولی تصریح کرد: از ابتدای امسال تا اول آذرماه یکهزار و ۳۰۱ هموطن از مرز آستارا به ایران وارد و یکهزار و ۲۳۰ هموطن نیز از این مرز خارج شده اند.
وی یادآور شد: در مدت زمان یاد شده، ۶ هزار و ۸۰۲ تبعه خارجی نیز از مرز آستارا به ایران وارد و هفت هزار تبعه خارجی نیز از کشور خارج شده اند.
به گفته مدیرکل گمرک آستارا رفت و آمدها مربوط به دانشجویان، طلاب، بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی و شخصیت های سیاسی معرفی شده از ناحیه وزارت امور خارجه است.
بر اساس مستندات تاریخی، گمرک آستارا در سال ۱۲۰۵ در دوره عباس میرزا ولیعهد فتحعلیشاه قاجار فعال بوده و ساختمان چوبی و تاریخی گمرک این شهرستان که در حاشیه رودخانه مرزی آستاراچای بین ایران و جمهوری آذربایجان ساخته شده، نشان از قدمت پیشینه گمرکات ایران دارد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و حاشیه دریای خزر واقع شده و با سه مرز زمینی، دریایی و ریلی با جمهوری آذربایجان از مبادی مهم تجارت و ترانزیت خارجی است.
نظر شما