به گزارش ایرنا، محمدجواد اشرفی روز یکشنبه در گفت و گویی رسانه ای، با تاکید بر اینکه به طور قطع مازوت سوختی پاک نیست افزود: صنایع و نیروگاه های استان خوزستان تنها در مواقع ضروری و آن هم به صورت محدود و کنترل شده می توانند از مازوت به عنوان سوخت استفاده کنند.
وی ادامه داد: برودت هوا در مناطق مختلف کشور و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، تامین گاز برای نیروگاه رامین را در روزهای اخیر با مشکل مواجه کرده است لذا برای تامین برق مورد نیاز، مجوز مصرف مازوت به صورت محدود از سوی این نیروگاه صادر شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه مازوتی که مورد استفاده صنایع استان است به دلیل گوگرد بالا در آلودگی هوا اثرمخربی دارد افزود: استفاده محدود از مازوت به ناچار و تنها برای شرایط موجود برای نیروگاه رامین صادر شده است.
وی با انتقاد از نصب نکردن فیلترهای لازم برای کاهش آلودگی در نیروگاه رامین ادامه داد: این نیروگاه با وجود تعهد به نصب فیلترهای لازم تا کنون این مهم را عملیاتی نکرده است که امیدواریم اقدام لازم برای نصب این فیلترها برای کاهش آلودگی خروجی این نیروگاه حداکثر تا پیش از آغاز فصل سرمای سال آینده انجام شود.
مدیرعامل نیروگاه رامین نیز در این زمینه با بیان اینکه استفاده از مازوت به صورت محدود در این نیروگاه در حال انجام است، گفت: از ۶ واحدی که می توانند وارد مدار باشند تنها یک واحد از سوخت مازوت استفاده می کند.
خلیل محمدی ادامه داد: استنفاده از سوخت مازوت در این نیروگاه به دلیل برودت هوا در شهرهای سردسیر کشور و محدودیت سوخت گاز برای این نیروگاه بوده است.
وی تاکید کرد: به دلیل اینکه سوخت گاز مورد نیاز این نیروگاه در روزهای اخیر تامین نشده است، برای تامین برق به ناچار مجبور به استفاده از سوخت مازوت شدیم.
نیروگاه حرارتی رامین در شهر ویس و کیلومتر ۲۰ جاده ملاثانی–اهواز در سال ۱۳۵۸ و در زمینی به مساحت ۲۵۰ هکتار تاسیس شده است. این نیروگاه یکی از نیروگاههای ایران از نوع نیروگاه فوق بحرانی است که شامل ۶ واحد بخار ۳۱۵ مگاواتی و ۲ واحد توربین انبساطی ۶٫۵ مگاواتی است.
سوخت اصلی مصرفی این نیروگاه گاز طبیعی و سوخت اضطراری آن مازوت است. نیروگاه رامین اهواز با ۶ واحد تولیدی بزرگترین نیروگاه بخاری کشور است که حدود ۴۰ درصد برق مورد خوزستان را تامین می کند.
۱۶ نیروگاه از مجموع ۱۲۰ نیروگاه حرارتی کشور امکان استفاده از سوخت مازوت را دارند که از این تعداد نیز تنها ۱۲ نیروگاه میتوانند در صورت نیاز از سوخت مازوت استفاده کنند.
در اثر سوزاندن سوختهای فسیلی حاوی گوگرد همچون مازوت، ترکیباتی موسوم به Sox منتشر میشود که بخش بیشتر آنرا SO۲ تشکیل میدهد SO۲ گازی سمی است که برای سلامتی مضر است.
این گاز، وزن بیشتری نسبت به هوا دارد و زمانی که غلظت آن در هوا به بیش از ۵۰۰ppb برسد، بوی بدی خواهد داشت که در این سطح، کشنده خواهد بود. این گاز در غلظتهای پایینتر، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بروز بیماریهای قلبی و تنفسی را به همراه دارد. به طور کلی، غلظت معمول این گاز در اتمسفر کمتر از ۱۰ppb ذکر میشود که در این غلظت اثر مخربی بر سلامتی نخواهد داشت.
نظر شما