به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان، در ابتدای این نشست، مریم قاسمی در مورد سوابق خود در حوزه نگارش کتاب اظهار داشت: این چهارمین کتاب من در حوزه معلولان است و پیش از این نیز کتابهایی در حوزه اشتغال معلولان، ورزشکاران معلول و فیلمهای معلولان نیز نوشته بودم، علاوه بر این، چند سالی است که در حوزه نابینایان و معلولان مشغول به فعالیت هستم.
این نویسنده همچنین در مورد کتاب «کتاب های ویژه معلولان» بیان داشت: در کتاب سعی کردیم انواع منابع اطلاعاتی در حوزه معلولان را جمعآوری کنیم و کتاب های مناسب هر دسته از معلولان را معرفی کردهایم.
قاسمی اضافه کرد: از جمله انواع منابع معرفی شده در کتاب می توان به کتابهای بیکلام که از انواع کتاب های مصور هستند و برای سالهای اولیه زندگی افراد کم توان ذهنی مناسب هستند، کتاب های حسی لمسی که برای کودکان کم بینا و نابینا استفاده می شوند، کتابهای ویژه زبان اشاره که به صورت فیلم برای افراد ناشنوا مناسب سازی شده، کتابهای درشت خط برای استفاده افراد کم بینا و همچنین کتاب های بریل و گویا که بیشتر مردم با آنها آشنایی دارند، اشاره کرد.
همچنین مدیرعامل دفتر فرهنگ معلولان نیز در مورد اهمیت طبقهبندی درست معلولان گفت: در کشور ما طبقه بندی درستی از معلولان ارائه نشده، به طوری که ما تنها پنج گروه معلول اصلی را طبقهبندی کردهایم، این در حالی است که در بسیاری از کشورها، معلولان به حدود ۲۰۰ گروه تقسیمبندی میشوند و نیازسنجی خاصی در مورد مسائل مختلف آنها انجام شده است.
محمد نوری افزود: کتاب و نیاز به یادگیری نیز یکی از نیازهای معلولان است و با توجه به انواع معلولیتها، نیاز است که هر کدام از این افراد مطابق نیاز خود به کتابی که برایشان مناسب است دسترسی داشته باشند، در حالی که در تولید انواع منابع برای معلولان با حد مطلوب فاصله زیادی داریم.
قم دارای ۲۲ هزار و ۶۰۲ معلول جسمی حرکتی، ذهنی، بینایی، شنوایی و بیماران اعصاب و روان مزمن است.
از این تعداد، ۱۴ هزار و ۳۸۴ تَن مَرد و هشت هزار و ۲۱۸ تَن نیز زن هستند.
سوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذرماه از سال ۱۹۹۲ و از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جهانی معلولان نامگذاری شده است./
نظر شما