بهروز مردانینژاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: دولت سیزدهم مسئولیت را در زمان کسری بودجه ۵۳۲ هزار میلیارد تومانی تحویل گرفت، که اقدامی شجاعانه بود و آیتالله سید ابراهیم رئیسی با این اقدام خود فداکاری کرد و وارد صحنه شد تا مسیر را به نفع مردن تغییر دهد.
وی افزود: انجام فعالیتها و کارهای شاخص برای حوزه اقتصاد در مدت ۱۰۰ روز، یکسال و حتی پنج سال اقدامی دشوار است زیرا فعالیت اقتصادی با امور سیاسی فرق دارد.
مردانینژاد تصریح کرد: بودجه امسال کشور مربوط به دولت قبل است، که ۳۲۰ هزار میلیارد تومان آن قابل تحقق نیست و ۲۱۰ هزار میلیارد تومان نیز با تردید در تحقق مواجه است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی استان یادآور شد: با این شرایط دولت با همان بودجه در حال اداره کشور است و هیچ کارشناس منصفی انتظار ندارد بودجه بسته شده از سوی دولت قبل، معجزه داشته باشد.
این فعال سیاسی اظهار داشت: البته اقدامات دولت سیزدهم در ۱۰۰ روز نخست کاری مهم بوده است، به طوری که در این مدت استقراض نداشته، حقوق و هزینههای جاری را پرداخت کرده و پشتوانه پول از بین نرفته است.
وی گفت: مجموعه اقدامات اقتصادی دولت سیزدهم در ۱۰۰ روز نخست کاری برای جلوگیری از بیارزش شدن پول و ایجاد تورم بوده که بسیار مهم است و باعث میشود به معیشت مردم فشار وارد نشود.
مردانینژاد ادامه این روند را مهم اعلام و تاکید کرد: هیات دولت میتواند با اصلاح در برقراری روابط اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه ایران نسبت به تقویت شاخصهای اقتصادی اقدام کند.
وی افزود: ایران هماکنون با کشورهای همسایه حدود ۸۰۰ تا ۲ هزار میلیارد دلار تبادلات تجاری دارد، در حالی که سهم جمهوری اسلامی از این تجارت حدود ۲ درصد است و در صورت رساندن این سهم به پنج درصد، اقتصاد تقویت میشود.
این فعال سیاسی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این مُهم در هشت سال فعالیت دولت قبل مسکوت ماند و در حالی که عراق یکی از راههای مبادلات تجاری با ایران بود اما رییسجمهوری سابق در ۲ دولت گذشته تمایل به سفرهای اروپایی داشت و حاضر نبود با کشورهای همسایه امضای قرارداد و تبادل امور تجاری داشته باشد که این موضوع به اقتصاد کشور فشار آورد.
وی گسترش روابط با کشورهای همسایه را گام مثبتی در حوزه اقتصادی دانست و یادآور شد: عضویت ثابت ایران در پیمان شانگهای بهعنوان قدرت برتر اقتصادی جهان با حضور کشورهایی مانند چین، هندوستان، روسیه، پاکستان و سایر کشورهای عضو این پیمان، میتواند ظرفیت مطلوبی برای کمک به شکوفایی اقتصاد ایران باشد.
مردانینژاد اظهار داشت: اگر فرصتها در دولتهای قبل از دست نرفته بود، میتوانستیم وارد جاده ابریشم طبیعی با اقتصاد مؤثر شویم و با باز شدن این مسیر از ایران، تحریمها علیه جمهوری اسلامی بیاثر میشد.
وی گفت: باز شدن مسیر جاده ابریشم از ایران میتواند جمهوری اسلامی را به کریدور نقل و انتقال کالا و امور اقتصادی از جنوب به شمال و از شرق به غرب تبدیل کند، بهطوری که اقتصاد نیمی از کشورهای جهان به این کریدورها وابسته شود.
این فعال سیاسی تاکید کرد: هر کشوری بتواند از این ظرفیت و مسیر اقتصادی بهرهگیری کند، تحریمها را پشت سر گذاشته است.
وی افزود: با توجه به شرایط ژئوپلیتیکی و ژئواکونومیکی ایران، میتوانستیم وضعیت کشور را تقویت کنیم و امید است اکنون دولت سیزدهم با درک ظرفیتهای موجود و فهم صحیح مساله، از این فرصتها استفادههای مطلوبی داشته باشد.
مردانینژاد تصریح کرد: دولت سیزدهم میتواند با توجه به ظرفیتهای داخلی راکد در کشور و فعال کردن آن، اتفاقهای بزرگی در حوزههای مختلف بهخصوص بخش اقتصاد ایجاد کند.
وی یادآور شد: در صورتی که بتوان ظرفیت تولید کارخانههای تعطیل، نیمهفعال و راکد را تا ۸۰ درصد فعال و از تولیدات داخلی حمایت و از ظرفیتهای موجود بهرهگیری کرد، میتوان حوزه اقتصاد را تحول بخشید و البته در این مسیر اقتصاددانان انتظار معجزه در ۱۰۰ روز فعالیت دولت را ندارند.
فعال سیاسی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: موفقیت در برنامههای اقتصادی به اصلاح فرآیندها و قرارگیری بر روی ریل توسعه نیاز دارد و امید است با توجه به ظرفیتهای موجود کشور، این هدف سریعتر محقق شود.
وی اعتماد به توان داخلی را ضروری و تاثیرگذار دانست و گفت: این مهم هنوز در کشور اتفاق نیفتاده و دولت میتواند با ورود نیروهای جهادی و کاربلد به صحنه، استفاده بهتری از زمان داشته باشد.
مردانینژاد تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری ظرفیتهای فراوان و اموال دولتی راکد زیادی دارد که بهرهگیری از این پتانسیلها نیاز به مشارکت مردم و برنامهریزی دولت دارد.
نظر شما