حسین عباسی روز سه شنبه در نشست تخصصی فرش در خوی افزود: در این شهرستان بیش از ۳۰ هزار بافنده در زمینه تولید فرش دستباف از جمله ریز ماهی هنرنمایی می کنند.
وی اضافه کرد: مالکیت فکری فرش ریزماهی خوی در سال ۱۳۹۲ در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است.
فرماندار خوی، علت نامگذاری فرش ریز ماهی خوی را وجود ۲نقش ماهی در حاشیه این طرح دانست و ادامه داد: این فرش به علت استفاده از مواد اولیه اصیل از نظر تولید از دوام و استحکام ویژه ای برخوردار است و با گره ترکی تولید می شود.
مدیرکل دفتر آموزش و ترویج وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: شهر خوی که مهد فرش ریزماهی به شمار می رود، می تواند در ردیف شهرهای ملی صنایع دستی کشور ثبت شود.
ویدا توحدی افزود: تولید فرش با نقش ریزماهی ظرفیت میراثی و صنایع دستی بسیار مهمی برای معرفی این شهرستان به عنوان خاستگاه و مرکز تولید این هنر صنعت است.
وی اضافه کرد: در این شهرستان تعداد زیادی هنرمند فرش مشغول بافت وتولید قالی زیبا با نقشه کم نظیری در جهان هستند که ریشه در تمدن و تاریخ این مرز بوم دارد.
به سبب تولید فرش ریز ماهی از سالیان دور در خوی در بازار تاریخی این شهرستان هم راسته ای بنام راسته فرش فعال بوده و همچنان رونق خود را حفظ کرده است
در این نشست مقررشد نمایشگاه تخصصی فرش ریز ماهی خوی با همکاری و مشارکت شورای اسلامی و شهرداری خوی برای معرفی بیشتر این نوع فرش برگزار شود.
نظر شما