فعال دانشجویی: مطالبه‌گری باید به دور از فضای تنش باشد

بیرجند - ایرنا - دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های دانشجویی خراسان جنوبی گفت: مطالبه‌گری باید به دور از فضای تنش و شلوغ‌کاری رسانه‌ای باشد و هدف ما رسیدن به نقطه مطلوب در این زمینه است.

علی نجف‌زاده روز سه‌شنبه همزمان با ۱۶ آذر روز دانشجو در دیدار نمایندگان تشکل‌های دانشجویی با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند افزود: همواره از ۱۶ آذر به عنوان سرآغاز یکی از مهمترین حرکت‌های سیاسی دانشجویان نام برده می‌شود و اوج باروری این جنبش یکپارچگی حوزه و دانشگاه و نهایتا پیروزی انقلاب اسلامی بود.

وی گفت: با این وجود پیروزی انقلاب پایان فعالیت تشکل‌های دانشجویی نبود و دانشجو همچنان خود را صدای ملت و مسوول در قبال خواسته‌های و نیازهای ملت می‌داند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان شهید باهنر بیرجند افزود: تشکل‌های دانشجویی در دهه‌های اخیر سعی کردند که نماد روز ۱۶ آذر را تحت عناوینی همچون استکبارستیزی، تقابل با فساد، نشاط جامعه دانشجویی، بیداری و تحرک دانشجویی به اشکال مختلف حفظ کنند.

وی گفت: به نظر می‌رسد از ابتدای شروع حرکت‌های دانشجویی مطالبه‌گری، نقد و آرمان‌گرایی جزء جدایی‌ناپذیر جنبش دانشجویی بوده و هر سال مقام معظم رهبری در دیدار با تشکل‌ها و دانشجویان توصیه‌های راهبردی را متناسب با اقتضائات کشور ارائه می‌کنند.

نجف‌زاده افزود: مقام معظم رهبری در آخرین دیدار خود با تشکل‌های دانشجویی چند توصیه مهم به جنبش‌های دانشجویی در سه محور گفتمان‌سازی برای مسائل مهم نظام و راه‌حل‌های آنها، برافراشته داشتن پرچم عدالت‌خواهی و آرمان‌گرایی به دور از فضای تنش و عدالت‌خواهی و رفع فساد را ارائه داشتند.

وی گفت: باید در گام دوم انقلاب یک آسیب‌شناسی در زمینه عدالت‌طلبی صورت گیرد چرا که برخی داعیه‌دار و پرچمدار این حوزه شده‌اند و عدالت‌طلبی را به عدالت‌خواری تبدیل کرده‌اند و اگر بخواهیم به‌صورت مصداقی به این موضوع اشاره کنیم می‌توانیم ار افشاگری‌های بدون سند و مدرک و جنجال‌سازی‌ها فضای مجازی و رسانه‌ای، آن هم بدون پایه‌های حقوقی محکم نام ببریم که بسیاری از این رفتارهای ضعیف را می‌توان در برخورد سلیبرتی‌ها در فضای مجازی مشاهده کرد.

این فعال دانشجویی اظهار داشت: حول محور مطالبه‌گری و آرمان‌خواهی دور از فضای تنش برخی تشکل‌ها معتقدند که این تنش‌ها ناشی از عدم پاسخگویی است و وقتی مسوولی پیرامون مسئله مهم در کشور، جامعه را به سخره می‌گیرد یا پاسگو نیست، نباید انتظار داشت که فضای تنش ایجاد نشود.

وی بیان کرد: تشکل‌ها بر این باور هستند هر کجا مسوولان پاسخگو بودند، دانشجویان با مدل‌های مطلوب‌تر برخورد کردند و در موضوع افشاگری فساد نیز فعالان دانشجویی معتقدند باید از طریق قانونی و منطقی راه را جلو ببرند و افشاگری توام با آبروریزی را نهی می‌کنند.

نجف‌زاده گفت: آنان بر این نکته تاکید دارند که دانشجو نباید به عنصر سیاه‌نمایی عملکرد مسوولان یا توجیه‌کننده اقدامات آنان تبدیل شود و زمانی که حدود جمهوری اسلامی ایران زیر سوال می‌رود، ورود دانشجو ضروری است.

وی افزود: هسته‌های مسئله‌محور یکی از گام‌های موثر در این زمینه است که در چند سال اخیر با حمایت بسیج دانشجویی با حرکتی رو به جلو همراه بوده و در مسیر فعالیت‌های خود بعضا شاهد هستیم که مسوولان آموزش عالی هر قدر در زمینه مطالبه‌گری، سنگ جلوی پای تشکل‌ها می‌گذارند، در بخش کارهای مسئله‌محور بیشتر همراهی می‌کنند.

دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های دانشجویی خراسان جنوبی گفت: از سوی دیگر در کارهای تئوری سنگ‌اندازی صورت نمی‌گیرد اما در زمینه اقدامات عملی امور مربوط به مطالبات سنگ‌اندازی می‌شود و باید به این موضوع توجه داشته باشیم که قطعا اگر بخواهیم گره‌گشا باشیم و به حل مسائل کمک کنیم، مسوولان آموزش عالی باید همراهی بیشتری را با تشکل‌ها داشته باشند تا در مباحث عملیاتی به نتیجه برسیم.

وی افزود: مطالبه‌گری دانشجویان امری دو سویه است و از یک طرف جنبش دانشجویی بداند که در چه زمینه‌ای چگونه ورود می‌کند و از طرف دیگر مسوولان دقت داشته باشند که با دانشجویانی طرف هستند که مصلحت کشور را می‌خواهند، ولایتمدار هستند و هدفشان این است که در کشور تحولاتی صورت بگیرد.

نجف‌زاده گفت: همان گونه که در گفتمان شهید بهشتی آمده، وظیفه دانشجو این است که موذن جامعه باشد و حالا این موذن جامعه بودن از سویی نباید به عامل سیاه‌نمایی عملکرد مسوولان تبدیل شود و از سوی دیگر نباید دانشجو در نقش توجیه‌کننده اقدامات مسوولان ظاهر شود.

وی بیان کرد: دانشجو باید یک بخش واسط و حلقه میان بین مردم و مسوولان باشد و بتواند در این نقش عمل کند، از یک طرف صدای مردم در مقابل مسوولان و از طرفی دیگر نقش تبیین‌کننده در مقابل مردم را داشته باشد.

دبیر شورای هماهنگی تشکل‌های دانشجویی خراسان جنوبی افزود: درخصوص برافراشته گذاشتن پرچم عدالت‌خواهی و آرمان‌گرایی به دور از فضای تنش متاسفانه امروز بسیاری از امر به معروف‌ها و نهی از منکرها در فضای سیاسی با تنش، شلوغ کاری‌های رسانه‌ای و جلوه فروشی‌های فردی و اجتماعی دنبال می‌شود و یکی از دلایلی که این مطالبه‌گری‌ها به نتیجه نمی‌رسد این است که روش مطالبه گری ما ناقص بوده است.

وی گفت: این مساله برمی‌گردد به ورود ناصحیح جنبش دانشجویی در این گونه مسائل که هدف ما رسیدن به یک نقطه مطلوب در این زمینه است.

نجف‌زاده گفت: جنبش‌های دانشجویی همواره نسبت به تعهدات و تکالیف خود احساس مسوولیت کردند و در بطن جریان‌های سیاسی و اجتماعی کشور حضور فعال داشتند که بر هیچ کسی پوشیده نیست و امیدواریم نقش دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی در موضوعات مختلف روز به روز پررنگ‌تر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha