به گزارش روز سهشنبه ایرنا، افزایش قیمت دلار در روزهای گذشته به یکی از مهمترین اخبار اقتصادی کشور تبدیل شده و تحلیلهای مختلفی درباره آن صورت گرفته است.در این میان باید به این سوال پاسخ داد که آیا این افزایش از پشتوانه اقتصادی برخوردار است یا این افزایش را باید به طور دیگری تحلیل کرد.
پیش از شروع مذاکرات وین، بازار ارز روند متعادلی را طی میکرد و همزمان با مذاکرات نیز این روند در بازار رسمی ادامه داشت و دلار مابین کانال ۲۷ تا ۲۸ هزار تومان در حال جابهجایی بود.
از روز شنبه هفته جاری اما برخی کانالهای تلگرامی، اقدام به اعلام قیمتهای افزایشی و جهت دادن به بازار کردند و تلاش داشتند تا نرخ دلار در بازار آز اد را تا سقف ۳۱ هزار و ۶۰۰ تومان بالا ببرند؛ قیمتی که میزان معامله واقعی روی آن مشخص نبود و از همین رو به دلیل کاهش تقاضای دلار در بازار، بسیاری از تحلیل گران آن را غیرمنطقی میدانستند.
آیت الله رئیسی، رئیس جمهوری امروز در نشستی با دانشجویان دانشگاه شریف به مناسبت روز دانشجو درباره افزایش قیمت دلار گفت: «برخی شبانه روز در تلاشند همزمان با مذاکرات، نرخ ارز را بالا ببرند و مذاکرات را به اقتصاد گره بزنند تا خواستههای خود را به ملت ایران تحمیل کنند».
وی تاکید کرد: «منابع ارزی موجود در وضعیت خوبی قرار دارد و بر خلاف روزهای اولی که دولت را تحویل گرفتیم، نگران وضعیت نیستیم».
از سوی دیگر باید به این مساله نیز دقت کرد که در ۲۷ مهرماه سال ۹۹ نیز دلار تا خط مقاومت ۳۱ هزار ۹۰۰ تومان پیش رفت و قیمت ادعایی این روزها، هنوز این خط مقاومت را نشکسته است.
در مهرماه نیز پس از یک نوسان آنی قیمت دلار با یک پولبک(اصلاح قیمتی) به سرعت بازگشت محسوسی کاهشی داشت و حتی در سامانه نیما تا کانال ۲۲ هزار تومان نیز برگشت داشت.
پیشبینیها نشان میدهد که احتمال دستکاری قیمت دلار در روزهای آینده با هدف تحت تاثیر قرار دادن جو روانی مذاکرات وجود دارد اما بار دیگر به دلیل عدم وجود تقاضا برای دلار با قیمت غیرمتعارف، بازگشت سریع غیرقابل اجتناب خواهد بود.
نظر شما