به گزارش روز سهشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی ، «نبی الله خون میرزایی» در سمپوزیوم بین المللی سخت پوستان ۲۰۲۱ که به مدت سه روز از ۱۶ تا ۱۸ آذرماه سال جاری در حال برگزاری است، در پنل تخصصی «حکمرانی و نقش دولت در توسعه صنعت آبزیان» افزود: به پشتوانه کار مستمری که در حوزه تحقیقات در دهههای گذشته انجام شده است و با انتقال دانش و یافته ها و جلب اعتماد سرمایه گزاران توانستیم در اجرای آن موفق باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بر این باور است که محدودیت های منابع آب شیرین در کشور و شور شدن آب چاه ها و تهدیدهایی که خشکسالی برجای گذاشته، دیگر خیلی نگران کننده نیست.
وی اظهار داشت: اکنون بسیاری از حوزه هایی که موجب نگرانی بوده به مدد سرمایه انسانی، دانش و تحقیقات صورت گرفته، اعتماد سرمایه گذاران بخش برای استفاده از آب های لب شور و شور کشور و برای تولید و اشتغال در سراسر کشور برنامه داریم و تجربیات و یافته های تحقیقاتی ما با مشارکت سرمایه گذاران و بهره برداران ترویج شده است.
خون میرزایی تصریح کرد: برای آب های دریای شمال و جنوب کشور برنامه های مفصلی در زمینه پرورش ماهی در دریا و پرورش در سواحل با تمرکز و پرورش میگو تدوین وتنظیم شده و در حال اجرا است.
وی اضافه کرد: موفقیت همکاران ما در بومی سازی دانش و فن آوری روش های نوین پرورش مانند بیوفلاگ و کارهای تلفیقی مانند آکواپونیک افق های جدیدی را پیش روی ما باز کرده که با این وصف، استعداد پرورش و تولید را در کشور مشاهده می کنیم و برای آن برنامه داریم و مطمئن هستیم که محقق خواهد شد.
رییس سازمان شیلات ایران افزود: برای ما علاوه بر تمرکزی که تاکنون بر روی گونه های مشخص آبزیان داشتیم تنوع تولید نیز حائز اهمیت است و بنابراین پرداختن به موضوع تنوع سایر گونه ها متناسب با شرایط اقلیمی و وضعیت آب و خاک در دستور کار ما قراردارد.
وی توجه به نیازهای آینده صنعت شیلات در این پنل های تخصصی را ستود و گفت: در زمینه حکمرانی خوب باید تلاش کنیم که این سرمایه و اعتماد بخش خصوصی با پشتیبانی دولتی و رفع موانع تولید به افزایش این سرمایه و تولید اشتغال بیانجامد.
خون میرزایی واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی و تشکل های تخصصی ذیربط را از برنامه های سازمان شیلات دانست و اظهارداشت: باید رشدی که در بخش صورت می گیرد با توجه به ضوابط و محدودیت ها و منابع موجود و حفظ محیط زیست باشد و توسعه پایدار و قابل دفاع در دراز مدت باشد.
وی با تاکید بر نیاز به دانش و فن آوری روز برای افزایش تولید و بهره وری خاطرنشان کرد: براساس پیش بینی های اولیه باید در افق ۱۴۰۴ بتوانیم به تولید ۱۰۰ هزار تن برسیم . تکلیف سال ۱۴۰۰ ما مطابق با برنامه تولید ۶۰ هزار تن میگو بوده است که مطابق آخرین آماری دریافت شده به بیش از ۵۷ هزار و ۵۰۰ تن تولید رسیده ایم که بیانگر دست یابی به بیش از ۹۵ درصد تکلیف برنامه در سال جاری بوده است و این دست آورد با توجه به محدودیت ها و منابع مختلف مالی که در کشور حکمفرما شده است اگر شرایط اقتصادی مناسب تر بود حتما به دست آوردی بالاتر می رسیدم و باز هم قابل تقدیر است.
رییس سازمان شیلات ایران ادامه داد: با توجه به برنامه تحولی کشاورزی که وزیر جهاد کشاورزی برای افق ۱۴۰۴ پیش بینی کرده است براساس دستور ایشان مبنی بر انعقاد تفاهم نامه های میان معاونت های تخصصی امیدواریم در افق ۱۴۰۴ به بیش از ۱۰۰ هزار تن پیش بینی اولیه تا سقف ۱۳۰ هزار تن تولید در پرورش میگو برسیم.
وی خاطرنشان کرد : سعی داریم علاوه بر نوارهای ساحلی شمال و جنوب، حتما توسعه صنعت پرورش میگو را ادامه و به تمام پهنه ها در کشور تعمیم دهیم، خوش بین هستم که به پشتوانه همکاران دست اندرکاران به این برنامه دست پیدا خواهیم کرد.
به گزارش ایرنا، براساس آمار ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، بیش از ۴۷ هزارتن میگو در کشور تولید شد که نسبت به سال ۹۹ حدود ۱۲ درصد رشد داشته است.
همچنین در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ نیز حدود ۵۲ میلیون دلار صادرات انواع آبزیان را به کشورهای مختلف داشتهایم.
در سمپوزیوم بین المللی سخت پوستان که به همت پژوهشکده میگوی کشور برگزار می شود، «علی صفر ماکنعلی» رییس سازمان دامپزشکی کشور، «نبی الله خون میرزایی» رئیس سازمان شیلات ایران، «دشتیان نسب» رئیس پژوهشکده میگوی کشور و « خدایی» دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان، به نمایندگی از بخش خصوصی نیز به عنوان سخنران حضور داشتند.
این سمپوزیوم به مدت سه روز در ۱۶ تا ۱۸ آذر ۱۴۰۰ برگزار می شود که پنل های تخصصی از برنامه های مهم آن به شمار می رود.
نظر شما