به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای خبری آمریکایی هیل با انتشار این خبر نوشت: سنای آمریکا تلاشی را که توسط دولت بایدن برای ممانعت از فروش ۶۵۰ میلیون دلار تسلیحات نظامی آمریکا به عربستان سعودی صورت گرفته بود، رد کرد.
بنابراین گزارش سنای آمریکا در حقیقت با رد این ممنوعیت، به حمایت از فروش موشک های پیشرفته میان برد هوا به هوا و دیگر تسلیحات نظامی به عربستان پرداخت.
هیل در ادامه نوشت: سناتورهای مجلس سنای آمریکا با ۶۷ رای مخالف در برابر ۳۰ رای موافق با قطعنامه ای که پیشتر از سوی برخی سناتورها ارائه شده بود مخالفت کرده و آن را رد کردند. «رند پل» سناتورجمهوریخواه از ایالت کنتاکی، برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت و «مایک لی» سناتور جمهوریخواه از ایالت «یوتا» در دولت بایدن قطعنامه ای موسوم به «قطعنامه مشترک عدم تایید» را بمنظور ممنوعیت فروش سلاح به عربستان ارائه کرده بودند.
این گزارش می افزاید: درحالی که بسیاری از نمایندگان کنگره، عربستان را یکی از شرکای مهم آمریکا در خاورمیانه می دانند، اما برخی از اعضای کنگره از ریاض به علت دست داشتن در جنگ یمن ، جنگی که بدترین فاجعه بشری جهان به شمار می رود، انتقاد می کنند.
برنی سندرز پیش از رای گیری به این قطعنامه گفت: صادارت هرچه بیشتر موشک به عربستان چیزی نیست جز دامن زدن هرچه بیشر به این درگیری و ریختن نفت بر آتشی که هم اکنون افروخته است.
هیل درادامه نوشت:این قطعنامه قصد داشت تا مانع از فروش ۲۸۰ فروند موشک هوا به هوای ساخت «ریتون تکنالوژی» شود.
رند پل نیز پیش از انجام رای گیری در صحن سنا و در حمایت از قطعنامه ممنوعیت فروش سلاح به عربستان گفت: آمریکا باید به فروش تسلیحات به عربستان تا زمانی که سعودی ها به محاصره یمن خاتمه ندهند، پایان دهد؛ بایدن رییس جمهوری آمریکا گفته بود که قصد دارد تا سیاست حمایت ترامپ در قبال عربستان را تغییر دهد.
به گزارش ایرنا از دفتر نیویورک؛ «ایلهان عمر» نماینده مسلمان کنگره آمریکا که فروش سلاح به عربستان را از سوی آمریکا به دلیل کشتار یمنی ها غیرقابل قبول می داند، خواستار توقف فروش موشک به عربستان سعودی به ارزش ۶۵۰ میلیون دلار شده بود.
نماینده دموکرات ایالت مینه سوتای آمریکا ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۰ با ارائه طرح خود موسوم به «قطعنامه مشترک عدم تایید»، دلیل آن را نقش عربستان در جنگ یمن و سابقه حقوق بشر این کشور دانست.
ایلهان عمر دراین باره گفت: درحالی که عربستان سعودی به کشتار مردم بیگناه ، گرسنگی دادن به میلیون ها نفر در یمن، قتل و شکنجه مخالفان و حمایت از برده داری مدرن ادامه می دهد، فروش سلاح به این کشور اقدامی انسانی نیست.
این قانونگذار آمریکایی افزود، اگر واقعا به حقوق بشر در سیاست خارجی خود باور داریم، نباید ناقضان حقوق بشر را مسلح کنیم.۳۰۲**
نظر شما