حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علم و آموزش ایرنا در پاسخ به این سوال که برنامه های نهاد برای ترویج و حمایت از ازدواج دانشجویی در راستای منویات رهبری و سیاست های کلان نظام برای فرزندآوری و افزایش جمعیت چیست، اظهار داشت: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در اواخر دهه هفتاد تلاش کرد موضوع ازدواج های دانشجویی را به عنوان نمونه ای از ازدواج های آسان ارایه بدهد و معرفی کند و پس از آن هر چه گذشت کار گسترده تر، مفصل تر و با پیوست های دقیق تر شد؛ به گونه ای که اکنون با افتخار عرض می کنیم در مطالعه ای که مجموعه های مختلف انجام دادند یکی از پایدارترین ازدواج ها، ازدواج هایی است که در قالب ازدواج های دانشجویی دوستان در نهاد پیگیر آن هستند.
وی گفت: ما در آماری از ثبت احوال خواستیم بیش از ۳۰۰ هزار شناسه دانشجویانی را که در سالیان مختلف در مراسم ازدواج دانشجویی شرکت کردند، بررسی کند؛ نتایج خروجی آن مشخص کرد که میانگین پایداری خانواده در این افراد بسیار بالاتر از عموم جامعه بوده است. در گزارشی که در نشست آسیب های اجتماعی در محضر مقام معظم رهبری قبل از تعطیلات کرونایی ارایه شد، شورای عالی انقلاب فرهنگی از این ازدواج ها به عنوان ازدواج های الگو برای پایداری خانواده و کاهش طلاق یاد کرد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها توضیح داد: بر همین اساس ماموریتی هم به نهاد داده شد که به فکر توسعه این فعالیت ها و گسترش ازدواج های دانشجویی و حمایت از ازدواج های دانشجویی بیفتد و کار خوبی در شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور اتفاق افتاد و بعدا" در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به تصویب رسید که آن سند ازدواج دانشگاهیان بود. در این رویکرد ما نه تنها بچه های دانشجو بلکه اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه ها را هم به عنوان جامعه مخاطب خودمان دیدیم. همچنین دستگاه های مسئول هم دیگر فقط دستگاه های آموزش عالی که امکانات محدودی دارند، نیستند یعنی علاوه بر وزارت خانه های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد و مراکز آموزش عالی کشور، مجموعه نظام اقتصادی، نظام بانکی و نظام اجتماعی و دستگاه های بزرگ خدمت رسان مسئولان ترویج و گسترش ازدواج دانشگاهیان هستند.
رستمی اعلام کرد: سند ازدواج دانشجویی تصویب شده است و منتظر ابلاغ رییس جمهوری هستیم که امیدواریم به همین زودی اعلام شود.
وی ادامه داد: در این برنامه جدید ما موضوع ازدواج دانشجویی را از هم رسانی و معرفی دانشجویان شایسته به یکدیگر تا ترغیب به ازدواج به عنوان آغاز مسیر می بینیم و در ادامه مسیر حمایت از آنها هم در راستای برگزاری ازدواجی آسان و هم در رفع موانع اشتغال در زمان دانشجویی را درنظر داریم.
حجت الاسلام رستمی گفت: همچنین در بحث خوابگاه متاهلی با رویکرد کم کردن بار سنگین مسکن از دوش نوعروس و دامادها تا تسهیل مقررات آموزشی برای این دانشجویان به عنوان ماموریت های این مجموعه پیگیری می شود.
وی خاطرنشان کرد: همه دستگاه های ارزشمند و مسئول در فضای جامعه در این حوزه ماموریت دارند و این ماموریتی نیست که فقط متوجه نهاد و دستگاه های آموزش عالی کشور باشد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها ادامه داد: به فضل خداوند امیدواریم که این اتفاق منجر به جریان سریع تسهیل ازدواج در بین جوانان تبدیل شود. آمارهای ما و مطالعات میدانی اعلام می کنند که دانشجویان و جوانان ما علاقمند به ازدواج هستند ولی کاهش یا پایین بودن میزان ازدواج متغیرهای متعددی دارد که ما باید تلاش کنیم این ها را برطرف کنیم تا آن علاقه اصیل بتواند به منحصه ظهور برسد.
حجت الاسلام رستمی اظهار داشت: مطمئن هستیم که این اتفاق به فضل خداوند ثمرات خوبی هم از نظر کاهش آسیب های اجتماعی، هم از نظر آرامش روانی و هم تحکیم نهاد خانواده در جامعه خواهد داشت.
نظر شما