«بهنام طالبی» عصر چهارشنبه در آئین رونمایی از محصولات فناور و دانش بنیان شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری استان مرکزی افزود: در شرکتهای فناور باید سه اصل توسعه و رشد، توسعه به لحاظ زیرساختی و همچنین هم افزایی شرکتها باید مدنظر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: معاونت نوآوری و فناوری برای نخستین بار در وزارت علو و تحقیقات و فناوری ایجاد شده و اگر نتوان در آینده زیرساختهای کسب درآمد از محصولات دانش بنیان را فراهم کرد مسئولیت خود را به درستی ایفا تکرده و امید است با تشکیلات معاونت جدید بتوان گامهای موثری در راستای توسعه شرکتهای فناور برداشت.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در ۴۹ شرکت فناور فعال کشور، ۱۰ هزار واحد فناور مستقر است و ۶۵ هزار نفر نیز در این واحدها فعالیت دارند.
سرپرست دفتر سیاستگذاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری بیان داشت: عدد جی دی پی اکنون سه تا چهار درصد است که امید میرود در دهه آتی به ۱۵ تا ۲۰ درصد برسد و با توجه به ظرفیت کنونی کشور این مهم شدنی است.
طالبی خاطرنشان کرد: امید میرود که با برنامهریزی مناسب و تعامل و هم افزایی بتوان واحدهای فناور را تجاریسازی کرد و هدف اصلی پارک که توسعه شرکتهای فناور است را محقق کرد.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی نیز در این آئین گفت: پارک علم و فناوری استان مرکزی از سال ۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد و سایت اصلی پارک نیز در سال ۹۷ در استان راهاندازی شده است.
«محمد رفیعی» افزود: شرکتهای فناور نوپا و رشد یافته در پارک مستقر هستند و این واحدهای فناور در تمام حوزهها و حیطهها فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۰۰ واحد در این مرکز فعال هستند، گفت: سال ۸۹ نخستین دفتر مرکز رشد پارک در دانشگاه اراک ایجاد شد و همچنین دومین دفتر مرکز رشد پارک سال ۹۶ در دانشگاه صنعتی راهاندازی شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی اظهار داشت: سال ۹۸ مرکز رشد تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین مرکز توسعه نوآوری و فناوری در خود پارک ایجاد شد.
رفیعی بیان کرد: پارسال مرکز رشد واحدهای فناوری شهرستان محلات با مشارکت دانشگاه پیام نور و همچنین دفتر مرکز رشد در دانشگاه فنی و حرفهای و شرکت شهرکهای صنعتی فعال شد.
وی تصریح کرد: شمار واحدهای فناور پذیرفته شده استان مرکزی پارسال ۴۵ واحد بود که امسال به ۹۵ واحد افزایش یافته است.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی عنوان کرد: واحدهای مستقر در پارک ۲۳۰ شرکت است و شمار نیروهای شاغل در پارک یکهزار و ۳۵۰ نفر است و تعداد محصولات فناور از ۲۹۷ محصول در سال جاری به ۳۲۰ محصول افزایش یافته است.
رفیعی با اشاره به اینکه شمار شرکتهای دانش بنیان در استان ۱۰۳ شرکت است ادامه داد: پارک استان مرکزی در کشور، رتبه نهم را دارد و امید میرود شمار این شرکتها به ۱۱۰ برسد هرچند که ارتقای کیفیت شرکتها اولویت نخست است.
وی خاطرنشان کرد: ۱۰۰ دوره کارگاه آموزشی و دوره توانمندسازی در راستای فرهنگسازی برای جذب نخبگان واحدهای فناور در استان برگزار شده است.
نظر شما