ساخت و ساز منازل آسیب دیده از زلزله در بخش فین بندرعباس تعیین تکلیف شد

بندرعباس- ایرنا- شیوه ساخت و ساز منازل آسیب دیده دربخش فین بندرعباس با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان، اعضای شورای شهر این منطقه زلزله زده و مدیران دستگاه های اجرایی تعیین تکلیف شد.

رضا مدرس چهارشنبه شب در این زمینه با اشاره به برگزاری نشست های متوالی با حضور مدیران کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، آب منطقه ای، منابع طبیعی، مشاور شهرسازی و اعضای شورای اسلامی شهر فین در روستای گیشان غربی بندرعباس، گفت: زمین های مورد نیاز برای پیوستن به شهر فین توسط منابع طبیعی استان به راه وشهرسازی تحویل شد.
وی ادامه داد: نقشه تفکیکی این زمین ها که توسط مشاور شهرسازی و با رویکرد حفظ کاربری باغ شهر فین و با رعایت سرانه‌های مورد نیاز و همچنین شرایط اقلیمی طراحی شده بود نیز به تصویب رسید.
وی بیان داشت: براساس بازدیدهای میدانی انجام شده، مسیرهای دفع سیلاب‌ و آب های سطحی مشخص و نهایی شد و درطرح گنجانده شده است.
معاون امور عمرانی استانداری هرمزگان اظهارداشت: در مذاکره با اعضای شورای شهر فین و به عنوان اولویت نخست، مقرر شد لیست ٢٠ نفر از افراد واجد شرایط تهیه و به بنیاد مسکن اعلام شود تا پس از موافقت شهرداری،  ساخت واحدهای مسکونی در مساحت  ۶٠ مترمربع آغاز شود.
مدرس همچنین گفت: ساخت واحدها در اراضی الحاقی با توافق بنیاد مسکن و متقاضیان در خصوص متراژ و شیوه ساخت آن ها نهایی شده و عملیات اجرایی پس از آماده سازی اولیه اراضی آغاز می شود.
در پی وقوع زلزله های ۶.۴ و ۶.۳ ریشتری در مقیاس امواج درونی زمین در روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه در هرمزگان، علاوه بر استاندار، نماینده ولی فقیه در هرمزگان و سایر مسوولان اجرایی استان، تاکنون۴تن از مسوولان ارشد دولت سیزدهم برای بررسی وضعیت ، پیگیری رفع مشکلات ، دیدار با مردم منطقه و تامین اعتبارات به این استان سفر کردند که مایه امید و دلگرمی زلزله زدگان شده است.
در حال حاضر روستاهای بخش فین بندرعباس شامل «رضوان»، «ذرتو»، «کوه سیاه»، «گیشان غربی و شرقی»، «آب بالا و آب پایین»، «آب شیرین بالا و آب شیرین پایین»، «مزرا بالا و پایین» و «سیاهو» بیشترین آسیب از زلزله ۲۳ آبان ماه امسال را دیده اند که با مدیریت استاندار هرمزگان تلاش برای آواربرداری و بازسازی در این مناطق با حضور جهادی نیروهای بسیج، سپاه، استانداری، هلال احمر، بنیاد مسکن و دیگر ارگان ها در حال انجام است.
هرچند تاکنون اعتبار ملی برای زلزله زدگان هرمزگان اختصاص نیافته و پیگیری مسوولان برای تامین این اعتبار بوده اما درحال حاضر تلاش دستگاههای امدادی ، جهادی و بنیاد مسکن هرمزگان براین است که از منابع استان همه زلزله زدگان آسیب دیده تا پایان سال اسکان یابند.
محمد مخبر معاون اول رییس جمهوری ، اولین مسوول ارشد دولت سیزدهم بود که همان شامگاه ۲۳ آبان ماه با دستور آیت الله سید ابراهیم رییسی در سریع ترین زمان ممکن در محل وقوع زلزله در هرمزگان حضور یافت و از نزدیک مسائل و مشکلات ناشی از این حادثه را بررسی کرد.
روز پنجشنبه چهارم آذرماه نیز محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهوری در سفری یک روزه وارد هرمزگان شد که در جریان این سفر با بالگرد عازم مناطق زلزله زده شد و از نزدیک در جریان وضعیت مردم این مناطق و اقدامات در دست انجام قرار گرفت.
سفر محسن رضایی به عنوان دومین مقام اجرایی دولت سیزدهم به هرمزگان در کمتر از ۱۲ روز از وقوع زلزله نشان از اهتمام دولت برای حل سریعتر مشکلات مردم زلزله زده بخش فین بندرعباس دارد که امید می رود این حرکت نوید بخش روزهای خوب برای رفع آلام مردم باشد.
معاون اقتصادی رییس جمهوری در جریان سفر به مناطق زلزله زده هرمزگان در جمع مردم حضور یافت و گفت: دولت مصمم به رفع مشکلات مردم زلزله زده هرمزگان در کوتاهترین زمان ممکن است و در این مسیر نیز از همه امکانات و ظرفیت ها استفاده می کند.
محسن رضایی که روز پنجشنبه در جمع مردم زلزله زده گیشن غربی فین بندرعباس حاضر شده بود، اظهار داشت: پیشرفت خوبی در رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان هرمزگان وجود دارد و هم اکنون کار آوار برداری انجام شده و ساخت واحدهای مسکونی با سرعت در حال انجام است.
در جریان دو زلزله قدرتمند اخیر در هرمزگان شمار قابل توجهی از واحدهای مسکونی در منطقه فین بندرعباس آسیب دیدند و بیش از ۱۰۰ نفر نیز مصدوم شده و دو نفر جان خود را از دست دادند که هم اکنون کار آواربرداری در برخی از مناطق تمام شده و پی ریزی فنداسیون واحدهای مسکونی در حال انجام است.
استاندار هرمزگان در نشست ستاد بازسازی مناطق زلزله زده روستاهای فین بندرعباس که با حضور دستگاه های اجرایی خدمات رسان برگزار شد، گفت: تاکنون دوهزار و  ۲۰۸واحد احداثی و ۸۰۰ واحد تعمیری کارشناسی و اطلاعات خانوارها در سیستم ثبت شده و تمام دهیاری ها و شهرداری ها مکلف هستند در مناطق متأثر از زلزله، پروانه ساخت واحدهای آسیب دیده را بدون دریافت هیچ هزینه ای صادر کنند.
 دوستی افزود: برخی از منازل روستاهای سیاهو نیز در اثر وقوع زلزله دچار آسیب شده است که شهروندان نباید در این خصوص نگرانی داشته باشند و کار جمع آوری اطلاعات و بررسی منازل آسیب دیده تا اخرین مورد ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۹ پیمانکار در شش منطقه به صورت همزمان مشغول به کار هستند، اضافه کرد: به منظور تسهیل خدمات دهی به روستائیان و برای پیشگیری از تردد مردم به مرکز استان برای تشکیل پرونده، سرتیم های بنیاد مسکن در دهیاری های روستاهایی که به دفاتر پیشخوان دسترسی ندارند، مستقر و پرونده متقاضیان دریافت تسهیلات را تشکیل می دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha