ایران برای صدور جوجه یکروزه به افغانستان مجوز بدهد

مشهد-ایرنا- رییس اتحادیه مرغداران افغانستان از مسوولان جمهوری اسلامی ایران خواست مجوز صدور جوجه یکروزه و مرغ تخمگذار را به این کشور صادر کنند تا هزینه های محصولات مرتبط با این اقلام در کشور همسایه کاهش یابد.

عنایت الله ایوبی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان مشهد در جمع خبرنگاران افزود: ما علاقه مند به توسعه روابط تجاری با ایران و از جمله واردات از این کشور هستیم زیرا هزینه حمل کالا از ایران به دلیل همسایگی با افغانستان، کمتر از سایر کشورها بوده و بر کاهش قیمت تمام شده محصول اثرگذار است.

وی درباره نیازهای کشور افغانستان در حوزه پرورش مرغ تخم‌گذار و گوشتی گفت: عمده نیاز ما در تولید و پرورش مرغ، تامین نهاده دامی، تجهیزات مرغداری، جوجه یک‌روزه و مرغ تخم‌گذار است که نیازمند یاری جمهوری اسلامی ایران در این زمینه هستیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار خراسان رضوی نیز در حاشیه این بازدید به خبرنگاران گفت: مشکلات متعددی در حوزه تولید جوجه ‌یک‌روزه، مرغ تخم‌گذار و مرغ گوشتی وجود دارد که از جمله آنها قیمت گذاری اقلام و صادرات آنها است، هم اینک ۱۰ درصد از مازاد تولید تخم مرغ کشور می تواند صادر شود اما ممنوعیت هایی در صدور مجوزهای این بخش وجود دارد.

سیدحسین موسوی‌نژاد افزود: دانش فنی بسیار خوبی در کشور ایجاد شده و کشور دوست و همسایه افغانستان نیز نیازمند بهره‌گیری از این کالا و خدمات است، دوستان افغانستانی ما نیز منتقد جلوگیری ناگهانی از صادرات جوجه یک‌روزه یا تخم مرغ از ایران هستند.

وی اظهار داشت: صادرات جوجه یکروزه و تخم مرغ نیازمند تدوین برنامه‌ای بلندمدت است تا سایر کشورهای همسایه نیز بتوانند نسبت به توسعه رابطه تجاری خود با ما برنامه ریزی کنند.

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار خراسان رضوی گفت: هم اکنون ظرفیت قابل توجهی در تولید جوجه‌ یک‌روزه و مرغ گوشتی در کشور وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌های کلانی نیز در این زمینه انجام گرفته است، باید از این سرمایه‌گذاری‌ها استفاده حداکثری شود زیرا می‌تواند زمینه‌ ساز اشتغال و کارآفرینی باشد.

موسوی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص تاثیر صادرات بر رشد قیمت داخلی تخم مرغ و مرغ گفت: اگر تولید مازاد در این زمینه داشته باشیم، افزایش قیمتی اتفاق نخواهد افتاد، کما اینکه صادرات باید به صورت کنترل شده و با مدیریت و نظارت دقیق انجام گیرد.

وی درباره مشکلات حوزه تامین نهاده دامی مورد نیاز برای تولید جوجه‌ یک‌روزه و مرغ گوشتی خاطرنشان کرد: تامین نهاده توسط سامانه بازارگاه انجام می گیرد و کمبودی در این حوزه‌ نیست، اما پشتیبانی فنی لازم از این سامانه‌ انجام نمی گیرد که بروز مشکلاتی را در پی داشته و ضروری است بانک کشاورزی پشتیبانی فنی را از این سامانه صورت داده و رفع ایرادات در استان‌ها انجام شود.

گفتنی است؛ شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان در گستره ۱۵ هزار مترمربع با حضور ۱۴۰ شرکت داخلی و خارجی از ۱۶ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد گشایش یافته که تا ۱۹ ماه جاری پذیرای علاقه مندان خواهد بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha