تجارب شورای انقلاب فرهنگی با تحولات چهلواره دوم انقلاب متناسب می‌شود

تهران- ایرنا- عضو جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی تجارب ۳۷ ساله این شورا در حوزه‌های مختلف را گرانقدر خواند و در عین حال بازخوانی این تجارب و متناسب سازی آن با تحولات چهلواره دوم انقلاب اسلامی را ضروری دانست.

به گزارش روز جمعه ایرنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدحسین ساعی در آستانه سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه تحول یک امر دائمی و بنیادی در زندگی بشر است، اظهار داشت: در نقطه‌ای که کشور قرار دارد، به چند دلیل باید تحول را به معنای عام در همه حوزه‌ها دنبال کنیم و به طور خاص در شورای عالی انقلاب فرهنگی برخی از امور تحولی باید مجدد بازنگری شود.

وی با بیان اینکه، ما در چهلواره دوم انقلاب هستیم، افزود: دوره‌ای که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن به عنوان گام دوم یاد می کند، ۴۰ سال تجربه حکومت داری و ۴۰ سال تجربه زیست ذیل گفتمان اسلامی است.

عضو جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این موضوع می‌تواند نگاه ما را پیشرفته‌تر، جدی‌تر، عملگرایانه‌تر و کارآمدتر کند. قاعدتا استفاده از این تجارب، یکی از مبناهای مهم طراحی تحول در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وی بیان کرد: از سوی دیگر به علت تحولات زمانه ما، تحولاتی که به لحاظ عرصه‌ها، زیرساخت‌های ارتباطی، تکنولوژیک، بیولوژیک و مانند آن اتفاق افتاده است، تغییرات جدی در ساختارهای جوامع انسانی و شیوه‌های حکمرانی و مسائل اجتماعی بشر به وجود آورده است.

ساعی افزود: به هرحال ما باید در بازسازی نظام حکمرانی به این موارد بیشتر توجه کنیم و به گونه‌ای تحولات را مدیریت کنیم که هماهنگ با این تغییرات بتوانیم حوزه گفتمانی و جوهره انقلاب اسلامی را در دوره جدید با قدرت بیشتری به منصه ظهور بگذاریم. همچنین مساله گذر زمان که لاجرم تحولاتی را پدید می‌آورد، بالاخره شورای عالی انقلاب فرهنگی به دستور مقام معظم رهبری باید دوره تحولی خودش را طراحی و اجرا کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی هم اکنون با عمر ۳۷ ساله، تجربه گسترده و گرانقدری در حدود ۴۰ سالگی‌اش به دست آورده که بعضا در کل دنیا کم‌نظیر است؛ تجربه‌هایی در حوزه سیاستگذاری فرهنگی، اجتماعی و علمی وجود دارد که بالاخره دستاوردهای مهمی برای کشور پدید آورده است.

وی افزود: اگر ما حدود دو دهه گذشته در حوزه تولید علم دستاوردی داشتیم، ریل‌گذاری و طراحی اصلی‌ بسیاری از آنها در شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته است.

به گفته ساعی، بسیاری از موفقیت‌ها در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی را هم می توان به فضای شورای عالی انقلاب فرهنگی منتسب کرد، اما به هر حال این تجربه‌ها باید مجددا متناسب با تحولات چهلواره دوم انقلاب اسلامی و تغییرات متناسب با اتفاقات نظام بین المللی، بازخوانی شود و این کار توسط اعضای جدید شورا به جد و با قدرت در حال انجام است.

وی اظهار امیدواری کرد که در یک مدت کوتاه، طراحی طرح تحولی شورای عالی انقلاب فرهنگی به اتمام برسد و با تاییدی که از رهبر معظم انقلاب می گیرد بتواند به اجرای مدل سیاستگذاری در حوزه فرهنگ، علم و اجتماع ورود کند و نتیجه و ثمراتش برای آحاد مردم و نسل‌های آتی باقی بماند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha