به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله کاظم صدیقی در خطبه دوم نماز عبادی - سیاسی روز جمعه در دانشگاه تهران با اشاره به مذاکرات هستهای که دور دوم آن در دولت سیزدهم در کشور اتریش در حال برگزاری است، افزود: این دوره از مذاکرات با دوره های سابق فرق دارد که ما وعده گرفتیم و نقد دادیم و نسیه گرفتیم، به عبارتی در گذشته مذاکرات برای ما برد - برد نبود بلکه برد - باخت بود.
وی ادامه داد: امروز تیم مذاکره کننده کشور، افرادی محکم با بستههای آماده برای لغو همه تحریمها هستند. امروز مذاکره برای مذاکره نیست بلکه مذاکره برای رفع همه تحریمهای ظالمانهای است که استکبار علیه کشور ما در همه این مدت اعمال کرده است.
صدیقی با تاکید بر اینکه رمز اینکه انقلاب اسلامی در چله دوم خود همچنان در برابر طوفانها و دشمنان، ایستاده است، شرایطی است که دنیا برای کشور رقم زده، افزود: آمریکا در دورههای مختلف خصوصاً در زمان ترامپ در سه جبهه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، توطئههای خود را اجرایی کردند. نخست خزانهداری آمریکا تحریمهای فلج کننده را اعمال کرد و دوم اینکه مقامات وزارت خارجه آمریکا با سفر به کشورهای مختلف، دولتها را مرعوب میکردند که با جمهوری اسلامی ایران مذاکره و مراوده نکنند و شرکتها و اشخاصی که کالایی به ما میدانند را جریمه میکردند.
وی ادامه داد: سازمان سیا هم از ابتدای انقلاب تا امروز درصدد ناراضی کردن مردم بوده است و با فشارهای اقتصادی و تحریمهای بین المللی میخواستند ایران را منزوی کنند، تا تحت فشارها مردم علیه یکدیگر شورش کنند. اما تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب و برنامههای دقیق همراه با بصریت، مقاومت، استقامت و پایداری مردم که پیوند ناگسستنی با نظام دارند، سبب شد در هر سه جبهه منفعل شده و به نتیجه نرسند و هرگز هم به اهداف شوم خود نخواهند رسید.
مسئولان قدردان مردم باشند
امام جمعه تهران با تجلیل از صبر و فداکاری مردم ایران در مقابله با دشمنان و حوادث گفت: همه مسئولان باید قدر این ملت را بدانند و مردم را ولی نعمت خود بدانند. به همین دلیل مبادا ادارات، سازمان ها، مدارس و دانشگاه ها مردم را تحقیر کنند و مبادا شخصی در مقابل میز قاضی احساس شخصیت نکند یا در اداره برق یا آب یا شهرداری ها مردم نگران باشند که به آنها اهانت شود یا کسی به حرف آنان گوش نکند.
مقایسه ۷۰ سال عبادت با یک شب پرستاری
وی با تبریک سالروز میلاد زینب کبری(س)، روز پرستار را به همه پرستاران تبریک گفت و با اشاره به سخنان امام خمینی (ره)، علامه طباطبایی و رهبر انقلاب گفت: حضرت امام(ره) معتقد بود شغل پرستاری شغلی است که با برترین عبادت ها مقایسه می شود و علامه طباطبایی می گفت حاضر است ۷۰ سال عبادتش را با یک شب پرستاری در راه خدا معامله کند.
صدیقی تاکید کرد: پرستاری همیشه مقدس و با ارزش بوده ولی در این دوران کرونا، گویا سختی ها و فشارها آثار خوبی دارد که یکی از آن آثار این بود که جامعه پزشکی و پرستاری جزو رزمندگان به حساب آمدند و برای حفظ سلامت جامعه شهدایی را تقدیم کردند.
صادرات و واردات کشور در ۸ ماه گذشته افزایش یافته است
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به افزایش واردات و صادارات کشور در هشت ماه گذشته اظهار داشت: واردات کشور ۳۸ درصد و صادرات ۴۲ درصد افزایش یافته و فروش نفت به رغم همه فشارها و تهدیدها رو به رشد است که نشان میدهد مقاومت مردم پاسخ داده است.
وی با قرائت این بیت از حافظ «حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت آری به اتفاق جهان میتوان گرفت»، ادامه داد: مردم قهرمان در این زمان همچنان صبر و استواری کرده و با توجه به اتحادی که بین سه قوه وجود دارد، سبب فراگیری در جهان میشوند. البته در کنار اتحاد قوا، اتحاد مردم نیز بسیار مهم است که در مشکلات کنونی این اتحاد را نشان دهند.
سران قوا بدون هیچ واهمهای در بین دانشجویان حاضر میشوند
صدیقی با اشاره به مشکلات کشور اظهار داشت: مشکلات کم آبی هست و شیطان هم خواست از طریق همین مشکل، مردم را مقابل یکدیگر قرار دهد. البته حرکتهایی که در برخی جاها دیده میشود، فرزندان یک خانه هستند که از پدر و سرپرست خود مطالبه دارند. ولی دولت بیدار و به مطالبات مردم پاسخگو بود.
وی با اشاره به دیدار سران سه قوا با دانشجویان به مناسبت روز دانشجو گفت: آنها بدون هیچ واهمهای در جمع جوانان حاضر شده و انتقادات را میشنوند و گلهها را هم به جان می خرند و پاسخهای لازم را هم میدهند.
خطیب نماز جمعه تهران درباره وضعیت آلودگی هوای تهران هم گفت: مشکلاتی مانند آلودگی هوا یا کمبود آب، فقط مسئله دولت نیست و دولت به تنهایی نمیتواند کاری انجام دهد. در جنگ اگر مردم نبودند به موفقیت ختم نمیشد زیرا در دفاع مقدس فقط نیروهای نظامی نبودند.
صدیقی با تاکید بر اینکه امروز نیز کشور درگیر جنگ اقتصادی و کم آبی است، عنوان کرد: همه مردم صاحب انقلاب و صاحب خانه هستند و سرنوشت مشترکی دارند. نخبگان و افرادی که مهارت دارند، باید فکر خود را عرضه کنند و بدانند با پذیرش کامل مواجه خواهند شد و مردم ما مطمئن باشند این مرحله را با پیروزی طی خواهیم کرد.
تقوا ابزار مبارزه با دشمن درونی و سپس دشمن بیرونی است
امام جمعه موقت تهران در خطبه نخست نماز جمعه تهران با بیان اینکه تقوا در وهله نخست ابزار مبارزه با دشمن درونی و سپس دشمن بیرونی است، به مردم توصیه کرد در همه امور خدا را مد نظر قرار دهند و به ندای سفرای الهی لبیک بگویند.
وی با تلاوت آیه ۶۰ سوره انفال گفت: حد و مرز ساماندهی تجهیزات دفاعی و توسعه صنعت نظامی و همچنین تحکیم موقعیت بازدارنده جنگی طبق این آیه این است تا جایی که توان دارید، شما در برابر دشمن دست برتر را داشته باشید، نه این که بنشینیم و تماشا کنیم در حالی که دشمن ما هر روز یک ابزار مرگ جهانی را به عنوان یک وسیله ترساندن در مقابل ما قرار دهد.
خطر نفس سرکش از استکبار بیشتر است
امام جمعه موقت تهران با اشاره به خطر نفس اماره و سرکش گفت: در روایتی آمده، دشمن ترین دشمن همان نفس است. خطر این نفس اماره و سرکش و همچنی غرائز افسارگسیخته و زیاده خواه و این نفس وسوسه گر، از استکبار بیرونی یقینا بیشتر است.
وی افزود: آمریکا، اسراییل و منافقان در رذالت و خباثتشان، جبهه ما را حساس کردند که هم شهدایمان به موقعیت نوری دست یافتند و جلوه خدا شدند و هم کشور ما برای مقابله با دشمنان به صنعت نظامی در حد محیرالعقولی دست یافت که امروز کشور ما مقتدرترین کشور در منطقه است و در جهان نیز موقعیتی دارد که هیچ قدرتی به خود اجازه حمله به ما را نمی دهد اما آیا ما برای کنترل نفس اماره و بازدارندگی غرائز، ریاست طلبی، جاه طلبی و غرائزی که ما را در مقابل هم قرار می دهد، در حد توان خود به خطرات درونی خودمان توجه کرده ایم؟
صدیقی با استناد به آیه ۱۶ سوره تغابن گفت: خدا از ما میخواهد همانگونه که برای صهیونیست ها، تکفیری ها، تروریست ها، داعش و استکبار آدم کش حساب باز کردید، برای خطر درونی خود نیز با همان حساسیت مراقب باشید و در سنگر تقوا مستقر شوید و با اسلحه ایمان با آن چیزهایی که ابدیت، قیامت و برزخ شما را در مخاطره قرار می دهد، مقابله کنید.
نظر شما