آزاده نوروزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پریودنتیت با علائمی چون قرمزی و تورم لثه، بوی بد دهان و نفس، حساسیت لثه و خونریزی آن در مراحل ابتدایی بیماری و زخم های عمیق، لقی دندان، تحلیل لثه، درد به هنگام جویدن و در نهایت از دست دادن آن در مراحل پیش رونده همراه است.
وی با بیان اینکه درصد بالایی از شهروندان به این بیماری مبتلا هستند، افزود: ژنتیک در بروز بیماری لثه بسیار موثر است اما استفاده نکردن از نخ دندان و روش صحیح مسواک زدن باعث تشدید این بیماری می شود.
نوروزی ادامه داد: مصرف دخانیت، رعایت نکردن بهداشت فردی، ابتلا به عفونت های ویروسی مانند ایدز و هپاتیت، ضعف در سیستم ایمنی بدن، سوء تغذیه، استفاده از وسایل بهداشتی عمومی و استرس باعث تشدید این بیماری می شود.
این پزشک قزوینی بیان کرد: برای درمان بیماری لثه با توجه به نوع و شدت بیماری، روش های مختلفی از جمله جرم گیری، پاکسازی ریشه دندان، مصرف مسکن و آنتی بیوتیک و در مرحله آخر جراحی لثه وجود دارد.
وی با بیان اینکه رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده مرتب از مسواک در پیشگیری و درمان بیماری لثه بسیار موثر است، تصریح کرد: جرم گیری برای از بین بردن پلاک و جرمی که روی دندان ها تشکیل می شود، یک نوع پاکسازی حرفه ای است که عموما توسط دندان پزشک صورت می گیرد و در درمان التهاب لثه و درمان خونریزی آن موثر است.
این متخصص همچنین افزود: چنانچه سطح بیماری لثه، کمی پیش رونده باشد و جرم گیری پاسخگوی آن نباشد باید به پاکسازی قسمت زیرین لثه ها که باعث از بین رفتن باکتری ها در ریشه دندان ها می شود، پرداخت.
نوروزی با بیان اینکه داروهای آنتی بیوتیک مثل مترونیدازول از دیگر روش های درمانی برای عفونت و التهاب شدید لثه است، اظهار داشت: معمولا آنتی بیوتیک ها در صورت ابتلای فرد به عفونت و التهاب لثه شدید تجویز می شوند.
وی همچنین گفت: مصرف دهانشویه حاوی هیدروژن پروکسید یا کلرهگزیدین راهکاری موثر در توقف بیماری لثه است که پیشنهاد می شود تمام افراد جامعه مصرف دوره ای این دهان شوییه را در برنامه بهداشتی خود داشته باشند اما بیماران مبتلا به عفونت لثه پس از جرم گیری یا پاکسازی ریشه می توانند یک ماه هر شب از این دهانشویه استفاده کنند.
نوروزی با بیان اینکه جراحی لثه آخرین روش درمانی است، بیان کرد: در صورتی که بروز بیماری لثه به مرحله حاد رسیده باشد و التهاب باعث سرایت به استخوان و بافت های اطراف لثه شود، در این حالت لثه ها از دندان جدا می شوند.
وی ادامه داد: جراحی لثه دارای روش های مختلف است و بسته به نوع و پیشرفت بیماری انتخاب نوع جراحی با تجویز پزشک صورت می گیرد.
نظر شما