حذف ارز ترجیحی از کالاها به نفع مصرف‌کننده است

مشهد- ایرنا- کارشناس مسوول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در صورتی که ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) از روی کالاهای مشمول آن برداشته شود، شاید در مقطع کوتاهی از زمان قیمت کالاها افزایش یابد اما در درازمدت اثرات آن به نفع مصرف کننده است.

عباس اخوان روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: در گذشته نیز که در مقطعی ارز ترجیحی از روی شکر برداشته شد، تا حدی بر قیمت شکر تاثیر داشت اما پس از آن روند کاهشی قیمت شکر آغاز شد و وقتی همین اتفاق برای چای افتاد، قیمت آن در بازار متعادل شد.

کارشناس مسوول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: وقتی میزان عرضه و تقاضا برای هر کالا تعیین کننده قیمت آن باشد، محصول بازار خود را پیدا کرده و با قیمت واقعی عرضه خواهد شد.

وی افزود: زمانی که ارز ترجیحی از حبوبات برداشته و قیمت آن آزاد شد، فضای خوبی به وجود آمد و قیمت آن به نرخ واقعی رسید، آن زمان قیمت هر کیلوگرم حبوبات ۷۰ تا ۸۰ هزار ریال بود اما اکنون قیمت آن به هر کیلو ۳۵۰ هزار ریال رسیده است که این وضعیت نشان می دهد که وقتی ارز ترجیحی از واردات کالا برداشته می شود، چقدر روی قیمت آن اثرگذار است.

اخوان بیان کرد: با برداشتن ارز ترجیحی از کالاهای بهره مند از این نوع ارز و با توجه به اینکه نرخ ارز افزایش یافته است، قاچاق معکوس و ورود آن از مبادی غیررسمی کمتر می شود و این موضوع به نفع دولت و سیستم اجرایی کشور است.

کارشناس مسوول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به نحوه نظارت بر قیمت گذاری کالاها در صورت خارج شدن آنها از شمول ارز ترجیحی، گفت: در صورتی که کالا تولیدی باشد طبق ضوابط قیمت گذاری حداکثر ۱۷ درصد می توان به قیمت تمام شده کالا اضافه کرد.

وی بیان کرد: در مجموع زمانی که ارز ترجیحی از کالاها برداشته شود، قیمت همه این کالاها راسا توسط واحد تولیدی قیمت گذاری می شود تا قیمت تابع عرضه و تقاضا شده و تحت کنترل قرار گیرد.

وی اظهار داشت: در مجموع برداشتن ارز ترجیحی از کالاها به نفع دولت و مصرف کننده خواهد لود، اما لازم به ذکر است که در این شرایط نرخ تورم افزایش خواهد یافت و باید دولتمردان جدیت بیشتری در کنترل نرخ ارز داشته باشند.

به گزارش ایرنا، براساس گروه‌بندی‌های کالایی دولت برای قیمت گذاری، به گروه یکم کالایی (شکر، روغن، نهاده دامی، حبوبات، گوشت و...) از منابع بانک مرکزی دلار به نرخ ۴۲۰۰ تومانی، گروه دوم از منابع نیما (ارز حاصل از صادرات پتروشیمی، فولاد و غیره) نرخ ۴۲۰۰ تومانی و به گروه سوم ارز حاصل از صادرات سایر کالاها (۲۰ درصد صادرات کل کشور) نرخ ۴۲۰۰ تومان و واگذاری اظهارنامه صادراتی (توافق بین صادرکننده و واردکننده) تعلق می‌گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha