به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت عراق امروز (یکشنبه) در اطلاعیه ای با اعلام هشدار نسبت به خطر ورود موج تازه همه گیری کرونا در این کشور، از دولت خواست در گذرگاههای مرزی و ورودیها تدابیر سختگیرانه پیشگیری را اعمال کند، به ویژه از مقصد کشورهایی که ابتلا به اومیکرون در آنها گزارش شده است.
دکتر «هیثم العبیدی» مدیر ارتقای سلامت وزارت بهداشت در اظهاراتی مطبوعاتی گفت که «هیچ تضمینی وجود ندارد که ویروس جهش یافته اومیکرون (Omicron) به عراق منتقل نشود، بنابراین لازم است کنترل های مرزی تشدید شود و ورودی ها از کشور بررسی شوند.
وی افزود که در کشورهای عربی همسایه عراق مانند اردن و کویت مواردی از ابتلا به اومیکرون ثبت شده است و دولت باید برای جلوگیری از ورود سویه جدید کرونا و خطرهای ناشی از آن، اقدام های سختگیرانه پیشگیری را در مرزها به اجرا درآورد.
این مقام وزارت بهداشت عراق تاکید کرد که در صورت بی توجهی و در اولویت قرار ندادن اقدام های پیشگیرانه در ورودیهای کشور، شیوع موج جدید این ویروس دور از انتظار نخواهد بود.
العبیدی یادآورد شد که نشانه ها و عوارض ناشی از ابتلا به اومیکرون تاکنون ناشناخته است، اما نشانه هایی برای ارزیابی آن وجود دارد که سرعت انتشار آن دو برابر بیشتر از سویه «دلتا» است.
وی ادامه داد: علائم اومیکرون با سردرد، گلودرد، تنگی نفس و مشکلات گوارشی شروع می شود و تنها از طریق آزمایش های پزشکی می توان آن را تشخیص داد.
مقام های عراقی پیشتر اعلام کرده بودند که بی رغبتی و نبود استقبال از واکسیناسیون نزد شهروندان این کشور، در کنار رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی و اقدام های پیشگیرانه هر لحظه می تواند منجر به بروز موج چهارم همه گیری ویروس کرونا در عراق شود.
پیشتر در تابستان گذشته داده های یک تحقیق نشان داده بود که بیش از نیمی از مردم عراق مایل به تزریق واکسن نیستند.
عراق دستکم به ۸۰ میلیون دز واکسن دو مرحلهای نیاز دارد؛ بر اساس آماری که دو ماه پس از آغاز واکسیناسیون عمومی منتشر شد، از جمعیت ۴۲ میلیونی این کشور کمی بیشتر از ۵۱۲ هزار نفر حداقل یک دز واکسن دریافت کرده اند و این یعنی کمتر از ۲ درصد جمعیت این کشور.
بر پایه یک بررسی که چند ماه پیش از سوی گروه پژوهشی معروف به «المستقلة» در مورد استفاده از واکسن کرونا در عراق انجام شد، شمار و درصد بالایی از مردم این کشور به دلایل بسیار مایل به تزریق واکسن کرونا نیستند.
آمارهای رسمی نشان می دهد که از زمان همه گیری کرونا در عراق از اسفند ۹۸ تاکنون، دو میلیون و ۸۷ هزار و ۴۹۷ نفر به ویروس مبتلا شده اند که ۲۳ هزار و ۹۶۵ نفر از آنان جان خود را از دست داده اند.
نظر شما