به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، وضعیت بارشی کشور از ابتدای سال آبی جاری(مهرماه ۱۴۰۰) نسبت به دو سال قبل چندان مطلوب نیست به گونهای گزارش قبلی مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی نیز امسال را یکی از خشکسال ترین سالهای ۵۰ ساله اخیر دانسته است.
نگاهی به آمار بارشها نشان میدهد که همچنان بارشها از وضعیت مطلوبی برخودار نشده، گرچه پیشبینی قبلی موسسه تحقیقاتآب وزارت نیرو از بهتر شدن وضعیت در بهمنماه امسال خبر داده است.
تازهترین گزارش وزارت نیرو نیز بیانگر آن است که میزان بارندگیهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) تا ۱۹ آذرماه به ۳۳.۵ میلیمتر رسیده که این رقم در مقایسه با بارشهای مدت مشابه سال گذشته (۶۸.۴ میلیمتر) کاهش ۵۱ درصدی و در مقایسه با میانگین بلندمدت با حدود ۴۹.۶ میلیمتر بارندگی، کاهش ۳۳ درصدی را نشان میدهد.
بعد از بارندگیهای هفته گذشته، نگاهی به وضعیت بارش مناطق مختلف کشور نشان میدهد که در این بازه زمانی استانهای گیلان با ۴۳۰.۶ میلیمتر، مازندران با ۲۴۳.۸ میلیمتر و گلستان با ۱۱۲.۹ میلیمتر بارندگی به ترتیب پُربارشترین استانهای کشور بودهاند.
بررسی بارشها در سراسر کشور حاکی از این است که در حال حاضر استانهای مرکزی و جنوبی کشور وضعیت نامناسب بارشی را نسبت به مدت مشابه پارسال تجربه کردهاند که در این میان استان هرمزگان با ۴.۹ میلیمتر، سمنان با ۵.۹ میلیمتر و سیستان و بلوچستان نیز با ۶ میلیمتر بارندگی به ترتیب سه استان کمبارش کشور از ابتدای سال آبی جاری تا روز ۱۹ آذرماه بودهاند.
طبق این آمار، میزان بارندگی در دو استان فارس و بوشهر نسبت به متوسط بلندمدت (۵۲ ساله) به ترتیب ۸۴ و ۷۴ درصد کاهش داشته، هرچند از ۳۱ استان کشور که بارندگی مناسبی نسبت به سال گذشته داشتهاند نیز ۲۷ استان دارای کاهش بارش هستند.
به گزارش ایرنا، تازهترین گزارش منتشر شده موسسه تحقیقات وزارت نیرو نشان میدهد که وضعیت بارشی پیشبینی شده برای بازه زمانی تا آخر اردیبهشتماه ۱۴۰۱ در حد طبیعی خواهد بود.
نظر شما