بازار صنایع‌دستی مشهد با ورود گردشگران در پساکرونا رونق می‌گیرد

مشهد- ایرنا- سرپرست اداره‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مشهد گفت: بازار صنایع‌ دستی کلانشهر مشهد با ورود گردشگران در ایام پساکرونا رونق خواهد گرفت.

حسین امیرکلالی روز دوشنبه در بررسی وضعیت فعالیت کارگاه‌های صنایع‌دستی و گفت و گو با هنرمندان و صنعتگران صنایع‌ دستی، از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این گروه قرار گرفت و افزود: از جمله مسائلی که با گردشگری در ارتباط نزدیک است حوزه صنایع‌ دستی است که بر توسعه گردشگری استان و به‌خصوص شهرستان مشهد می‌تواند تاثیر داشته باشد.

سرپرست اداره‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌ دستی مشهد ادامه داد: مشهد مقدس به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های فراوانی برای جذب زائر و مسافر دارد و مشاغل خرد و کارگاه‌های کوچک صنایع‌دستی که با سرمایه اندک می‌توانند اشتغال های سریع و سودآور برای شهرستان و استان داشته باشند، مورد حمایت قرار می‌گیرند.

کلالی اظهار کرد: به دلیل وابستگی بازار صنایع دستی به گردشگران در دوران پساکرونا، با افزایش ورود گردشگران، بازار صنایع‌ دستی نیز رونق خواهد گرفت و افزایش تولید شاخص‌های اقتصادی به‌خصوص تولید ناخالص داخلی و هم‌چنین تولید و فروش محصولات صنایع‌دستی از پیامدهای اقتصادی توسعه فعالیت‌های گردشگری خواهد بود.

سرپرست اداره‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی مشهد به ویژگی‌های خاص تولیدات صنایع‌ دستی اشاره کرد و گفت: صنایع‌ دستی به دلیل خصوصیات ممتازی مانند سرمایه‌اندوز بودن، مشارکت دادن خانواده‌ و به‌خصوص مشارکت بانوان در تولید، تنوع بخشیدن به منابع درآمد خانوار، استفاده از مواد اولیه داخلی، ارزش افزوده بالا، حفظ فرهنگ و اصالت منطقه، انتقال هنر بومی و محلی و دیگر مولفه‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین عوامل و راه حل‌های رفع بیکاری و ایجاد اشتغال در شهرستان مشهد باشد و تاثیر بلندمدتی بر توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور نیز داشته باشد.

۸۰ رشته صنایع‌ دستی در خراسان رضوی وجود دارد که در میان آنها تراش سنگهای قیمتی و نیمه‌قیمتی، سنگ هرکاره، قلمزنی، ابریشم‌بافی، فرت‌بافی، نواربافی، چرم، زیورآلات سنتی، نقاشی روی چرم، نگارگری، چاپ باتیک و گلیم بافی به عنوان صنایع‌دستی بومی این خطه شناخته شده‌اند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha