«قاسم مطلبی» روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ساخت این سازه به صورت کامل بومی شده و توسط متخصصان ایرانی طراحی و ساخته میشود.
وی اظهار داشت: بیش از ۲میلیون یورو معادل ۶۰ میلیارد تومان برای راه اندازی این دستگاه اختصاص یافته که کرمانشاه هفتمین استان کشور است که به این دستگاه مجهز میشود.
مدیرکل گمرک مرز رسمی پرویزخان در ادامه گفت: پیش بینی میشود مراحل راه اندازی دومین دستگاه ایکس ری مرز رسمی پرویزخان به مدت یکسال طول بکشد.
مطلبی گفت: راه اندازی دستگاه ایکس ری به کنترل و نظارت بیشتر کامیونهای وارداتی کمک و از ورود کالاهای ممنوعه جلوگیری میکند.
او ادامه داد: هم اکنون یک دستگاه ایکس ری در مرز رسمی پرویزخان کار کنترل کالاهایی خروجی از کشور را انجام می دهد که نصب ایکس ری دوم شاهد تسریع در انجام صادرات خواهیم بود.
مرحله اول طرح جامع گمرک مرز رسمی پرویزخان با ۱۳۰ میلیارد ریال هزینه کرد (اعتبار) روز شنبه ششم آذر ماه سال جاری با حضور معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران و جمعی از مسوولان در این گذرگاه مرزی به بهرهبرداری رسید.
مرز رسمی پرویزخان در ابتدا به صورت بازارچه در سال ۷۶ راه اندازی شد و مساحت آن از سه هکتار به ۳۰ هکتار توسعه پیدا کرد و در آینده وسعت آن به ۴۰۰ هکتار میرسد که قلب تپنده صادرات غیر نفتی کشورمان به عراق خواهد بود.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار نفر جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
۵۴ درصد صادرات غیرنفتی ایران به عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان انجام میشود.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد. پنج مرز رسمی پرویزخان، خسروی، شیخ صله، شوشمی و سومار در استان اکنون فعال است.
نظر شما