میرسعید مولویان در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا درباره چشمانداز چهلمین جشنواره فیلم فجر، اظهار داشت: زمانی که درباره رویدادی چون جشنواره فیلم فجر حرف میزنیم باید حواسمان باشد جشنواره یک اتفاق مبارک است و آن را نباید با سوگواره اشتباه بگیریم.
این بازیگر سینما ادامه داد: اتفاقی که در جشنواره چهلم شکل گرفته و سینمای ایران نیز به آن سمت حرکت خواهد کرد، در راستای یک نبوغ پروری و تفکر جدید شکل گرفته است. این حاصل اندیشیدن به این گزاره است که «چه کنیم که از این چاله دربیاییم؟».
مولویان با اشاره به گرفتاری سینمای ایران با همهگیری کرونا در دو سال اخیر گفت: تمام سالنهای سینما تعطیل بودند، اما سینما بدون سالنهای سینما هیچمعنایی ندارد. بازگرداندن مخاطب به سالنهای سینما بزرگترین کاری است که جشنواره فیلم فجر میتواند برای سینمای ایران انجام دهد.
بازیگر فیلم سینمایی تومان (ساخته مرتضی فرشباف، ۱۳۹۸) گفت: از ۲۰ سال قبل مخاطب حرفهای سینما هستم، چیزی که به عنوان یک مخاطب از تغییر سیاستهای کلان جشنواره انتظار دارم، این است که مدیران سینمای بدون در نظرگرفتن دیدگاههای سیاسی درباره سرنوشت فیلمها تصمیمگیری کنند.
وی گفت: به عنوان عضو کوچکی از این خانواده بزرگ از تمام مسئولان برگزاری جشنواره و از فیلمسازان خواهش میکنم از روندهای تکراری که در این جشنواره رخ میدهد، دست برداریم و بگذاریم این جشنواره روند رو به صعود خودش را طی کند.
مولویان خاطرنشان کرد: در این دوره توجه به بخش فرهنگی قابل تأمل است. امسال یک اتفاق خوب و مبارک تحت عنوان گنجینه آثار سینمای ایران در جشنواره چهلم شکل گرفته است. این اقدام باعث میشود در دورهای که به عنوان دوره پختگی جشنواره از آن یاد میکنیم، یک بار دیگر تاریخ سینمای پس از انقلاب را مرورکنیم و بدانیم مبدا این مقطع از سینمای ایران کجا بوده است.
به گزارش ایرنا، جشنواره فیلم فجر از سال ۱۳۶۱ و همزمان با ایام جشنهای پیروزی انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد. این جشنواره که معمولا ۱۲ تا ۲۲ بهمن میزبان علاقهمندان است، تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانهٔ سینمای ایران میپرداخت و از این سال به بعد به صورت بینالمللی برگزار میشود. این جشنواره شامل سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)، نگاه نو (فیلمهای اول)، سینما حقیقت (آثار مستند سینمایی)، هنر و تجربه (تجربه اول) و انیمیشن است.
بخش بینالملل جشنواره از سال ۱۳۹۳ از بخش ملی جدا شد و در اردیبهشت ۱۳۹۴ به صورت جداگانه برای اولین دوره به دبیری رضا داد برگزار شد. رضا میرکریمی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ دبیری این رویداد را برعهده داشت. همهگیری کرونا برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر را در سال ۱۳۹۹ لغو کرد و امسال نیز این جشنواره به دبیری محمدرضا عسگرپور برگزار شد. بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر نیز بخشهای متنوعی شامل جام جهان نما، سینما سعادت، جشنواره جشنوارهها، نمایشهای ویژه و جلوه گاه شرق است. تاکنون سیونه دوره از جشنواره فیلم فجر برگزار شده است. قرار است این بخش از این جشنواره از سال آینده، همزمان با بخش ملی برگزار شود.
چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر به دبیری مسعود نقاشزاده بهمن ماه جاری برگزار میشود.
نظر شما