تزریق یک دز تقویتی واکسن کرونا سانوفی واکنش ایمنی خوبی تولید می‌کند

تهران-ایرنا- شرکت فرانسوی «سانوفی» و شرکت انگلیسی «گلاکسواسمیت‌کلاین» بر اساس داده های اولیه ناشی از آزمایشات بالینی اعلام کردند که تزریق یک دز تقویتی از نامزد واکسن کووید-۱۹ این شرکت‌ها، واکنش‌های ایمنی قوی تولید می‌کند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علم و آموزش ایرنا ،این شرکای فرانسوی و انگلیسی اعلام کردند که انتظار دارند در سه ماهه اول سال آینده میلادی، نتایج بیشتری از فاز سوم و مرحله آخر مطالعه دز تقویتی این واکسن نوترکیب خود به دست آورند. آنها قصد دارند پس از انتشار نتایج فاز سوم، داده های مطالعه دز تقویتی واکسن خود را برای مقامات نظارتی واکسن ها ارسال کنند.

این شرکت‌ها در بیانیه‌ای اعلام کردند: داده های اولیه این کارآزمایی نشان داد که دز تقویتی این واکسن به خوبی در افراد تحمل شد؛ دز تقویتی این واکسن نوترکیب مشخصات ایمنی مشابه واکسن‌های تایید شده فعلی کووید-۱۹ را دارد. 

در این کارآزمایی، دز تقویتی این واکسن بر روی همه گروه های سنی و برای افرادی که در واکسیناسیون اولیه خود یکی از چهار واکسن کرونا «آسترازنکا»، «جانسون و جانسون»، «مدرنا» و «فایزر» را دریافت کرده بودند، بررسی شد. این دز تقویتی چهار تا ۱۰ ماه پس از تکمیل واکسیناسیون اولیه تزریق شد. 

سانوفی اعلام کرد: نتایج اولیه این کارآزمایی بالینی به نام VAT۰۰۰۲ که ایمنی و ایمنی‌زایی دزهای تقویتی واکسن بررسی مشد، نشان می دهد که آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده بدون توجه به نوع واکسن اولیه دریافت‌شده  و برای همه گروه‌های سنی مورد آزمایش  ۹ تا ۴۳ برابر افزایش یافته است.

تزریق یک دز تقویتی واکسن کرونا سانوفی واکنش ایمنی خوبی تولید می‌کند

آنها افزودند: این کارآزمایی به تجزیه و تحلیل های خود ادامه خواهد داد تا داده های لازم را در زمینه دز تقویتی این واکسن برای ارایه به مقامات نظارتی تهیه کند، انتظار می رود نتایج فاز سوم و مرحله آخر این کارآزمایی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ منتشر شود. تا کنون هیچ نگرانی ایمنی شناسایی نشده است.

این واکسن از فناوری مشابه یکی از واکسن‌های آنفلوآنزای فصلی شرکت سانوفی به همراه با یک ماده کمکی استفاده می‌کند، ماده‌ای که به عنوان یک تقویت‌کننده برای این واکسن عمل می کند.

این خبر پس از عقب افتادن شرکت های «سانوفی» و «گلاکسواسمیت‌کلاین» از رقبای خود در مسابقه ساخت واکسن های کووید-۱۹ و تاخیرهای بزرگی که در ساخت این واکسن ایجاد شد، خوش‌بینی‌هایی را برای این ۲ شرکت‌ ایجاد می‌کند.

شرکت سانوفی اعلام کرد: این «جامع‌ترین» آزمایش دز تقویت‌کننده واکسن کرونا تا به امروز بوده است، زیرا کشورهای اروپایی با موج جدیدی از عفونت‌های کووید-۱۹ ناشی از نوع دلتا این ویروس دست و پنجه نرم می‌کنند و در حال آماده شدن برای نوع جدید مسری‌تر اومیکرون هستند.

سال گذشته، آزمایشات انجام شده بر روی این واکسن نشان داد که این واکسن واکنش ایمنی کافی در افراد مسن ایجاد نمی کند. این شرکت ها اعلام کرده بودند که این واکسن می تواند تا پایان سال تایید شود.

در پایان سپتامبر امسال (مهر ماه)، سانوفی برنامه‌های خود را برای ساخت واکسن کرونا مبتنی بر mRNA خود را به دلیل تسلط شرکت های فایزر- بایون تک و مدرنا در استفاده از این فناوری برای مبارزه با همه‌گیری، کنار گذاشت.

شرکت انگلیسی «گلاکسو اسمیت کلاین» (GSK) و شرکت فرانسوی «سانوفی» از قدیمی ترین تولیدکنندگان واکسن در جهان هستند و واکسن های تولیدی توسط آنها در تمامی دنیا مصرف می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha