به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از بنیاد مستضعفان، «سید پرویز فتاح» در جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود اینکه در بسیاری از صنایع به دنبال کوچکسازی هستیم، اما در ۲ صنعت نفت و برق به دلیل نیاز کشور سرمایهگذاری مجدد و توسعه فعالیتها دنبال میشود.
رئیس بنیاد مستضعفان با اشاره به برخی مشکلاتی که باعث شده در صنعت برق انگیزه سرمایهگذاران کاهش یابد، گفت: با وجود تولید ۲ هزار و ۵۰۰ تا سههزار مگاوات برق در پیک مصرف امسال، اما بیشترین خاموشی در حوزه صنایع از جمله صنعت سیمان و فولاد به بنیاد تحمیل شده است، این درحالی است که قرار بود ما در بنیاد برق تولیدی صنایع خودمان را تامین کنیم و مازاد مصرف را به شبکه سراسری بدهیم.
وی با بیان اینکه برق مورد نیاز صنایع بنیاد در تابستان چیزی نزدیک به ۸۰۰ مگاوات است، ادامهداد: قطعی برق صنایع در تابستان امسال، خسارتی معادل چهار هزار میلیارد تومان را به صنایع بنیاد مستضعفان وارد کرد که این خسارت به کشور است.
فتاح با انتقاد از این روند گفت: این مدل که باعث میشود ما به عنوان تولیدکننده برق که قرار بود برق مورد نیازمان را تولید کنیم و مازاد مصرف را به شبکه سراسری توزیع برق بدهیم اما در عمل خاموشیهای سنگین به صنایع ما اعمال شود باعث میشود که انگیزه صنایع مختلف برای سرمایهگذاری به منظور توسعه تولید صنعت برق در کشور کاهش یابد و بر همین اساس باید این مدل اصلاح شود.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه تشویق سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در صنعت برق نیازمند اصلاح نرخ فروش برق است، گفت: در سال های گذشته با وجود بالا رفتن نرخ تورم، شاهد افزایش نرخ خرید برق توسط وزارت نیرو نبوده ایم و همین موضوع، صنعت برق را برای تولیدکنندگان این حوزه به عنوان یک صنعت کم بازده تعریف کرده است و در صورت اصلاح این نرخ، بخش خصوصی نیز رغبت بیشتری برای مشارکت در سرمایهگذاری این صنعت خواهد داشت.
وی گفت: وزارت نیرو بابت برق تولیدی از سوی بنیاد مستضعفان ۹۰۰ میلیارد تومان بدهکار است و این موضوع نیز باعث میشود تا توسعه این صنعت برای تولیدکنندگان با مشکل مواجه شود.
فتاح اضافهکرد: در سفر رئیس جمهوری به استان لرستان، وزیر نیرو از نیروگاه بنیاد مستضعفان در خرمآباد بازدید کرد و در جریان اضافه شدن یک واحد نیروگاه بخار به این نیروگاه قرار گرفت، وی از بنیاد مستضعفان بابت پیشرفت در احداث این واحد تشکر کرد، این درحالی است که ساخت همین واحد گازی با ظرفیت ۱۸۰ مگاوات ۱۳۰ میلیون یورو هزینه دارد.
به گفته وی، با وجود هدفگذاری بنیاد مستضعفان برای توسعه در حوزه انرژی کشور، تامین زیرساختها برای تشویق سرمایه گذاری در این حوزه نیازمند کمک بیشتر دولت و نمایندگان مجلس است و باید زمینه بازدهی اقتصادی برای توسعه سرمایه گذاری ها در این حوزهها فراهم شود.
فتاح در ادامه با اشاره به برخی از فعالیت های بنیاد مستضعفان در حوزه نفت و گاز نیز گفت: اکنون ۲ دکل حفاری بنیاد مستضعفان در دریا و در مناطق حوزه های مشترک فعالند و همه سکوهای دستگاه حفاری خشکی بنیاد نیز در میادین خوزستان، بوشهر و سایر میادین کشور مشغول کار هستند.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه مشکلاتی در حوزه مسائل حقوقی وجود دارد که مسیر توسعه میادین نفت و گاز را دچار چالش کرده، افزود: قراردادهای این حوزه مسائل حقوقی مختلف پیدا کرده و و این مسائل باعث می شود که کار به سرانجام نرسد، زیرا نرخ انعقاد قرارداد با نرخی که برای پیمانکاران تمام میشود به دلیل مسائلی از جمله بحث تورم، تفاوت بسیار دارد.
وی با اشاره به در اختیار بودن همه تجهیزات و دستگاههای حفاری بنیاد مستضعفان برای وزارت نفت، اظهار داشت: ما به دنبال توسعه فعالیتهایمان در این حوزه با هدف تامین نیاز کشور در این عرصه هستیم و حتی به دنبال خرید چند سکوی حفاری دیگر رفته ایم، اما نکته اصلی این است که تامین هریک از این تجهیزات نیازمند ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون یورو است.
نظر شما