هاشم داداشپور روز چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه رییس دانشگاه ارومیه با تاکید بر اینکه حضور دانشگاه های ایرانی در دانشگاه های مبدا ضروری است، بیان کرد: متاسفانه این حضور رخ نداده است و نیاز است توجه ویژهای به آن شود؛ به طور مثال شاهد آن هستیم که کشور امریکا در هر کشورگشایی تلاش کرده تا دانشگاهی را در آن کشور دایر کند که دانشگاه امریکایی عراق، لبنان و افغانستان از این قبیل هستند.
وی با بیان اینکه در تربیت هویتی دانشجویان بین الملل در حال تحصیل در ایران نیز کار کارشناسی صورت نگرفته است، افزود: این دانشجویان بین المللی میتوانند هر یک سفیرانی برای ما در کشور خودشان و تصمیم گیران آینده باشند و قدرت سیاسی ایران را افزایش دهند.
وی اظهار داشت: جذب دانشجویان خارجی یک فرصت بی نظیر است که میتواند در تحقق تمدن نوین اسلامی موثر باشد؛ هرچند نگرانیها و مسائل امنیتی از قبیل دسترسی برخی از این دانشجویان به اطلاعات دست اول نیز قابل درک است ولی باید اذعان کرد که باید به دید یک فرصت به این موضوع نگریست.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری با انتقاد از حاکمیت یک بروکراسی اداری پیچیده در جذب دانشجویان خارجی گفت: به طور مثال همین مجوزهای اقامت یک ساله برای دانشجویان خارجی و عدم صدور مجوزهای ورود و خروج یکی از موانع مهم پیشرو در جذب دانشجویان بین المللی است.
وی ضعف در شاخصههای بین المللی را یکی دیگر از موانع در جذب دانشجویان خارجی عنوان کرد و افزود: به طور مثال دانشگاه ارومیه بیش از ۷۰۸ دانشجوی خارجی دارد که اکثرا از کشورهای عرب زبان همسایه هستند ولی هنوز سایت این دانشگاه در رابطه با پوشش زبانهای زنده دنیا به ویژه عربی فعال نیست.
داداشپور با بیان اینکه یکی از پتانسیلهای دانشگاهها در جذب دانشجویان خارجی همواره بازارکار و اشتغال زایی بوده است، اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما مشکلات مربوط به اشتغال زایی وجود دارد و دانشجویان خارجی اطمینان کافی از اشتغال در ایران پس از اتمام دوره تحصیل خود ندارند.
وی با بیان اینکه وزارت علوم تمام تلاش خود را به کار گرفته تا رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه دانشگاه و فضای علمی، عملی شود، گفت: بازگشت به سابقه تمدن درخشان کشور در حوزه علمی، ایجاد تمدن نوین اسلامی، رسیدن به مرجعیت علمی، انتقال دانش و ایجاد عدالت در جهان اسلام، تعامل با کشورهای اسلامی و توسعه زبان فارسی و تبدیل آن به یکی از زبانهای علم در حوزه بین المللی تنها چند نمونه از رهنمودها و آینده نگریهای رهبر معظم انقلاب در حوزه علمی است که باید عملی شود.
معاون وزیر علوم، کرونا را یکی از چالشهای فضای دانشگاهی طی ۲ سال اخیر دانست و ادامه داد: بازگشایی دانشگاهها میتواند یک بار روانی خاصی داشته باشد که دانشگاههای باید زیر ساخت و آمادگی کامل برای مدیریت آن را داشته باشند.
وی به مشکلات مربوط به همسان سازی حقوقهای جامعه دانشگاهی نیز اشاره کرد و گفت: همسان سازی حقوق در دانشگاهها یکی از مشکلات مطرح شده بود که چون در بودجه عمومی کشور پیش بینی نشده بود محل تامین آن به فروش دارایی ها موکول شد؛ که در همین راستا دانشگاه ها مجبور شدند تصمیمی بگیرند که کل متاسفانه ناچارا کل بودجه عمومی دانشگاهها به سمت هم سازی حرکت کرد.
وی با بیان اینکه درآمد اختصاصی دانشگاه میتواند، نجات بخش دانشگاهها در مشکلات مالی باشد، اظهار داشت: متاسفانه چون اتصال دانشگاه با جامعه برقرار نشده است در این رابطه با مشکل مواجه هستیم؛ به طور مثال آماری از درآمد اختصاصی دانشگاه ارومیه در اختیار بنده قرار گرفته است که به عنوان چهار درصد از بودجه عمومی اصلا قابل قبول نیست.
رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری در ادامه وضعیت فعلی دانشگاه ارومیه را بسیار مناسب عنوان کرد و گفت: اگر امروز دانشگاه ارومیه در وضعیتی قرار گرفته که شمال غرب کشور به آن میبالد نشان از تلاش مدیران این مجموعه و همه همکاران در دوره های فعلی و گذشته بوده است و مختص یک نفر نیست.
داداش پور با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دولت نهم در دانشگاه ارومیه، بیان کرد: از تلاشهای دولت نهم در حوزه دانشگاه که رویکردی جهادی داشت و کشور را محلی برای سازندگی تبدیل کرد، باید قدردان بود؛ زیرساختهای مهمی در آن دوره در دانشگاهها ایجاد شد که یک جهش در حوزه علمی و فضای فیزیکی بود.
وی ادامه داد: ریاست سابق دانشگاه نیز که امروز همگی در مراسم تودیع آن حضور داریم توانست به خوبی این کشتی توسعه را در دانشگاه ارومیه هدایت کند.
به گزارش ایرنا طی مراسمی دکتر رحیم حب نقی پس از هشت سال از ریاست دانشگاه ارومیه تودیع و احمد علیجانپور به عنوان رییس جدید این دانشگاه معارفه شد.
نظر شما