به گزارش ایرنا، میخائیل اولیانوف مذاکره کننده ارشد روسیه برگزاری هر شبِ این جلسات را شبیه به یک رویه توصیف کرد که در جریان آن شرکت کنندگان «برای مقایسه یادداشتها و بررسی آخرین تحولات دیدار میکنند». او میگوید که احیای مفاد برجام یک روند است که جلسات متعدد رسمی و غیر رسمی در سطوح و قالبهای مختلف را شامل میشود. به تعبیر وی جلسات با طرف آمریکایی مکمل نشست با ایران است تا طرفها از پیشرفت کار اطمینان حاصل کنند.
اولیانوف پس از این جلسه با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا دیدار و درباره مذاکرات جاری و به گفته او «راه ممکن رو به جلو» رایزنی کرده است.
مالی از یکشنبه گذشته به وین سفر کرده و بهصورت غیر مستقیم در روند گفتوگوهایی که با هدف رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران جریان دارد با اعضای برجام، بدون حضور ایران شرکت دارد.
شنیدهها حاکیست که او و همراهش در هتل ایمپریال در نزدیکی هتل کوبورگ محل برگزاری مذاکرات وین مستقر هستند. هیاتهای کشورهای اروپایی هم در هتل ماریوت که روبروی هتل کوبورگ واقع شده مستقر هستند و جلسات با آمریکا هم در این مکان برگزار میشود.
دور تازه مذاکرات وین از پنجشنبه گذشته با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام آغاز شده و گفت وگوها اینک به مراحل حساسی رسیده است. جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که رسیدن به توافق درباره احیای مفاد برجام به اراده طرفهای مقابل بستگی دارد.
ایالات متحده با وجود انتقاد از خروج دولت دونالد ترامپ از برجام و ابراز تمایل برای بازگشت به این توافق، هنوز اقدام جدی و ملموسی را در این زمینه صورت نداده است. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد دیشب در دوازدهمین و جدیدترین گزارش خود از روند اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بر ضرورت رفع تحریمهای هستهای یکجانبه آمریکا علیه ایران و بهره مندی ایران از مزایای اقتصادی برجام تاکید کرد.
گوترش با اشاره به دشواریهای سالهای اخیر در موضوع برجام، همچنان از برجام به عنوان بهترین گزینه برای حل و فصل موضوع هستهای ایران و دیپلماسی چندجانبه یاد کرده است.
در همین حال علی باقری کنی مذاکره کننده ارشد ایران در وین میگوید در نتیجه تعامل و نشستهایی که طی چند روز گذشته در سطح کارشناسی و مقامهای ارشد مذاکره کننده برگزار شد اختلافات طرفین درباره دامنه و حیطه موضوعات مورد مذاکره در حال کاهش است. وی ساعتی پیش در توئیتی تصریح کرد چند روز گذشته نشان داد اگر همه جدی تعامل کنند، امکان پیشرفت (در مذاکرات) وجود دارد.
نظر شما