احمد امیرآبادی فراهانی روز پنجشنبه در جلسه تبیینی و توجیهی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای قم در سالن همایشهای شهرداری قم، با بیان اینکه بنیاد مسکن انقلاب استان در کمک به دهیاران کار خوبی را انجام میدهد اظهار داشت: این انصاف نیست که زمینی که توسط ادارهکل منابع طبیعی به صورت رایگان در اختیار بنیاد مسکن استان قرار میگیرد، به یک باره با یک مبالغی به فروش رسیده و درصدی از آن نیز به بنیاد مسکن کشور فرستاده شود.
وی همچنین افزود: مقصر ما نمایندگان مجلس هستیم، باید قانون را اصلاح میکردیم که هر روستایی که زمین آن فروخته میشود، خرج همان روستا شود.
امیرآبادی در ادامه با یادآوری اینکه بخشی از درآمد ناشی از فروش زمینها توسط بنیاد مسکن خرج روستا میشود گفت: بخشی از این درآمد برای حقوق کارمندان و افرادی که در بنیاد مسکن هستند، هزینه میشود، اگر بتوانیم قانون را تغییر دهیم، و بخش ناچیزی به بنیاد مسکن استان تعلق گیرد و بیشتر در روستاها خرج شود، خیلی بهتر است.
وی بنیاد مسکن را مسئول اجرای طرح هادی دانست و خاطرنشان کرد: این نهاد باید طرح هادی روستایی را اجرا کند، و مسئولیت آن را به فرمانداری و استانداری واگذار نکند.
امیرآبادی ادامه داد: ما با جنگلخواری و کوهخواری و منابع طبیعی خواری از هر مقام و مسئولی باشد، مخالف هستیم، و جلوی آنها نیز میایستیم، اما وقتی یک زمین، کاربری زراعی و کشاورزی ندارد، بنیاد مسکن میتواند آن را وارد محدوده روستایی کند.
وی تصریح کرد: در بخشی از زمینهای روستاهای استان به دلیل خشکسالی و کمآبی امکان کشاورزی نیست، اما چون چسبیده به روستا است، قابلیت ساخت مسکن را دارند، که بنیاد مسکن باید این شرایط را برای روستاییان ایجاد کند و نمایندگان استان در مجلس نیز اعتبار آن را از طریق بنیاد مسکن کشور پیگیری میکنند، که طرح هادی روستایی به تاخیر نیفتد.
امیرآبادی همچنین با اشاره به اختلاف موجود بین ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای و بنیاد مسکن استان در خصوص آسفالت معابر روستایی گفت: تکلیف آسفالت برخی مسیرهای روستایی که مورد اختلاف بین این ۲ دستگاه است، باید مشخص شود.
۱۰ هزار واحد مسکونی در روستاهای قم مقاومسازی شد
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در این جلسه گفت: از سال ۸۴ و زمان اجرای طرح بهسازی خانههای روستایی در کشور ۱۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای کوچک استان مقاومسازی و با تسهیلات نرخ پنج درصد و سفته زنجیرهای که دولت در اختیار مردم قرار داده نیز کارسازی صورت گرفته است.
داریوش بلدی در ادامه ضرورت کمک شوراهای اسلامی روستا به بنیاد مسکن در این امر را مورد تاکید قرار داد و گفت: حدود ۵۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی در قم بهسازی و مقاومسازی شده، و نگرانی برای بروز حوادثی مانند زلزله وجود ندارد.
وی جلب مشارکتهای روستاییان در اجرای طرح بهسازی مسکن را نیازمند کمک استاندار، فرماندار و نمایندگان مجلس دانست و افزود: برخی بانکها در پرداخت تسهیلات که باید به صورت سفته زنجیرهای باشد سختگیری میکنند، ولی دولت تضمین کرده و قطعا این کار انجام میشود.
بلدی بیان کرد: برای اجرای طرحهای هادی قیر رایگان موجود است و اعتبارهای استانی را نیز به شکل محدود داریم، و آمادهایم با مشارکت دهیاریها کار بیشتری را انجام دهیم.
نظر شما