دکتر مهدی حاجیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا در این خصوص توضیح داد: طبقه گفته محققان سال ۲۰۵۰ یکی از بزرگترین مشکل سلامتی انسان مقاومت به آنتی بیوتیک ها است. پس باید در مسیری گام برداریم که استفاده از آنتی بیوتیک را از چرخه غذا و زندگی مان خارج کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از مصارف آنتی بیوتیک ها در دامداری ها برای جلوگیری و درمان اسهال دام است. این درحالی است که استفاده دام از آنتی بیوتیک منجر به این می شود که غیرمستقیم اثرات ناخوشایند مصرف آنتی بیوتیک از طریق فرآورده های دامی وارد بدن انسان شود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: محققان ما برای جلوگیری از این مساله و کاهش اثرات آنتی بیوتیک در چرخه زندگی، اقدام به تولید داروی دامی جایگزین آنتی بیوتیک کرده اند. محلولی که از سیستم ایمنی حیوان گرفته شده و یک نوع " آنتی بادی" محسوب می شود.
مدیر گروه پژوهشکده بیوتکنولوژی رویان افزود: این داروی آنتی بادی، اسهال در دام به ویژه گاو را درمان می کند. یعنی مصرف آنتی بیوتیک ها حذف یا به میزان زیادی کاهش می یابد.
این پژوهشگر اظهار داشت: تولید این دارو به مرحله تجاری سازی رسیده و منجر به ایجاد شرکتی دانش بنیان در این زمینه شده است.
حاجیان ادامه داد: در حال حاضر این دارو بخشی از مجوزها را دریافت کرده و با پایان مراحل دریافت مجوز، وارد بازار می شود و در چرخه درمان دارویی دام کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
نظر شما