۲۰ طرح ملی برای حفاظت از محیط‌زیست تهیه شد

تهران- ایرنا- ۲۰ طرح ملی به همت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حفاظت از محیط زیست کشور تدوین شد که در پنج سال آینده برای رفع مشکلات موجود در کشور اجرا می‌شود.

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ‌یکی از مهم‌ترین نکاتی که در تدوین برنامه‌های توسعه فناوری در کشور باید مدنظر قرار گیرد، توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های استانی است، یعنی ضروری است که این طرح ها در هر منطقه و استانی بر اساس ویژگی‌های منحصر به فرد آن خطه تدوین شود. این اقدام به پیشبرد اهداف مدنظر در زمینه توسعه علمی کشور و استفاده از همه طرفیت های موجود در کشور برای این کار کمک خواهد کرد.  

ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر همین مبنا و برای اینکه طرح‌های فناورانه در مسیری درست حرکت کنند، بر اساس ظرفیت‌های استانی اقدام به تعریف برنامه‌هایی چون «کشت علوفه شورپسند»، » «پرورش ماهی با زه‌آب»، «زراعت گیاهان شورپسند» و «پرورش گوسفندهایی منطبق با نوع آب و هوای مناطق مختلف کشور» کرد.

این برنامه‌ها در شهرها و استان‌هایی که با کم‌آبی و مشکلات خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند، به اجرا درمی آید، همه این طرح ها قرار است باعث افزایش تاب‌آوری و بیابان‌زدایی در کشور شود.

اما دیگر اولویتی که در تعریف این طرح ها مطرح است، حفاظت از محیط زیست و کاهش آسیب‌هایی است که به واسطه توسعه فناوری در کشور می تواند طبیعت را تهدید کند، بر این اساس، ستاد اقدام به تعریف ۲۰ طرح آزمایشی در حوزه‌هایی چون «بیوتکنولوژی محیط»، «تصفیه فاضلاب»، «بیولاستیک»، «بیوکمپوست و اسید هیومیک»، «بیوسنسورها»، «مالچ‌های زیستی» کرد تا با اجرای آنها میزان آسیب به طبیعت را به حداقل برساند،  این طرح‌ها قرار است طی ۵ سال اجرایی شود و پایانی بر بسیاری از مشکلات موجود در کشور شود.

در دوران مدرن و پس از انقلاب های علمی و صنعتی، انسان با اعتقاد به توسعه و پیشرفت فناوری در تلاش است تا بر طبیعت تسلط یابد،  اتفاقی که به تدریج تخریب و نابودی طبیعت را به دنبال خواهد داشت،  به همین دلیل مراقبت و نگه‌داری از این دارایی طبیعی وظیفه‌ای همگانی است.

«توقف جنگل زدایی»، «دفع زباله»، «ممنوعیت پلاستیک»، «استفاده کمتر از وسایل نقلیه شخصی»، «برگزاری فستیوال‌های ایمن و بهداشتی»، «کشاورزی زیستی»، «جلوگیری از شکار غیرقانونی» و غیره راهکاری جهانی است که برای این کار در نظر گرفته شده است.

در ایران نهادهای مختلفی در این حوزه فعالیت می کنند،  ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از مجموعه‌های مرتبطی است که به این حوزه ورود کرده است.

رها شدن آلاینده‌ها در محیط زیست، نفوذ ترکیبات صنعتی و فاضلاب ها به آب‌های آشامیدنی و زمین‌های کشاورزی، مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است، این وضعیت در خصوص آلاینده‌های هوایی و ریزگردها نیز قابل مشاهده است، تامین سلامت و حفاظت از محیط زیست از مهم‌ترین عواملی است که بازارها و خدماتی را که توسط زیست‌فناوری محیط زیست عرضه می‌شود را با اهمیت کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha