مستند «گیسلو» به بی‌خانمانی زن فیلم پایان داد

تهران- ایرنا- مخاطبانی که فیلم «گیسلو» را در جشنواره فیلم حقیقت دیده بودند با کمک‌های مردمی‌شان هزینه رهن منزل زهرا، سوژه اصلی فیلم را تامین کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این فیلم درباره زنی به نام زهراست که تلاش می‌کند همسر افغانی خود، جان محمد را که ۵ سال پیش او و بچه هایش را رها کرده پیدا کند. او می‌خواهد از دادگاه حکم طلاق خود را قطعی کند و برای دو پسرش شناسنامه بگیرد، اما در این مسیر هیچ خبری از همسرش ندارد و ...

روز گذشته مطلبی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که بیانگر شرایط سخت مالی زهرا، شخصیت اصلی این فیلم مستند بود. در این مطلب به این نکته اشاره شده بود که زهرا برای رهن خانه مستاصل است.

محمدصادق اسماعیلی، کارگردان گیسلو روز شنبه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، از حل مشکل زهرا در عرض کمتر از چهار ساعت خبر داد و گفت: مردمی که فیلم را دیده بودند، حدود ۳۰ میلیون تومان به زهرا کمک کردند. شب گذشته چندین کاربر در شبکه اجتماعی توییتر توییت زدند و درخواست کمک کردند. خوشبختانه مخاطبان فیلم پیشقدم شدند و نیاز مالی زهرا را تا اندازه‌ای جبران کردند. من الان در بنگاه معاملات املاک هستم و دنبال خانه‌ای اجاره‌ای در حاشیه شهر کرمان می‌گردم.  

وی افزود: زهرا خانه مناسبی برای سکونت نداشت. او در خانه ای زندگی می‌کرد که هفت هشت خانواده و پسران مجرد آنجا زندگی می کردند. بعد از جشنواره فیلم حقیقت تصمیم گرفتیم که برای زهرا مبلغی برای تامین پول رهن خانه جمع آوری کنیم. البته زهرا وسایل خانه مثل یخچال و فرش ندارد. قصد داریم برای تامین وسایل خانه‌اش هم کمک‌های مردمی جمع کنیم.

مستند «گیسلو» به بی‌خانمانی زن فیلم پایان داد

به گفته اسماعیلی مسئولان دادگستری کرمان فیلم را دیده‌اند و پرونده زهرا را به جریان انداخته‌اند. بنابراین احتمال دارد که تا دو هفته دیگر شناسنامه فرزندان زهرا صادر شود.

کارگردان گیسلو درباره تاثیرگذاری فیلم‌های مستند به مورد دیگری اشاره کرد و اظهار داشت: سه سال پیش در جشنواره فیلم حقیقت با فیلمی به نام آشنگ شرکت کردم. آشنگ قصه هفت زن بود که همسرانشان به خاطر کوله بری مواد مخدر به حبس ابد و چند روز محکوم شده بودند. یعنی هیچ عفوی شامل حال شان نمی‌شد. من مستندی درباره این هفت زن ساختم و نشان دادم که چگونه بار زندگی روی دوش این چند نفر افتاده است. بعد از جشنواره یکی از معاونان دستگاه قضایی این فیلم را دیدند. فیلم در جلسه شورای تامین استان کرمان نیز نمایش داده شد. به دستور رئیس وقت قوه قضاییه، حکم آزادی هر هفت نفر صادر شد. برای خود ما هم عجیب بود که یک فیلم می تواند یک جریان جدی را رقم بزند.  

وی حضور مهاجران غیرقانونی افغانستان در کرمان را معضلی جدی خواند و گفت: بنا بر آمارها تعداد ۳۵۰ هزار نفر مهاجران غیرقانونی افغانی در استان ما وجود دارد. بیش از ۷۰ درصد این افراد مردهای مجرد هستند. من در مستندم سراغ زنان و دخترانی رفتم که به هر دلیلی به عقد این افراد درآمده و بعد رها شده بودند. حدود ۱۲۰۰ نفر در استان کرمان شرایط زهرا را دارند. من با چند نفر صحبت کردم و در نهایت به گزینه زهرا رسیدم.

به گزارش ایرنا، محمدصادق اسماعیلی تندیس و جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم آدور را از سیزدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت دریافت کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha