کنترل‌ مرزی در خوزستان برای جلوگیری از انتقال اُمیکرون افزایش یافت

اهواز - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به افزایش کنترل مرزهای زمینی و دریایی خوزستان در راستای پیشگیری از ورود سویه اُمیکرون گفت: کنترل‌ها بهداشتی در مرزهای شلمچه و چذابه با حساسیت انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا دکتر محمدحسین سرمست شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: در هفته گذشته از حدود یک هزار و ۹۰۰ خدمه و سرنشین کشتی‌های اماراتی، هندی و قطری که وارد بندر امام خمینی شدند، تست گرفته شد که همگی آنها منفی بودند همچنین مابقی افراد نیز کارت واکسن و گواهی تست منفی کرونا همراه داشتند.

وی در خصوص سویه اُمیکرون گفت: در سویه های قبلی بیمار پس از بهبودی مدتی ایمنی داشت اما در سویه اُمیکرون اینگونه نیست و بیماران مبتلا به کرونا همچنان در معرض ابتلا به این سویه هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به سویه اُمیکرون را انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی دانست و گفت: این سویه با سرعت زیادی در حال گسترش است و می‌تواند جایگزین سویه‌های قبلی شود.

وی افزود: اگرچه وضعیت آبی کرونایی خوزستان خوشحال کننده است اما این موضوع می‌تواند یک زنگ خطر و آرامش قبل از طوفان باشد بنابراین ساده‌انگاری مقدمه پیک بعدی است. برای تداوم این وضعیت و اینکه مدت زمان بیشتری در آرامش باشیم باید پروتکل‌های بهداشتی یعنی ماسک زدن، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و عدم حضور در دورهمی‌ خانوادگی همچنان رعایت شود.

سرمست با اشاره به اینکه وضعیت واکسیناسیون در خوزستان خوب بوده اما همچنان از میانگین کشوری فاصله داریم گفت: تاکنون ۲۰ درصد افرادی که نوبت اول واکسن را دریافت کرده‌اند برای دریافت نوبت دوم شان مراجعه نکرده‌ که در معرض ابتلا به کرونا هستند. 

وی با بیان اینکه تزریق سه دُز واکسن تا ۹۰ درصد در برابر سویه اومیکرون محافظت ایجاد می‌کند که این میزان در تزریق ۲ نوبت واکسن بسیار کمتر است افزود: اکنون که در پیک بیماری نبوده و اکثر افراد سالم هستند بهترین موقعیت برای دریافت واکسن است.

پرهیز از عمل های جراحی غیر ضروری 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص اعمال جراحی برای بیماران مبتلا به کرونا گفت: در شرایط کرونا باید از عمل‌های جراحی غیرضروری جلوگیری شود زیرا سیستم ایمنی بدن به دلیل کرونا کاهش می یابد همچنین عمل‌های جراحی ضروری برای بیماران مبتلا به کرونا باید با ملاحظات خاصی انجام شود زیرا خطر مرگ در فردی که به کرونا مبتلا است و عمل شود، چند برابر می‌شود.

وی ادامه داد: عمل های جراحی که ضروری بوده اما فوریتی ندارند را می‌توان به تاخیر انداخت اما برخی عمل‌ها مانند عمل های زیبایی، غیرضروری هستند و بهتر است اینگونه عمل‌ها حتی در شرایط آبی انجام نشود. 

سرمست با بیان اینکه هر چه عمل جراحی طولانی‌تر باشد، خطر مرگ و میر بیشتر می شود گفت: توصیه می‌شود در شرایط کرونا به ویژه در پیک بیماری، مراجعه و درخواست برای عمل‌های جراحی کم شود.

وی با اشاره به اینکه آبسه‌ها و فیستول‌ها بیماری‌های عفونی بوده و تنها با جراحی درمان می‌شوند افزود: فردی که با درد ناگهانی مراجعه می‌کند و تورم یا تب داشته ممکن است به آبسه مبتلا شده باشد که باید جراحی شود زیرا هیچ دارو یا آنتی بیوتیکی بر آبسه موثر نیست.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: درمان بیماری هموروئید و فیشر، دارویی و غیر جراحی است که سبک زندگی، بد خوردن، بد خوابیدن، صبحانه نخوردن و کم آب خوردن از جمله دلایل ابتلا به این بیماری‌ها هستند. بهترین زمان رفتن به دستشویی بعد از صبحانه است و فردی که صبحانه بخورد و سپس به دستشویی برود هیچ وقت دچار یبوست نمی‌شود.

وی ادامه داد: گاهی اوقات درد فیشر طاقت‌فرسا شده و هموروئید منجر به خون ریزی شدید می‌شود که باید عمل جراحی از نوع کلاسیک انجام شود اگرچه درمان به روش لیزر هم ممکن بوده و در موارد خاصی کاربرد علمی دارد.

سرمست گفت: برخی از مردم از بستری شدن در بیمارستان و عمل کردن می‌ترسند و حاضر به انجام عمل سرپایی هستند در حالی که اطمینانی به عمل سرپایی در مطب ها نیست و این امر توصیه نمی‌شود.

تاکنون بیش از پنج میلیون و ۶۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در خوزستان تزریق شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha