مکان‌های ورزشی به پایگاه مبارزه با مواد مخدر تبدیل می‌شوند

تهران - ایرنا - وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه این وزارتخانه در امر مبارزه با مواد مخدر از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کند، گفت: ۲۸ هزار مکان ورزشی، ۱۴ هزار هیات ورزشی و ۳۷۰۰ سمن ورزشی در اختیار امر مبارزه با مواد مخدر خواهند بود، ضمن اینکه خانه های ورزش روستایی و عشایری هم پای کار هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حمید سجادی روز یکشنبه در سومین نشست فصلی مدیران و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با عنوان «ایفای نقش موثر دستگاه ها و سازمان ها در امر مبارزه با مواد مخدر» که با حضور سردار اسکندر مومنی دبیر کل ستاد برگزار شد، اظهار داشت: بدرستی جایگاه ورزش و فعالیت های حوزه فرهنگی، ورزش همگانی و قهرمانی در امر مبارزه با مواد مخدر تبیین شده است. 

وی با تاکید بر اینکه امروز در دنیا، به دلیل اهمیت جایگاه ورزش آن را از پدیده های اجتماعی می دانند، یادآور شد: امروز هم اهمیت برگزاری این جلسه پیرامون پدیده اجتماعی ورزش است؛ پدیده اجتماعی که از دیرباز آن را یاد گرفته ایم.اما متاسفانه در اطراف ما اتفاقات مختلفی در حال رخ دادن است و سنین پایین تر از نوجوانی را درگیر کرده است که بحث اعتیاد نگران کننده ترین موضوع است. پس باید با آموزه های یادگیری و ورزشی به این بحث ورود کرد. 

سجادی با تاکید بر اینکه یادگیری سه حیطه شناختی، عاطفی و حرکتی و روانی دارد، اظهار داشت: حیطه چهارمی هم هست که کوششی یا خودفرمانی است که برای پیشگیری بسیار موثر است و این حیطه با یادگیری و الگو گیری از ورزشکاران به عنوان یاریگران این نهضت به تاثیر بالایی می رسد. تا آنجا که یکی از کشورهای اروپایی رتبه اول در اعتیاد بود و با اهمیت به برنامه علمی ورزشی و تفریحات سالم به رتبه هفدهم رسید.

وزیر ورزش تاکید کرد: باید دید چه می شود که در وجود فرد اعتیاد عجین می شود و در واقع بنده عادات خود می شود اینجاست که  ترویج ورزش در کنار یادگیری موثر است و جوامع پیشرفته بشری خود را از یادگیری جدا نمی کنند. 

وی با تاکید بر اینکه نخست باید آموزش داد ‌و از مضرات و مزایای آسیب گفت، تصریح کرد: به عنوان مثال آمار دوپینگ در ورزش همگانی در سال نود، ۳۲ برابر ورزش قهرمانی بود اما با آموزش کاهش یافت. در اعتیاد هم باید آگاهی بدهیم. 

سجادی بر ضرورت رواج خودفرمانی در امر مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: خودفرمانی باعث پرهیز از خطا می شود که در این راه وزارت ورزش و جوانان در امر مبارزه با مواد مخدر از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند.

وزیر ورزش خاطرنشان کرد: ۲۸ هزار مکان ورزشی، ۱۴ هزار هیات ورزشی و ۳۷۰۰ سمن ورزشی در اختیار امر مبارزه با مواد مخدر خواهند بود ضمن اینکه خانه های ورزش روستایی و عشایری هم پای کار هستند. 

سجادی یادآور شد: تکیه ما بر امکانات دولتی نیست برای همین با مشارکت سمن های ورزشی نوید می دهیم برنامه های ارزشمندی در حوزه ورزش خواهیم داشت.همچنین طرح درآمد زایی خودکفایی فدراسیون ها را داریم و حتما در آموزه های پیشگیری از مصرف مواد مخدر بکار می بندیم زیرا ورزش ما را به جایی می رساند که به سمت دود کشیده نمی شود. 

سجادی درباره موضوع و محور تفاهنامه ای که قرار است با ستاد مواد مخدر منعقد شود هم توضیح داد: بهره مندی از ظرفیت ورزشکاران ملی و استانی در قالب یاریگران زندگی، استفاده از اماکن ورزشی و سمن ها، تقویت اقدامات صیانتی از معتادان بهبودیافته با هدف مانایی بر بهبود، تبلیغات محیطی در ورزشگاه ها، استفاده از ظرفیت ایستگاه های آموزشی و غیره از جمله محورها و اهداف این تفاهم‌نامه خواهد بود. 

وزیر ورزش با تاکید بر اینکه در وزارت ورزش بر خود وظیفه می دانیم همانطور که مروج ترویج فرهنگ ورزش هستیم بتوانیم با برنامه ریزی مناسب در جهت پیشگیری از این اتفاقها گام مهمی برداریم، تصریح کرد: در عمل هم برنامه هایی داریم که در مباحث یادگیری گنجانده ایم تا جوانان به سراغ اعتیاد نروند همچنین ۱۰۹ خانه ورزش که امروز در حال فعالیت هستند و قرار است سال آینده به ۱۰۰ خانه جوانان افزوده شود هم پایگاه مبارزه با اعتیاد خواهیم کرد.

 سومین نشست فصلی معاونان، مدیران و دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با عنوان «ایفای نقش موثر دستگاه ها و سازمان ها در امر مبارزه با مواد مخدر» و با حضور سردار اسکندر مومنی دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر و سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان و معاونان ایشان برگزار شد که تفاهم‌نامه ای میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت ورزش و جوانان به امضا رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha