به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سیاوش امیرمکری» امروز (دوشنبه) در نشست خبری در پنجمین نمایشگاه حمل و نقل افزود: اکنون ظرفیت پذیرش یکهزار و ۸۰۰ پرواز عبوری در روز را طی ۱۳۲ مسیر از آسمان ایران داریم، آسمان کشور ما برای پروازهای اروپا به شرق آسیا بسیار مطلوب است به شرط آنکه هزینه تردد از آسمان ایران برای ایرلاینهای خارجی اقتصادی باشد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ادامهداد: با توجه به فرمولی که شامل وزن هواپیما، طول مسیر و ضریب ثابتی از دلار است نرخ عبور را تعیین کرده ایم، اما باید هم مسیرها کوتاه شود و هم تخفیفهایی را برای ایرلاینهای خارجی در نظر بگیریم تا عبور از آسمان ایران نسبت به کشورهای دیگر بهصرفهتر باشد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ادامهداد: مجوز تخفیف را سال گذشته از دولت گرفتیم، در حال حاضر به دنبال کوتاه کردن مسیرها هستیم، ایران بیشترین مناطق ممنوعه پروازی را در بین کشورهای منطقه دارد که باید با نیروهای مسلح برای کاهش مسیرها توافق کنیم.
امیرمکری درباره حذف شرکت فرودگاهها از درآمد پروازهای عبوری در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نیز گفت: آنچه در بند «ی» تبصره ۱۰ لایحه بودجه ۱۴۰۱ آمده بدون هماهنگی با شرکت فرودگاهها بود که موضوع را به وزیر راه و شهرسازی انتقال دادیم و قرار است در این موضوع بازنگری شود.
وی تصریحکرد: سال گذشته پروازهای عبوری ۶۲ درصد نسبت به سالهایی که روزانه ۷۵۰ تا ۸۰۰ پرواز عبوری داشتیم کاهش داشت، اما این شاخص در سال جاری به ۵۸۰ تا ۶۰۰ پرواز عبوری از آسمان ایران در روز رسیده است.
اخذ مجوز برقراری پروازهای اروپا توسط چند ایرلاین کشور
رییس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به بحران ناشی از شیوع کرونا گفت: شرایطی که حمل ونقل هوایی ایران و جهان در ۲ سال گذشته تجربه کرده، شرایط بسیار سخت و طاقتفرسایی بوده است. برای گذر از این دوره احتیاج داریم که با آرامش و تمرکز برای بازسازی صنعت برنامهریزی کنیم تا بتوانیم قدمهای بعدی را برای دوران پس از کرونا برداریم و بتوانیم نقش خودم را در توسعه کشور و برقراری عدالت ایفا کنیم.
وی ادامهداد: صنعت هوایی ایران در دوران گذار از بحران کرونا است و بازگشت به وضعیت سابق در صنعت هوانوردی ایران سرعت خوبی دارد.
امیرمکری بیانداشت: بهتازگی چند ایرلاین کشور توانستند مجوز سفر به اروپا را دریافت کنند که این مهم نشان از پیشرفت صنعت هوایی دارد و نشان میدهد که ایمنی صنعت در وضعیت قابل قبولی است. همچنین مذاکرات و توافقاتی با ۱۱ کشور منطقه برای برقراری و گسترش پروازها انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با توجه به لغو ویزای هوایی سفر عتبات عالیات، پیشبینی ما این است که سفرهای هوایی عراق افزایش پیدا خواهد کرد. در مورد سوریه نیز با توجه به فراهم شدن شرایط برای سفر، توافقاتی برای برقراری پروازها داشتیم و این توافقات در سفر آینده به سوریه نهایی خواهد شد. مراکز استانها و فرودگاههای مختلف هم برای برقراری پروازهای سوریه اعلام آمادگی کردهاند.
رییس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: در مجموع فکر میکنیم پروازهای خارجی کشور با رشد قابل توجهی مواجه خواهد شد که بنا بر برآوردها حداقل ۲ برابر خواهد بود.
وی ادامهداد: ذکر این نکته نیز ضروری است که در همه توافقات بر ضرورت برقراری دوطرفه پروازها تاکید شده و هر کشوری که به ایران پرواز برقرار کند، به همان میزان پذیرای ایرلاینهای ایرانی هم خواهد بود.
نظر شما