حضور سفیر ژاپن در مشهد نشانه رسیدن به توافق برای رفع تحریم‌ها است

مشهد- ایرنا- رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان گفت: حضور سفیر ژاپن و سایر سفرای کشورهای طرف قرارداد جمهوری اسلامی ایران در مشهد و سایر استان‌های کشور نشانه رسیدن به توافق برای رفع تحریم‌ها است.

محمدحسین روشنک روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: به نظر می رسد ژاپن و دیگر کشورهای طرف معاملات قبلی با جمهوری اسلامی ایران، بوی رسیدن به توافق برای رفع تحریم ها را حس کرده اند و نماینده آنها دنبال فراهم کردن زمینه تجارت بر مبنای سوابق گذشته و زنده کردن مجدد ارتباطات اجرایی با ایران است.

وی ادامه داد: سفر سفیر ژاپن به مشهد از این نظر قابل تحلیل و بررسی است و نوید می‌دهد که دنیا متوجه شده، کشورهای غربی مجبور هستند تحریم ها علیه ایران را بردارند.

رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: در شرایط تحریم، ایران هیچ گونه مراوده تجاری مستقیم با ژاپن ندارد و کالاهای خود را به صورت غیرمستقیم و از کشور ثالث به ژاپن می رساند.

وی عمده کالاهای صادراتی از ایران بویژه خراسان رضوی به کشور ژاپن را کالاهای کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی ذکر کرد و افزود: ایران کالای صنعتی قابل صادرات به کشوری مانند ژاپن با سطح صنعتی و تکنولوژیکی بالا ندارد و عمده کالاهای صنعتی صادراتی ایران محصولات پتروشیمی یا معدنی است که مواد اولیه آن در کشور موجود است.

رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان خراسان رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار ایرنا ارتباط تجاری بین این استان و ژاپن را رضایت بخش دانست و افزود: ژاپن به یک سری اقلام تولیدی ایران و خراسان رضوی مانند سوخت، سنگ آهن، مواد شیمیایی عالی، چوب و محصولات چوبی و مواد پلاستیکی نیاز دارد و آنها را وارد می کند.

کاظم شیردل گفت: خراسان رضوی نیز محصولاتی مانند پسته، زعفران و سایر محصولات کشاورزی به ژاپن صادر می کند که هم اینک به دلیل تحریم ها، ارتباط مستقیم کالایی بین این کشور و خراسان رضوی وجود ندارد و این تبادل کالا از طریق کشور ثالث انجام می گیرد.

وی ادامه داد: با لغو تحریم ها، سیستم های بانکی فعال شده و بسیاری از مشکلات ارزی و تبادل پولی بین ایران و کشورهای طرف قرارداد تجاری، رفع می شود، واردات مستقیم کالا از ژاپن میسر می گردد و واسطه ها از بین می روند که این مهم در قیمت تمام شده کالا نیز بسیار اثرگذار است.

"کازو توشی آیکاوا"، سفیر ژاپن از روز گذشته در مشهد حضور یافته و دیدارهایی را با مسوولان خراسان رضوی داشته است. 

خراسان رضوی در حوزه صادرات کالا ظرف سالهای اخیر در زمره پنج استان برتر کشور قرار داشته است. کالاهای عمده صادراتی این استان شامل زعفران در بسته بندی‌های ۱۰ تا ۳۰ گرمی، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، شیرینی و شکلات سفید است.

کالاهای عمده وارداتی به خراسان رضوی نیز شامل دانه گندم سخت، پنبه، برنج نیمه سفید شده، جو و سایر غلات به صورت دانه به جز گندم دامی است. ۳۰ درصد صادرات ایران به افغانستان و ۵۰ درصد صادرات کشور به آسیای میانه، مربوط به خراسان رضوی است.

عمده بازرگانان فعال ایران در کشورهای افغانستان و حوزه آسیای میانه خراسانی هستند. خراسان رضوی علاوه بر فعالیت چشمگیر صادراتی، یکی از استانهای عمده کشور در حوزه ترانزیت انواع کالا محسوب می‌شود. حجم ترانزیت ورودی و خروجی کالا از این استان سالانه افزون بر ۲ میلیون تن است. 

خراسان رضوی پنج گمرک شامل لطف‌آباد و باجگیران در شهرستانهای درگز و  سرخس در شمال این استان با کشور ترکمنستان، دوغارون شهرستان تایباد در شرق خراسان رضوی در مرز افغانستان و همچنین ۲ بازارچه مرزی در منطقه دوغارون دارد.

۲ گمرک سرخس و لطف‌آباد خراسان رضوی نیز در حوزه ترانزیت خروجی کالا از کشور پس از بنادر امام خمینی (ره) و بندرعباس قرار دارند. حدود یک چهارم ترانزیت ورودی و خروجی کالا از گمرک‌های لطف‌آباد و سرخس توسط کامیونهای ترکیه‌ای ورودی از مرز بازرگان انجام می‌شود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha