شهرام عدالتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرداری باید زیر ساخت هایی را برای توسعه حمل و نقل عمومی ایجاد و در کنار آن نیز یک سری از رفتارها هم در میان مردم فرهنگ سازی شود.
وی یادآورشد: تعداد زیاد خودروهای تک سرنشین در سطح شهر به این معناست که فرهنگ استفاده از وسایط نقلیه عمومی هنوز نهادینه نشده است.
وی اظهارداشت: یکی از ارکان این موضوع، احداث زیر ساخت ها و ارتقای خدمات مطلوب عمومی است که به حتم باید بهترین واگن ها و اتوبوس ها در اختیار مردم قرار گیرد و از این طریق آنان را به استفاده از این امکانات تشویق کرد که به تبع آن آلودگی هوا کاهش پیدا کرده و ثمره آن به سلامتی خود مردم باز می گردد.
عدالتی ادامه داد: رکن دوم اینکه مردم بدانند که به هر میزان خودروی شخصی استفاده کنند بیشتر باعث سنگینی ترافیک و آلودگی هوا می شوند.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: بدون همراهی و برخورد درست مردم در حوزه مسائل اجتماعی با موضوع، مشکل ترافیک حل نمی شود چرا که ترافیک از رخدادهایی است که مردم باید نقش و سهم خود را در آن موثر بدانند.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از شهرهای دنیا اجازه ورود خودرو به محدوده تاریخی داده نمی شود و اصل بر حمل و نقل عمومی است، نه طی کل مسیر با خودروی شخصی.
عدالتی ادامه داد: در شهری مانند توکیو روزانه ۲۵ میلیون نفر با مترو سفر می کنند در حالی که این رقم در تهران نزدیک به ۲ میلیون نفر است، قرار نیست این شهرها با هم مقایسه شود، اما باید به این سمت حرکت کرد.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران گفت: با همراهی مردم باید به سمت توسعه حمل و نقل عمومی حرکت کرد، اگر حداکثر امکانات هم ایجاد شود اما مصرف کننده ای نباشد مساله حل نخواهد شد و در این راستا همزمان و متناظر اقداماتی انجام شود که بتواند ما را به هدف مورد نظر برساند.
وی به نقش مدیران و مسئولان مربوطه در مدیریت ترافیک اشاره و تاکید کرد: اگر سیستم حمل و نقل عمومی تقویت و ساعت ورود و خروج مردم در مناطق شهری مدیریت نشود هرگز شاهد کاهش حجم ترافیک نخواهیم بود و این مساله حل نخواهد شد.
عدالتی با اشاره به سهم مردم در کاهش ترافیک، اضافه کرد: روزهای بارانی یا روزهایی که هوا آلوده است، مردم با خودروی شخصی وارد معبر می شوند، در حالی که نباید با خودروی خود تردد کنند، باید کاری کنیم که این میزان آلایندگی در سطح شهر به حداقل برسد.
وی گفت: ترافیک مساله چند بخشی و شهرداری به عنوان دستگاه اصلی است، دولت باید با افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی و جایگزین کردن خودروهای فرسوده از توسعه ناوگان عمومی حمایت کند و با بروز رسانی سیستم های تاکسیرانی و بهره برداری از وسایل نقلیه برقی، استفاده از خودروهای با سوخت فسیلی کنار گذاشته شود.
وی از تصویب طرح جامع مترو تهران خبر داد و افزود: قرار است تعداد خطوط متروی تهران به ۱۱ مورد برسد که این افزایش در مسیر غرب به شرق پایتخت بسیار موثر است و با تامین منابع مالی می توان حداکثرتا سه سال آینده وضعیت خطوط ریلی را بهبود بخشید.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اعلام کرد: وضعیت خطوط ریلی با نوسازی و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی و همچنین با به حداقل رساندن حد فاصل میان حرکت قطارها بهبود می یابد.
عدالتی لازمه تحقق تمام سیاست های مربوط به مدیریت ترافیک شهر تهران را منوط به همکاری و مشارکت موازی و همزمان شهرداری، دولت و مردم دانست.
جلوگیری از ورود ترافیک جاده ای به تهران
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با بیان اینکه ترافیک پایتخت چند جنبه دارد، گفت: برای مدیریت ترافیکی که از مناطق همجوار وارد تهران می شود، باید کریدورهای موجود تقویت شود.
وی افزود: هم اکنون تکمیل پروژه های کمربندی تهران به طور جدی دنبال می شود و سال آتی شاهد بهره برداری و تقویت کمربندی های پاکدشت و دماوند خواهیم بود.
عدالتی یادآورشد: کسی که درگیر ترافیک عبوری است نیازی به ورود به شهر ندارد، از این رو تقویت و توسعه کمربندی ها در این امر بسیار موثر است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: سال آتی خط ریلی مترو پردیس وارد مرحله اجرایی و با اتصال شهرستانهای اسلامشهر و پرند به مترو تهران به توسعه حمل و نقل ریلی کمک می شود.
وی اظهار داشت: ما هر چه بتوانیم ترافیک و تردد خودروهای شخصی را به سمت واگن های مترو انتقال دهیم روند حجم ترافیک در خیابانهای تهران کاهش و مشکلات حل می شود.
نظر شما