به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «صولت مرتضوی» در اختتامیه پنجمین نمایشگاه حمل ونقل، لجستیک و خدمات وابسته با بیان اینکه خدمات حملونقل در هر کشوری به عنوان پیشران اقتصاد حائز اهمیت است، افزود: صنعت حملونقل به عنوان یک زیرساخت موجب رشد و تعالی سایر بخشهای اقتصادی کشور خواهد شد.
وی گفت: یکی از عوامل موثر در رشد اقتصادی در کشورهایی که به تولید ناخالص بالا و رشد اقتصادی مطلوبی دست یافتهاند، صنعت حمل ونقل بوده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه حمل ونقل به عنوان یک منبع تأمین کننده میتواند بخشی از نیازهای ارزی کشور را تأمین کند، اظهار کرد: ترانزیت و حمل ونقل یکی از مؤلفهها در توسعه درآمدزایی و ارزش افزوده در هر کشوری به شمار میرود.
وی با بیان اینکه در موضوع ترانزیت دریایی، هوایی و در ماههای اخیر نیز با اتصال پارهای از خطوط ریلی به کشورهای همسایه گامهای مؤثری برداشته شده است، گفت: حمل ونقل میتواند عامل بسیار مؤثری برای نجات از اقتصاد تک محصولی باشد.
وی گفت: اگر حمل ونقل روان، آسان، ارزان و سریع داشته باشیم در حوزه کشاورزی، صنعت و معدن میتوانیم صادرات را به شدت افزایش دهیم.
مرتضوی تأکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب، اقدامات خوبی در حوزههای مختلف حمل ونقل انجام شد اما به نظر میرسد استعداد کشور ما بالاتر از این است و نتوانستهایم در حوزه حمل ونقل ریلی گامهای مؤثری برداریم. البته به مدد همت دانشمندان و شرکتهای دانش بنیان و استارتآپها نیز اقدامات مؤثری در حوزه حمل ونقل انجام گرفته است.
مرتضوی گفت: یکی از مهمترین برنامههای توسعه حمل ونقل، توسعه بخش حمل ونقل ریلی و ساخت واگن بوده که ما توانستیم با استفاده از توان مهندسان داخلی و شرکتهای دانش بنیان این مشکل را برطرف کنیم.
وی تصریح کرد: با کمک دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان و همچنین کارخانجات تولید داخل توانستهایم حدود ۱۲۰ واگن را در بازه زمانی کوتاه مدت ساخته و به شرکتهای حمل ونقلی تحویل دهیم و در حل این مشکل جهاد دانشگاهی هم همکاری بسیار مؤثری داشته است.
مرتضوی با بیان اینکه به زودی جزییات طرح تحول دولت اعلام خواهد شد، گفت: ما در این طرح با اعتماد و اتکا به دانش بومی و با استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی توانستهایم رابطه دولت و دانشگاه را بازتعریف و بازطراحی کنیم.
معاون اجرایی رئیس جمهور اظهار کرد: دولت باید با اعتماد به دانشگاهها و جوانان خلاق، صنعت حمل ونقل را رونق بخشد.
مرتضوی اظهار کرد: متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی از دستگاهها و شرکتها به دلیل تحریمها برای اجرای کارها بهانهتراشی میکنند اما باید اعلام کنیم که چگونه است که صنعت هوا -فضا و همچنین صنعت هستهای ایران که شدیدترین تحریمها را دارد روز به روز در حال ارائه جدیدترین خدمات و پیشرفت است اما ما در صنعت حمل ونقل یا سایر صنایع با مشکل مواجه هستیم؟
وی تصریح کرد: نوعی عدم اعتماد در این بخش وجود داشته که سعی خواهیم کرد با ایجاد ارتباط با شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها و همچنین رفع موانع از سر راه تولید، بتوانیم صنعت حمل ونقل را در تمامی بخشها توسعه دهیم.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: در حوزه اقتصاد، صنعت حمل ونقل باید به عنوان یک صنعت اقتصادی و ثروتزا باشد و ما باید باتوجه به نیروهای خلاق و همچنین ایجاد انگیزه برای سرمایهگذاری در این بخش بتوانیم این صنعت را توسعه دهیم. البته باید از ظرفیتهای سرمایهگذاری خارجی هم در این بخش استفاده کنیم.
مرتضوی با بیان اینکه افزایش بهرهوری هم از دیگر اقداماتی است که باید در این صنعت در دستور کار خود قرار دهیم، اظهار داشت: در این بخش در دولت حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد و با کمک مجلس در بخش مقرراتزایی هم اقداماتی را در دستور کار میگذاریم.
نظر شما