عبدالرحیم لطفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از چهارشنبه هفته گذشته تاکنون ۴۰ مورد آتش سوزی در محدوده منابع طبیعی گلستان در شهرستانهای گرگان، مینودشت، گالیکش، کلاله و علیآبادکتول رخ داد که همگی آنها با تلاش شبانه روزی نیروهای منابع طبیعی و همکاری مردم محلی مهار شد.
وی بیشترین سطح درگیر با آتش سوزی حوزه منابع طبیعی استان را در چند روز اخیر مربوط به منطقه مبارکآباد مینودشت دانست و گفت: تا بعدازظهر دیروز آخرین آتش سوزی در داخل پارک ملی گلستان و محدوده خارج از آن نیز با تلاش نیروها مهار شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزود: نیروهای منابع طبیعی شهرستانهای آزادشهر، گنبدکاووس و گالیکش همراه با نیروهای محیط زیست برای پایش در منطقه حضور دارند و بالگردها هم عملیات آبپاشی را بر روی کندههای نیم سوخته انجام میدهند.
لطفی گفت: با توجه به خارج نشدن درختان خشک از پارک ملی گلستان، آتش سوزی در این عرصه با شدت بیشتری رخ میدهد و کار اطفا هم سختتر است.
لطفی بیشترین خسارت آتش سوزی را مربوط به کفسوزی جنگل اعلام کرد و گفت: ۲۵۰ نفر از نیروهای منابع طبیعی روزانه در یک هفته گذشته کار اطفای حریق در عرصههای جنگلی استان را انجام دادند.
همچنین حسام مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان گفت که بر اساس گزارش محیط زیست، حدود ۲۰۰ هکتار از عرصههای جنگلی پارک ملی گلستان در ۶ روز اخیر تحت تاثیر آتش قرار گرفته که مساحت دقیق آن بعد از بررسی میدانی و ماهوارهای مشخص میشود.
استان گلستان ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار جنگل دارد و آتش سوزی، تخریب، تصرف و خشکسالی از جمله چالشهای فراروی جنگلهای شمال ایران است که باید برای رفع معضلات این اکوسیستم ارزشمند، تدابیری ویژه اتخاذ کرد.
پارک ملی گلستان هم به عنوان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع است که در سال ۱۳۵۴ به عنوان ذخیرگاه زیست کره در زمره ۵۰ ذخیرگاه بیوسفری جهان در فهرست یونسکو ثبت شد.
بخش ناچیزی از پارک ملی گلستان در سرزمین استان سمنان قرار دارد.
این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.
گونههای جانوری این پارک شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.
گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.
نظر شما