تکمیل طرح احیای دریاچه ارومیه باتصویب ۵ هزارمیلیارد ریال پیگیری می شود

ارومیه- ایرنا- مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: ادامه و تکمیل طرح های احیای دریاچه ارومیه با تامین منابع مالی به میزان پنج هزار و ۵۰ میلیارد ریال(۵۰۵ میلیاردتومان) و تصویب توسط دولت پیگیری می شود.

مسعود تجریشی شامگاه چهارشنبه در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه سراسری کشاورزی و در آغاز بکار نخستین رویداد کشاورزی دانش بنیان و نوآور ویژه حوضه دریاچه ارومیه افزود:  ۷۵ درصد پروژه های ستاد احیا در سالهای گذشته پروژه های سازه ای بود و هم اکنون جهت گیری به سمت پروژه های نرم افزاری است.

وی بیان کرد: فعالیت جهاد کشاورزی به صورت مشترک با استانها و بخشهای مختلف وزارتخانه بیانگر جهت گیری دولت در مسیر حرکتهای نرم افزاری در آینده است و در ترویج و باغبانی و زراعت منابع خوبی برای این اهداف تخصیص داده شده که در سالهای گذشته این منابع را نداشتیم.

 مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: انتظار می رود در آینده با برگزاری این نشستها بتوان یک کشاورزی پیشرو در کشور در این حوزه داشته باشیم تا برنامه ها عملیاتی شود.

وی با اشاره به بخش نرم افزاری فعالیتهای ستاد بیان کرد: در زمینه اقداماتی که باعث افزایش راندمان می شود می توانیم سامانه های نوین آبیاری موثر برکاهش مصرف آب را کلید واژه اصلی خود قرار دهیم.

وی با بیان اینکه طرح بهکاشت طرحی مهم و مورد توجه دولت سیزدهم است، افزود: پنج محصول داریم که بیش از ۷۰ درصد مصرف آب را دارند و برنامه های مکان محور و زمان محور با توجه به اثر بخشی و با توجه به نظریه پرداری انجام شده در وزارت جهاد کشاورزی به زودی به هیات دولت معرفی می شود و ما با اجرای این برنامه خواهیم توانست در چهار سال آینده در  یک مساحت ۱۰۰ هزار هکتاری مصرف آب را کاهش و تولیدات را افزایش دهیم.

تجریشی ادامه داد: درصدد هستیم طرح های تکمیل، تجهیز، مرمت، بازسازی، احیا و تعادل بخشی شبکه ها وتاسیسات تامین و توزیع آب را انجام داده و با این اقدامات آب را اندازه گیری و حجمی تحویل دهیم .

وی با بیان اینکه در این راستا محدودیت افزایش سطح زیر کشت باید مورد تاکید باشد، گفت: ممنوعیت مجوز برداشت آب لازم است رعایت شود و انجام اقدامات مدیریتی با هدف کنترل اثر بخشی مد نظر است.

۱۰ سال آینده کشور دوران ریاضت آبی است

مشاور وزیر جهاد کشاورزی هم در این رویداد دانش بنیان گفت: ۱۰ سال آینده کشور دوران ریاضت آبی است و آب زیادی برای کشاورزی نیست و کشاورزی باید برای پایداری سرزمین سهم خود را کاهش دهد.

عباسعلی کشاورز افزود: در ۲۵ سال گذشته افزایش تولید ما بر بهره وری متکی نبوده و آب، زمین و نهاده زیادی استفاده شده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از محصولات رشد عملکرد نداشتند، افزود: باید موضوع علت یابی شود.

کشاورز گفت: تکنولوژی داخلی ما در این زمینه موفق نبوده است و دانش ما کافی نیست و حل مشکلات آب ، کشاورزی و امنیت غذایی نیازمند یک رویکرد جدید است و نباید به گذشته ،فرمولها و تجربیات گذشته فکر کرد چرا که راه به حایی نمی بریم.

رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور نیز در این رویداد بیان کرد: کارهای انجام شده در زمینه احیای دریاچه ارومیه به نظر می آید که کارهای سخت افزاری بوده است ولی انچه که به نظر می رسد آینده این طرح و فاز دوم آن است.

احمد مویدی افزود: دولت جدید روی جنبه نرم افزاری موضوع تمرکز کرده که یک کار جدید است ولی تا برنامه توانمندسازی بهره برداران و توجه روی توسعه منابع انسانی را در برنامه هایمان قرار ندهیم کارهای سخت افزاری به تنهایی نتیجه مطلوبی در برنخواهد داشت.

وی با بیان اینکه در فاز جدید برنامه های احیای دریاچه ارومیه توانمند سازی کشاورزان و مباحث نرم افزاری موضوعی است که ستاد باید به آن توجه خاص کندگفت:  اموزش و ترویج نقش مهمی در این زمینه خواهد داشت و از تمام توانمندی و ظرفیت های خود در این زمینه اعم از تجربیات و توان هیات علمی بهره خواهیم برد تا بتوانیم به سمت یک کشاورزی دانش بنیان در حوزه دریاچه ارومیه حرکت کنیم.

نخستین رویداد کشاورزی دانش بنیان و نوآور ویژه حوضه دریاچه ارومیه با هدف معرفی دستاوردها و آخرین یافته‌های نوین در حوزه کشاورزی و نیز اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه احیای دریاچه ارومیه روز چهارشنبه در محل نمایشگاههای بین المللی آذربایجان غربی و همزمان با دوازدهمین نمایشگاه سراسری کشاورزی در ارومیه آغاز بکار کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha